12 mai 2016 Comentarii 0

Mesajul șocant al unui medic pentru fumători: “Să vină să vadă un pacient în insuficiență respiratorie cum ne roagă cu lacrimi în ochi să îi dăm aer!” 

Mesajul șocant al unui medic pentru fumători: “Să vină să vadă un pacient în insuficiență respiratorie cum ne roagă cu lacrimi în ochi să îi dăm aer!” 

Un medic de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca are un mesaj, pe cât de șocant, pe atât de real pentru fumătorii care își pun viața în pericol cu fiecare țigară aprinsă. 

România deține un record trist în Uniunea Europeană în ceea ce privește cazurile de tuberculoză. Peste 27.000 de bolnavi sunt tratați anual de TBC, iar mai mult de 15.000 sunt cazuri noi. Rămânem ţara cu cea mai crescută incidenţă globală a tuberculozei din UE.

Totodată, cancerul pulmonar reprezintă cea mai răspândită formă de cancer în România, potrivit unui studiu realizat de Institutul Oncologic Bucureşti (IOB). Cu toate acestea, fumatul rămâne un viciu extrem de răspândit printre români.

 

Prof. univ. dr. Carmen Monica Pop, șeful Secției Pneumologie II din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca, se confruntă zilnic cu unele dintre cele mai grave cazuri de boli de plămâni.

Printre pacienții săi se numără și foarte mulți fumători, cărora le explică de fiecare dată că renunțatul la aceste viciu înseamnă 90% voință și 10% medicamente. Cu toate acestea, e martor neputincios la cazuri în care pacienții nu vor să renunțe la fumat nici măcar atunci când viața lor depinde de asta.

Un fumător înrăit ar trebui să vină să vadă un pacient în insuficiență respiratorie, cum ne roagă cu lacrimi în ochi să îi dăm aer că nu are aer și noi suntem legați de mâini și de picioare, nu putem să îi facem absolut nimic. Așa ar trebui să facă. Zilele acestea mi-a venit la consultație în cadrul programului Stop Fumat! un pacient de 62 de ani care spunea: « Trebuie să mă las de fumat pentru că am arteriopatie ». Deci îi taie picioarele dacă mai fumează. I-am dat medicamente, i-am spus ce trebuie să facă și a întrebat ce alte sfaturi îi dau… Dacă tu nu poți înțelege că în al 12-lea ceas dacă continui să fumezi îți taie picioarele, ce altceva aș mai putea să spun?”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Carmen Monica Pop.

Post-ul Mesajul șocant al unui medic pentru fumători: “Să vină să vadă un pacient în insuficiență respiratorie cum ne roagă cu lacrimi în ochi să îi dăm aer!”  apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Mesajul șocant al unui medic pentru fumători: “Să vină să vadă un pacient în insuficiență respiratorie cum ne roagă cu lacrimi în ochi să îi dăm aer!” 

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Măcinat de accidentări, Marica se apără: ”Mi-am riscat sănătatea pentru a mă pune în slujba echipei”

Măcinat de accidentări, Marica se apără: ”Mi-am riscat sănătatea pentru a mă pune în slujba echipei” – După ce patronul de la Steaua, Gigi Becali, a anunțat că, din vară, …]

Sport 0 Comentarii

ȘOCANT! O fetiță de numai 5 ani, violată de concubinul mamei

ȘOCANT! O fetiță de numai 5 ani, violată de concubinul mamei – O fetiță de numai 5 ani, dintr-o localitate din Ilfov, a fost violată de mai multe ori, de …]

Sport 0 Comentarii

Serena Williams se răsfaţă cu şedinţe prelungite de masaj la US Open. La ce musculatură are, numai masor să nu fii

Serena Williams se răsfaţă cu şedinţe prelungite de masaj la US Open. La ce musculatură are, numai masor să nu fii – Din câte se vede, Serena Williams s-a cam …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*