7 aprilie 2016 Comentarii 0

Lovitură dură pentru ISIS! Statul Islamic a pierdut principalul său punct de tranzit cu Turcia

Lovitură dură pentru ISIS! Statul Islamic a pierdut principalul său punct de tranzit cu Turcia

O nouă lovitură dură pentru ISIS! Statul Islamic a pierdut principalul punct de tranzit cu Turcia, după ce rebelii din Siria au preluat controlul asupra localității, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. 

În urmă cu câteva săptămâni, gruparea teroristă a pierdut cetatea antică Palmira, dar și mulți dintre comandanți în urma raidurilor aeriene. Acum, ISIS a pierdut în Siria și controlul principalului punct cu Turcia.

”Facțiuni rebele și islamiste au preluat controlul asupra nord-estului localității Al-Rai”, situată la frontiera cu Turcia, în provincia Alep (nord), a indicat, pentru AFP, Rami Abdel Rahman, directorul OSDO. El a precizat că ”este vorba de principalul și unul dintre ultimele puncte de intrare și ieșire cu Turcia”.

”Rebelii au intrat astăzi (joi) în Al-Rai, după două zile de lupte în împrejurimile sale”, a adăugat Abdel Rahman, care dispune de o largă rețea de surse pe cuprinsul Siriei.

Statul Islamic nu a mai rămas decât cu pasajul de la Halwaniye, situat între Al-Rai și cel de la Jarablos, mai la est. Prin Al-Rai treceau în principal jihadiștii SI, în timp ce cel de la Halwaniyé este rezervat înalților săi comandanți, a explicat Abdel Rahman. Referitor la pasajul Jarablos, el este inactiv din punct de vedere tehnic, deoarece se află sub supravegherea coaliției internaționale conduse de către SUA, a precizat directorul OSDO.

De circa zece zile, Statul Islamic a pierdut în favoarea rebelilor cel puțin 18 sate deținute de către gruparea jihadistă de doi ani în provincia Alep, transmite Agerpres.

”Toți beligeranții din Siria par în prezent concentrați pe operațiunile lor împotriva Statului Islamic, fie că este vorba de rebeli, de regim (care a recucerit Palmira) sau de kurzi”, care avansează în prezent către Jarablos. ”Este un fel de distribuție de rol supervizată de către americani și ruși”, a mai spus Abdel Rahman.

Începând din 27 februarie, între regimul lui Bashar Al-Assad și rebeli este în vigoare un armistițiu care le-a permis trupelor loialiste să se concentreze împotriva jihadiștilor, excluși din acordul inițiat de către Washington și Moscova.

Post-ul Lovitură dură pentru ISIS! Statul Islamic a pierdut principalul său punct de tranzit cu Turcia apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Lovitură dură pentru ISIS! Statul Islamic a pierdut principalul său punct de tranzit cu Turcia

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Gigi Becali stă mai mult cu procurorii decât cu nevasta! ^A făcut cale bătută la DNA. De ce l-au ”convocat”, din nou, oameni legii

Gigi Becali stă mai mult cu procurorii decât cu nevasta! ^A făcut cale bătută la DNA. De ce l-au ”convocat”, din nou, oameni legii – Gigi Becali a dat din …]

Sport 0 Comentarii

Rihanna şi Leo DiCaprio se iubesc! Cei doi nu se mai ascund!

Rihanna şi Leo DiCaprio se iubesc! Cei doi nu se mai ascund! – Rihanna și actorul laureat recent cu Oscar Leonardo DiCaprio nu se mai ascund. Cei doi îşi trăiesc …]

Sport 0 Comentarii

Lora a vorbit pentru prima dată depre părinţii iubitului ei! „Mi-au mărturisit sincer şi emoţionaţi”

Lora a vorbit pentru prima dată depre părinţii iubitului ei! „Mi-au mărturisit sincer şi emoţionaţi” – După o perioadă în care a fost extrem de discretă cu viaţa personală, Lora …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*