22 aprilie 2016 Comentarii 0

Liviu Dragnea află astăzi sentința în Dosarul Referendumul

Liviu Dragnea află astăzi sentința în Dosarul Referendumul

Liviu Dragnea, președintele PSD, și-ar putea afla astăzi sentința definitivă în dosarul Referendumul. Instanța este așteptată să se pronunțe astăzi în dosarul în care social-democratul a fost condamant inițial la un an de închisoare cu suspendare. 

La ultima înfățișare, procurorii au cerut pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea şi alte 45 de persoane. De cealaltă parte, liderul social-democrat şi ceilalţi inculpaţi cer achitarea, susţinând că sunt nevinovaţi. De altfel, Liviu Dragnea a spus, la ultimul termen, că nu ia în considerare o pedeapsă cu executare. „Cred cu tărie în nevinovăţia mea şi în dreptul românilor de a participa la vot. Nu iau în considerare o condamnare cu executare”, a declarat acesta, pe 8 aprilie.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) l-au condamnat, în 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia nefiind definitivă. Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Liviu Dragnea, „cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte partidul reprezentat de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale”.

Post-ul Liviu Dragnea află astăzi sentința în Dosarul Referendumul apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Liviu Dragnea află astăzi sentința în Dosarul Referendumul

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Bellu și Bitang s-au întors în sală. Vineri au făcut primul antrenament / VIDEO

Bellu și Bitang s-au întors în sală. Vineri au făcut primul antrenament / VIDEO – Antrenorii Octavian Bellu şi Mariana Bitang au susţinut, vineri, primul antrenament cu 11 gimnaste, cărora …]

Sport 0 Comentarii

Liga 1, etapa a 2-a, play-off: ASA – Dinamo (ora 20.30, Digi, Dolce, Look)

Liga 1, etapa a 2-a, play-off: ASA – Dinamo (ora 20.30, Digi, Dolce, Look) – Liga 1 ASA Târgu Mureş – Dinamo Bucureşti 0-0 / LIVE (ora 20.30, Digi, Dolce, Look) ASA Târgu …]

Sport 0 Comentarii

Incredibil! Genzebe Dibaba a bătut recordul Doinei Melinte! ^Performanța româncei dăinuia de 26 de ani!

Incredibil! Genzebe Dibaba a bătut recordul Doinei Melinte! ^Performanța româncei dăinuia de 26 de ani! – Concursul atletic indoor de la Stockholm (Suedia) a evidențiat-o, încă o dată, pe incredibila …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*