30 aprilie 2016 Comentarii 0

Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă la Bucureşti sâmbătă seară

Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă la Bucureşti sâmbătă seară

Patriarhia Română a anunțat că o delegaţie a instituţiei va aduce, sâmbătă seară, pe Aeroportul Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim, după care va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni de pe Otopeni la Sibiu, Cluj-Napoca, Satu-Mare, Timişoara, Bacău şi Suceava.

Delegaţia Patriarhiei Române, condusă de PS Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va ajunge pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, cu Lumina Sfântă, sâmbătă în jurul orei 18.30, cu un avion închiriat de instituţie. Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere de la ora 24.00, de către Patriarhul Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală.

Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării vor trimite delegaţi la Aeroportul Otopeni (salonul oficial) pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi apoi preoţilor şi credincioşilor.

Totodată, de pe Otopeni, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania, Banat, Moldova şi Bucovina cu trei avioane de mici dimensiuni, se mai spune în comunicatul Patriarhiei Române.

”De la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania şi Banat cu două avioane de mici dimensiuni la Satu-Mare (cu escală la Sibiu şi Cluj-Napoca) şi Timişoara pentru clerul şi credincioşii ortodocşi, iar un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău şi Suceava, pentru Moldova şi Bucovina”, spun reprezentanții BOR, într-un comunicat.

Tradiţia Patriarhiei de a aduce în ţară Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost instituită în 2009 de PF Daniel.

De aproape 2.000 de ani, una dintre cele mai mari minuni sărbătorite de creştinii ortodocşi este aprinderea miraculoasă a Sfintei Lumini în mormântul Mântuitorului Iisus Hristos, în Sâmbăta Mare, la prânz, urmată de procesiunea prin centrul vechi al Ierusalimului.

Post-ul Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă la Bucureşti sâmbătă seară apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Lumina Sfântă de la Ierusalim, adusă la Bucureşti sâmbătă seară

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Arabii susțin că Lucian Sânmărtean a jucat sâmbătă ultimul meci pentru Al Ittihad. Internaționalul român este regretat de fanii saudiți, care i-au făcut filmulețe și desene de adio / VIDEO

Arabii susțin că Lucian Sânmărtean a jucat sâmbătă ultimul meci pentru Al Ittihad. Internaționalul român este regretat de fanii saudiți, care i-au făcut filmulețe și desene de adio / VIDEO …]

Sport 0 Comentarii

Dortmund, în urmărirea lui Bayern. Rezultatele din Bundesliga/ VIDEO

Dortmund, în urmărirea lui Bayern. Rezultatele din Bundesliga/ VIDEO – Bayern Munchen are 62 de puncte, 11 peste Dortmund, care joacă duminică, în runda a 23-a din Bundesliga. Duminică 16:30 …]

Oare câte vieți are? O pisică a supraviețuit după ce a fost împușcată de 30 de ori

Oare câte vieți are? O pisică a supraviețuit după ce a fost împușcată de 30 de ori – Puss-Puss, o pisicuță de trei ani a unei familii din Essex, Marea …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*