10 mai 2016 Comentarii 0

Medicii de la Spitalul de Urgență din Alba Iulia amână operațiile până la dotarea cu noi dezinfectanți | Pentru urgențe, s-au împrumutat

Medicii de la Spitalul de Urgență din Alba Iulia amână operațiile până la dotarea cu noi dezinfectanți | Pentru urgențe, s-au împrumutat

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia se numără printre spitalele unde au fost constatate probe neconforme de dezinfectanți, astfel că medicii de aici au amânat mai multe operații până când unitatea va primi noi produse.

Directorul medical al unităţii spitalicești din Allba Iulia a declarat că de mâine se va relua activitatea normală. ”La ora aceasta, ne-am oprit programul operator, pentru că nu mai folosim produsele astea (de la Hexi Pharma – n.r.), dar nici altele nu găsim. Doar urgenţele se efectuează”, a declarat, managerul SJU Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, citată de Agerpres.

Aceasta a menţionat că în total este vorba de 5-6 operaţii care erau planificate pentru luni şi marţi şi care au fost astfel amânate. ”Dacă nu au fost siguri că vor să intre nici cu urgenţele, am lăsat la latitudinea chirurgilor să facă cum consideră, împreună cu directorul medical”, a subliniat managerul SJU Alba Iulia. Nicoleta Coşarcă a precizat că pentru urgenţe s-a luat împrumut ”de undeva” o cantitate de doi-trei litri de iod.

Managerul a adăugat că s-a accesat SEAP şi s-a făcut o comandă de dezinfectanţi necesari pentru o lună, toate cele trei produse înlocuite fiind din import, dar furnizate de o firmă din România. ”Mâine (miercuri – n.r.) ne sosesc produsele necesare şi se va relua activitatea normală”, a afirmat directorul medical Dan Crainic.

Spitalul avea din 2006 contract cu Hexi Pharma

Directorul economic, Diana Mârza, a menţionat că spitalul din Alba Iulia a avut contracte din 2006 cu Hexi Pharma, de la care unitatea a achiziţionat trei din cele treisprezece tipuri de dezinfectanţi folosiţi, respectiv betadina (pentru pacienţi), săpun chirurgical (uzitat de personalul medical în Blocul operator) şi tablete de clor (pentru dezinfecţia veselei, a apelor uzate şi în grupurile sanitare). Restul produselor sunt din Franţa şi Germania.

SJU Alba Iulia se regăseşte pe lista spitalelor din România unde au fost descoperite probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii.

Şeful Compartimentului Prevenire, Control, Infecţii Nosocomiale, medicul epidemiolog Simona Căbulea, a menţionat că au fost recoltate cinci probe, din care au ieşit pe tegumente, după spălarea cu săpun, doi germeni, un stafilococ epidermidis, nepatogen, şi un stafilococ aureus coagulazo negativ. Analiza a fost efectuată în laboratorul spitalului.

Post-ul Medicii de la Spitalul de Urgență din Alba Iulia amână operațiile până la dotarea cu noi dezinfectanți | Pentru urgențe, s-au împrumutat apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Medicii de la Spitalul de Urgență din Alba Iulia amână operațiile până la dotarea cu noi dezinfectanți | Pentru urgențe, s-au împrumutat

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Bănuit de blat, Iulian Mamele, de la Concordia, face acuzații grave împotriva arbitrului Alexandru Tudor

Bănuit de blat, Iulian Mamele, de la Concordia, face acuzații grave împotriva arbitrului Alexandru Tudor – Arbitrul Alexandru Tudor este acuzat că, la meciul Dinamo – Concordia Chiajna 4-0, pe …]

Sport 0 Comentarii

Liga I: Pandurii – FC Voluntari (ora 18.00, Digi, Dolce, Look+)

Liga I: Pandurii – FC Voluntari (ora 18.00, Digi, Dolce, Look+) – LIGA I Pandurii Târgu Jiu – FC Voluntari 0-0 (ora 18.00, Digi, Dolce, Look+) / LIVE Marcatori: ????? Pandurii …]

Sport 0 Comentarii

Șahtior Donețk – FC Sevilla și Villarreal – Liverpool, în semifinalele Ligii Europa

Șahtior Donețk – FC Sevilla și Villarreal – Liverpool, în semifinalele Ligii Europa – Șahtior Donețk, echipă antrenată de Mircea Lucescu (70 de an), va juca împotriva lui FC Sevlla, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*