23 aprilie 2016 Comentarii 0

Mărturii terifiante. Armata Nigeriană a împușcat și a ars de vii 350 de persoane. Apoi a ascuns trupurile

Mărturii terifiante. Armata Nigeriană a împușcat și a ars de vii 350 de persoane. Apoi a ascuns trupurile

Un raport terifiant elaborat de organizaţia Amnesty International, care include mărturii şi imagini surprinse din satelit, arată că armata nigeriană a împuşcat sau a ars de vii peste 350 de civili şi apoi le-a aruncat cadavrele într-o groapă.

În luna decembrie a anului trecut, în numai câteva zile,  peste 350 de bărbaţi, femei şi copii aparţinând sectei Shia au fost ucişi în oraşul Zaria din statul Kaduna. Violenţele au izbucnit după ce susţinătorii Mișcării Islamice (IMN)- unii dintre ei fiind înarmaţi cu bâte şi cuţite – au refuzat să permită unui convoi al armatei să traverseze o şosea situată în apropiere de sediul mişcării.

În urma incidentului, armata ar fi înconjurat zona în care s-au adunat membrii IMN şi a început să tragă focuri de armă asupra lor. O elevă a povestit cum a văzut moartea cu ochii.

„Eram în uniforme şcolare. Prietena mea a fost împuşcată în frunte. Am vrut să o ducem într-un loc unde erau trataţi cei răniţi, dar înainte să ajungem acolo, ea deja murise”, a spus o elevă pe nume Zainab, în vârstă de 16 ani.

Un alt martor a spus că a văzut soldaţi dând foc la o clinică improvizată mai târziu, în aceeaşi zi.

„Cei care erau grav răniţi şi care nu puteau ieşi de acolo au fost arşi de vii”, a spus acesta.

Raportul arată că militarii au  distrus apoi zona, a curăţat urmele de sânge şi a adunat cartuşele folosite. „Un morman de cadavre” au fost duse la morga de la spitalul universitar Ahmadu Bello, care fost ulterior închis timp de două zile. Trupurile au fost apoi transportate într-un camion si îngropate, scrie Mediafax.

Post-ul Mărturii terifiante. Armata Nigeriană a împușcat și a ars de vii 350 de persoane. Apoi a ascuns trupurile apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Mărturii terifiante. Armata Nigeriană a împușcat și a ars de vii 350 de persoane. Apoi a ascuns trupurile

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Cum a comentat Halep bătaia încasată de la Ivanovici / VIDEO

Cum a comentat Halep bătaia încasată de la Ivanovici / VIDEO – Eliminată devreme la turneul WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), Simona Halep (24 de ani și locul …]

Sport 0 Comentarii

Un copil de la o școală specială din București a dispărut | Este bolnav şi se exprimă cu dificultate

Un copil de la o școală specială din București a dispărut | Este bolnav şi se exprimă cu dificultate – Un minor în vârstă de 15 ani a dispărut azi …]

Sport 0 Comentarii

Cristina Spătar vorbeşte despre relaţia cu soţul ei, după zvonurile divorţului: „Am avut momente când am spus «Gata»”

Cristina Spătar vorbeşte despre relaţia cu soţul ei, după zvonurile divorţului: „Am avut momente când am spus «Gata»” – Proapăt operată, Cristina Spătar e mulţumită acum de aspectul ei fizic …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*