16 aprilie 2016 Comentarii 0

Mesajul lui Iohannis, după cutremurele din Japonia: „Transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate”

Mesajul lui Iohannis, după cutremurele din Japonia: „Transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate”

„În numele meu și al poporului român, doresc să exprim compasiunea și solidaritatea față de persoanele afectate de cutremurele devastatoare din ultimele zile din Japonia. În aceste momente de adâncă tristețe, transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate, multă sănătate celor răniți și putere pentru a trece peste aceste evenimente nefericite”, se arată în mesajul transmis de șeful statului român prim-ministrului Japoniei.

Seria de cutremure survenită de joi în sud-vestul Japoniei a provocat cel puțin 41 de morți și echipele de salvare se tem de noi replici și un bilanț mai grav, cu oameni care trăiesc îngropați sub dărâmături, relatează sâmbătă AFP.

Regiunea Kumamoto de pe insula Kyushu a fost zdruncinată în ultimele 48 de ore de un șir excepțional de cutremure violente care au provocat distrugeri, incendii și alunecări de teren. Cel puțin o mie de persoane au fost rănite, dintre care 184 grav, potrivit autorităților locale.

Peste 90.000 de locuitori ai zonei au fost evacuați, inclusiv 300 de locuitori riverani ai unui baraj, care amenință să se prăbușească.

Mișcările seismice din această săptămână au fost cele mai puternice de la cutremurul din 11 martie 2011 care a provocat și tsunami și care a determinat Japonia să oprească toate reactoarele funcționale în lunile care au urmat.

Post-ul Mesajul lui Iohannis, după cutremurele din Japonia: „Transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Mesajul lui Iohannis, după cutremurele din Japonia: „Transmit sincere condoleanțe familiilor îndurerate”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Mutu a aflat de la sursă cum poate reveni la națională: ”Dacă va juca la Real Madrid sau la Barça…!”

Mutu a aflat de la sursă cum poate reveni la națională: ”Dacă va juca la Real Madrid sau la Barça…!” – Adrian Mutu, care va împlini în ianuarie 37 de …]

Sport 0 Comentarii

Gata! Nu-l mai suportă nimeni pe van Gaal la Manchester United!

Gata! Nu-l mai suportă nimeni pe van Gaal la Manchester United! – S-a umplut paharul, după Midtjylland – Manchester United 2-1, din Liga Europa. Olandezul Louis Van Gaal (64 de …]

Sport 0 Comentarii

Simona Halep și-a aflat adversara din optimile de finală ale turneului de la Dubai

Simona Halep și-a aflat adversara din optimile de finală ale turneului de la Dubai – Jucătoarea de tenis Simona Halep o va întâlni, miercuri, pe Ana Ivanovic (Serbia), în optimile …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*