Marea Britanie, dată în judecată de Austria
7 iulie 2015 Comentarii 0

Marea Britanie, dată în judecată de Austria

Marea Britanie, dată în judecată de Austria – Austria a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) pentru a denunţa oferirea de subvenţii comunitare pentru construirea unei centrale nucleare în Marea Britanie.

Marea Britanie va finanţa din fonduri europene construirea a două noi reactoare în sud-vestul regiunii Anglia iar acordul presupune că Marea Britanie va garanta un tarif fix pentru electricitatea grupului francez ce construiește  centrala nucleara, EDF.

Guvernul Austriac susţine că proiectul centralei nucleare de la Hinkley Point încalcă legislaţia europeană şi riscă să afecteze piaţa energiei.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann.

„Sunt puse la dispoziţie subvenţii pentru susţinerea unor tehnologii care sunt în interesul general al statelor membre UE. Dar nu este cazul energiei nucleare”.

Andrä Rupprechter, ministrul austriac al Mediului a declarat că energia nucleară nu  este eficientă din în plan economic,  şi nu ar trebui resuscitată prin subvenţii de stat.

Proiectul a fost aprobat de către Comisia Europeană în octombrie 2014.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Ştiri Externe 0 Comentarii

Incredibil! Cu ce preț s-au vândut la licitație chiloții reginei Victoria!

Incredibil! Cu ce preț s-au vândut la licitație chiloții reginei Victoria – Casa Chippenham Auction Rooms din comitatul englez Wiltshire a reușit șă vandă la licitație, pentru suma record de …]

Ştiri Externe 0 Comentarii

Nouă persoane ucise într-un atac armat la o biserică din Charleston, SUA

Nouă persoane ucise într-un atac armat la o biserică din Charleston, SUA – Un bărbat alb a deschis focul într-o biserică afroamericană istorică, în  orașul  Charleston din statul South Carolina, …]

Actualitate 0 Comentarii

Parlamentarii greci au aprobat măsurile economice convenite cu Eurogrup

Parlamentarii greci au aprobat măsurile economice convenite cu Eurogrup – 229 de parlamentari au votat in favoarea adoptării masurilor de austeritate cerute de creditorii internaționali, iar 64 s-au pronunţat împotrivă. …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*