Mamele vor primi mai mulți bani. Klaus Iohannis a promulgat Legea Indemnizației
19 aprilie 2016 Comentarii 0

Mamele vor primi mai mulți bani. Klaus Iohannis a promulgat Legea Indemnizației

Mamele vor primi mai mulți bani. Klaus Iohannis a promulgat Legea Indemnizației

Șeful statului, Klaus Iohannis, a anunţat că a promulgat legea prin care se stabileşte că indemnizaţia pentru creşterea copilului este de 85% din veniturile părintelui şi că se acordă pentru o durată de doi ani.

În cadrul ceremoniei de învestitură a noului ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru, președintele Klaus Iohannis a declarat că semnat decretul pentru Legea Indemnizației de creștere a copilului.

Șeful statului a cerut guvernului să găsească soluții și să nu privească această lege strict din punct de vedere contabil.

Personal consider că această lege este una bună şi este bine venită. Vă încurajez să găsiţi în Guvern cele mai bune soluţii pentru a aplica această lege. Vă rog să nu trataţi această lege într-un mod contabil. Este foarte importantă pentru România în contextul demografic”, le-a transmis şeful statului reprezentanţilor guvernului.

Indemnizaţia de creştere a copilului va fi de 85% din veniturile părintelui şi se va acorda pentru o perioadă de doi ani, fără niciun plafon.

Astfel, persoanele care în ultimii 2 ani anterior datei naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pot beneficia de indemnizaţia de creştere a copilului până când acesta împlineşte 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi.

 Cuantumul indemnizaţiei va fi 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani şi nu poate fi mai mică de 85% de salariul minim brut pe ţară garantat.

Totodată, plafonul maxim de 3.400 de lei a fost eliminat.

EXEMPLU DE CALCUL AL INDEMNIZAȚIEI PENTRU UN VENIT DE 2.000 DE LEI

O femeie care, în ultimele 12 luni, are un venit de 2.000 de lei, va primi o indemnizație care reprezintă 85% din acesta, fără a mai exista un plafon maxim. Suma este aceeași pentru ambii ani petrecuți cu copilul acasă.

INDEMINZATIE

Până acum, o mamă care alegea să stea acasă un an în concediu de creștere și îngrijire a copilulului primea 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar maxim 3.400 de lei, iar o mamă care alegea să stea acasă doi ani în concediu de creștere și îngrijire a copilulului primea 75% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar maxim 1.200, în ambii ani petrecuți acasă.

Post-ul Mamele vor primi mai mulți bani. Klaus Iohannis a promulgat Legea Indemnizației apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Mamele vor primi mai mulți bani. Klaus Iohannis a promulgat Legea Indemnizației

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Nadal, uluit de Djokovici: ”Nimeni nu a jucat tenis la acest nivel în toată istoria!”

Nadal, uluit de Djokovici: ”Nimeni nu a jucat tenis la acest nivel în toată istoria!” – Sârbul Novak Djokovici este într-o formă incredibilă, în acest start de 2016. Liderul mondial …]

Sport 0 Comentarii

Un bărbat de 71 de ani s-a aruncat de la etajul patru al spitalului TBC Baia Mare!

Un bărbat de 71 de ani s-a aruncat de la etajul patru al spitalului TBC Baia Mare! – Caz cutremurător la spitalul TBC din Baia Mare. Un bărbat în vârstă …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*