Liberation arucă bomba: ”ISIS vrea să atace la Euro”. Meciul Franța – România ar fi vizat! ”Se pregătesc bombe sub șine!”. Burleanu: ”Da, există riscul să jucăm fără spectatori!”
12 aprilie 2016 Comentarii 0

Liberation arucă bomba: ”ISIS vrea să atace la Euro”. Meciul Franța – România ar fi vizat! ”Se pregătesc bombe sub șine!”. Burleanu: ”Da, există riscul să jucăm fără spectatori!”

Liberation arucă bomba: ”ISIS vrea să atace la Euro”. Meciul Franța – România ar fi vizat! ”Se pregătesc bombe sub șine!”. Burleanu: ”Da, există riscul să jucăm fără spectatori!”

Cotdianul francez Liberation a anunțat în ediția sa de luni că ISIS ar planuri clare de a comite noi atentate în timpul Campionatului European din Franța de peste două luni. Informația a fost aflată de la Mohamed Abrini, teroristul de origine marocană de 31 de ani capturat săptămâna trecută în Belgia, după atentatele de la aeroportul din Bruxelles, de pe 22 martie.

Potrivit lui Abrini, ”omul cu pălărie” din înregistrările din aeroportul Zaventem, din Bruxelles, următoarea țintă a teroriștilor ISIS este Franța, în timpul Euro 2016. Liberation publică și declarația unui șef din poliția franceză care dezvăluie planurile ISIS.

”Nu este o surpriză că teroriștii plănuiesc atentate în timpul Europenelor. Meciul de deschidere poate fi o țintă. Forțele de securitate se pregătesc intens, imaginând scenarii de atac și felul în care pot fi evitate. Dacă Abrini are dreptate, asta nu face decât să confirme că Belgia este doar o bază de operațiuni care trebuie ținută sub supraveghere chiar și mai intens ca până acum. Rețelele jihadiste și celulele teroriste se antrenează acolo de peste 10 ani”, ar fi spus sursa citată de Liberation.

570b7b1995f9cf7e71000000

Printre țintele teroriștilor, conform dezvăluirilor lui Abrini, este și arena Saint-Denis, chiar cea pe care Franța și România vor juca meciul de deschidere de la Europene, pe 10 iunie.

Pe de altă parte, BFMTV pretinde că a are o înregistrare audio de 16 minute, preluată de pe computerul lui Ibrahim El-Bakraoui, unul dintre cei doi kamikaze de aeroportul din Bruxelles. El-Bakraoui vorbește cu un ”sponsor” din Siria, încă neidentificat, care se oferă să dea sumele necesare pentru pregătirea unoi noi atentate în Franța, pe perioada Euro 2016, inclusiv la meciul de deschidere. El-Bakraoui primește detalii despre cum să conceapă bombele. Una dintre metodele pentru atacurile de la Euro e plasarea de explozivi sub șinele de tramvai, metrou ori tren!

Conform Liberation, cartierele Saint-Denis, Roubaix și Lunel sunt adevărate fiefuri jihadist în Paris. Patrick Kanner, ministrul Tineretului și Sporturilor, a declarat răspicat: ”În aceste cartiere, e sărăcie și șomaj, acționează un sistem mafiot, cu o economie subterană ale cărei venituri se duc spre terorism”.

Delegația României care va merge la Euro va beneficia de serviciile a trei agenți de securitate puși la dispoziție de organizatori. FRF studiază varianta să angajeze și un serviciu de pază privat, de 15-20 de agenți.

Chiar dacă autoritățile din Hexagon vor lua măsuri suplimentare de securitate, este greu de crezut ca 80.000 de spectatori pot fi controlați și verificați ”la sânge”. Ca la orice eveniment sportiv major, prima zi a competiției este și cea mai importantă. La meciul de deschidere sunt așteptați numeroși lideri europeni, precum Francois Hollande, Angela Merkel și David Cameron, cu toții posibile ținte ale atacatorilor.

”În caz de forță majoră, luăm în calcul varianta ca meciurile să se dispute fără spectatori”, au anunțat organizatorii Euro 2016. La întrebarea ”ce înseamnă forță majoră?”, răspunsul a fost unul categoric: ”Orice mesaj primit care ne va anunța că urmează să se comita un atentat!”.

”Într-adevăr, riscul terorist există și ne preocupă pe toți, deopotrivă, organizatori și participanți! Da, există varianta ca meciurile să se joace fără spectactori în caz de forță majoră”, a confirmat Răzvan Burleanu, șeful FRF.

”Omul cu palarie”, așa cum a fost poreclit Mohamed Abrini, este implicat atât în atentatele de la Bruxelles (martie 2016), cât si în cele de la Paris (noiembrie 2015, unul dintre ele la porțile de intrare ale arenei din Saint-Dennos). În urma celor două atacuri și-au pierdut viața 162 de persoane!

”The Mirror”: atenție la Anglia – Rusia!

Cotidianul britanic ”The Mirror” trage un semnal de alarmă legat de numarul mare de suporteri care vor invada Franța. Numai din Anglia, Țara Galilor și Irlanda sunt așteptați peste 100.000 de fani, iar teama jurnaliștilor de la ”Mirror” are legătura și cu faptul că primul meci al Angliei va fi în compania Rusiei, la Marsilia, oraș considerat a fi un fief al musulmanilor din Franța.

 

Post-ul Liberation arucă bomba: ”ISIS vrea să atace la Euro”. Meciul Franța – România ar fi vizat! ”Se pregătesc bombe sub șine!”. Burleanu: ”Da, există riscul să jucăm fără spectatori!” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Liberation arucă bomba: ”ISIS vrea să atace la Euro”. Meciul Franța – România ar fi vizat! ”Se pregătesc bombe sub șine!”. Burleanu: ”Da, există riscul să jucăm fără spectatori!”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea în țară și la București

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea în țară și la București – Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele zile. Potrivit acesteia, chiar dacă temperaturile …]

Sport 0 Comentarii

Simona Halep, lider în topul banilor și în 2016? Sportivul român cu cea mai mare sumă câștigată anul trecut are toate șansele să-și păstreze poziția

Simona Halep, lider în topul banilor și în 2016? Sportivul român cu cea mai mare sumă câștigată anul trecut are toate șansele să-și păstreze poziția – Simona Halep (locul 2 …]

Sport 0 Comentarii

Florina Pierdevară și Alina Rotaru, medaliate cu bronz la Jocurile Mondiale Militare din Coreea de Sud

Florina Pierdevară și Alina Rotaru, medaliate cu bronz la Jocurile Mondiale Militare din Coreea de Sud – Atletele române Florina Pierdevară și Alina Rotaru (ambele de la CSA Steaua) au …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*