26 aprilie 2016 Comentarii 0

Legea privind pensiile aleşilor locali, dezbătută azi în plenul Senatului

Legea privind pensiile aleşilor locali, dezbătută azi în plenul Senatului

Legea privind pensiile aleşilor locali va fi dezbătută marţi în plenul Senatului, după ce a primit raport de adoptare cu amendamente la Comisia de constituţionalitate.

Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, a declarat ieri, după şedinţa Biroului Permanent, că legea care trebuie pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale va intra marţi în plen pentru dezbatere şi vot, după ce Comisia de constituţionalitate a adoptat un raport de admitere.

 

Potrivit amendamentelor aprobate, legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2017, iar banii vor fi alocaţi de la bugetul local, dar există şi posibilitatea ca Ministerul Dezvltării să elaboreze norme.

Pensia de ales local nu se poate cumula cu cea de parlamentar, iar cei care au condamnări cu executare în exercitarea atribuţiilor de ales local – primar, viceprimar, preşedinte de Consiliu judeţean şi vicepreşedinte – nu vor beneficia de această lege.

Curtea Constituţională a admis, la începutul anului, contestaţia Cabinetului Cioloş privind constituţionalitatea legii privind pensiile aleşilor locali. Judecătorii au invocat faptul că nu este indicată sursa de finanţare, dar au arătat şi că actul normativ discriminează între categoriile de aleşi locali, simplii consilieri locali şi judeţeni fiind exceptaţi de la lege.

Post-ul Legea privind pensiile aleşilor locali, dezbătută azi în plenul Senatului apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Legea privind pensiile aleşilor locali, dezbătută azi în plenul Senatului

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Manchester United s-a devalorizat cu un miliard de dolari în mandatul lui Van Gaal

Manchester United s-a devalorizat cu un miliard de dolari în mandatul lui Van Gaal – “Mariajul” dintre Manchester United și Louis van Gaal scârțâie serios. Colaborarea dintre clubul englez și …]

Sport 0 Comentarii

Povestea șocantă a doi frați din Spania! Se iubesc la nebunie și vor să se căsătorească! Au făcut anunțul într-un show TV|FOTO

Povestea șocantă a doi frați din Spania! Se iubesc la nebunie și vor să se căsătorească! Au făcut anunțul într-un show TV|FOTO – Un frate și o soră din Barcelona au …]

Sport 0 Comentarii

Remiză între Brazilia și Uruguay, în preliminariile CM 2018

Remiză între Brazilia și Uruguay, în preliminariile CM 2018 – Brazilia și Uruguay au terminat, vineri, la egalitate, scor 2-2 (2-1) în meciul din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal ediția …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*