8 aprilie 2016 Comentarii 0

Meldonium, blestemul Rusiei. Alți sportivi au fost depistați pozitiv

Meldonium, blestemul Rusiei. Alți sportivi au fost depistați pozitiv

Lista sportivilor ruși depistați pozitiv la meldonium, medicament trecut de la începutul acestui an pe lista substanțelor interzise de către Agenția Mondială Antidoping, se mărește de la o zi la alta.

Acum a venit rândul jucătoarelor din echipa de fotbal feminin a Rusiei să fie depistate pozitiv la respectivul medicament cardiovascular. „Teste efectuate au evidenția prezența urmelor substanței interzise meldonium în sângele fetelor”, a precizat postul TV ”360”. Controlul a fost efectuat în cantonamentul fetelor, care se pregătesc pentru meciul cu Ungaria, programat pe 12 aprilie, la Sankt Petersburg.

În aceeași situație se află și băieții de la echipa de hochei Under 18 a Rusiei. Câțiva dintre ei au fost excluși din lotul pentru Campionatul Mondial din Statele Unite (14-24 aprilie) din cauză că au fost depistați cu meldonium. „Copiii plâng, sunt distruși. S-au pregătit tot anul pentru acest campionat”, a declarat pentru Interfax, citată de Agerpres, o sursă care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Conform ministrului sportului din Rusia, Vitaly Mutko, mai multe sute de sportivi din această țară au folosit meldonium! “Dacă vorbim despre meldonium, principalul nostru scop acum este să stabilizăm situația și să minimalizăm pierderile. A doua prioritate este să le oferim asistență atleților ruși care sunt investigați. Aceștia sunt în număr de 40”, a declarat Mutko.

Cea mai cunoscută sportivă din Rusia depistată pozitiv la meldonium este Maria Șarapova, de cinci ori câștigătoare a unui turneu de Mare Șlem. Alături de ea se regăsesc încă aproximativ 150 de sportivi din Rusia, din aproape toate ramurile sportive. Astfel, meldonium a devenit un adevărat blestem pentru sportivii ruși.

Meldonium a fost produs în Letonia și, mai apoi, răspândit în toate țările care au făcut parte din URSS. Acest medicament, care favorizează circulația sângelui, a fost interzis de la 1 ianuarie 2016 de către Agenția Mondială Antidoping.

 

Post-ul Meldonium, blestemul Rusiei. Alți sportivi au fost depistați pozitiv apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Meldonium, blestemul Rusiei. Alți sportivi au fost depistați pozitiv

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Un fost mare internațional, bulversat de discuțiile pe tema prezenței jucătorilor de la Steaua la prima reprezentativă: ^”N-au voie să se supere, pentru că echipa națională e mereu pe primul loc”

Un fost mare internațional, bulversat de discuțiile pe tema prezenței jucătorilor de la Steaua la prima reprezentativă: ^”N-au voie să se supere, pentru că echipa națională e mereu pe primul …]

Sport 0 Comentarii

Cosmin Moți a sunat clopoțelul la începutul anului școlar din Bulgaria

Cosmin Moți a sunat clopoțelul la începutul anului școlar din Bulgaria – Cosmin Moți si alți cațiva colegi de-ai sai de la Ludogoreț au participat la festivitatea inceperii anul scolar …]

Sport 0 Comentarii

George Clooney, şocat de suma imensă de bani strânsă de Hillary Clinton din donaţii: „Suma e obscen de mare”

George Clooney, şocat de suma imensă de bani strânsă de Hillary Clinton din donaţii: „Suma e obscen de mare” – George Clooney, gazda unui eveniment la care s-au strâns fonduri …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*