Marea Britanie, dată în judecată de Austria
7 iulie 2015 Comentarii 0

Marea Britanie, dată în judecată de Austria

Marea Britanie, dată în judecată de Austria – Austria a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a denunţa oferirea de subvenţii comunitare pentru construirea unei centrale nucleare în Marea Britanie.

Marea Britanie va finanţa din fonduri europene construirea a două noi reactoare în sud-vestul regiunii Anglia iar acordul presupune că Marea Britanie va garanta un tarif fix pentru electricitatea grupului francez ce construiește  centrala nucleara, EDF.

Guvernul Austriac susţine că proiectul centralei nucleare de la Hinkley Point încalcă legislaţia europeană şi riscă să afecteze piaţa energiei.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann.

„Sunt puse la dispoziţie subvenţii pentru susţinerea unor tehnologii care sunt în interesul general al statelor membre UE. Dar nu este cazul energiei nucleare”.

Andrä Rupprechter, ministrul austriac al Mediului a declarat că energia nucleară nu  este eficientă din în plan economic,  şi nu ar trebui resuscitată prin subvenţii de stat.

Proiectul a fost aprobat de către Comisia Europeană în octombrie 2014.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Cultura/Educatie 0 Comentarii

Miliardari care acceptă să doneze jumătate din avere!

Miliardari care acceptă să doneze jumătate din avere – Promisiunea de a dărui sau „Giving Pledge”, este un proiect caritabil înfiinţat de fondatorul Microsoft, Bill Gates şi investitorul Warren Buffet. În …]

Afaceri 0 Comentarii

Aeroportul cu cea mai lungă pistă din Europa a fost vândut contra sumei de 10.000 de euro

Aeroportul cu cea mai lungă pistă din Europa a fost vândut contra sumei de 10.000 de euro – Un aeroport din Spania a fost vândut la licitaţie pentru suma de …]

Ştiri Externe 0 Comentarii

Astăzi are loc summitul G7 – cele mai mari puteri economice ale lumii se reunesc în Germania

Summit G7  în Germania, criza din Grecia și violențele din estul Ucrainei sunt subiectele principale. Este al doilea an consecutiv când Rusia lipsește de la summit-ul G7, organizația celor mai …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*