11 aprilie 2016 Comentarii 0

Meteorologii au făcut anunţul! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au făcut anunţul! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au emis prognoza meteo pe două săptămâni.  Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.  Vremea se va încălzi treptat pe parcursul a două săptămâni, iar temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal, pentru această perioadă.

BANAT

În primele trei zile, temperaturile vor creşte treptat, iar vremea va deveni caldă, cu medii ale maximelor de până la 24 de grade. Apoi, până la sfârşitul săptămânii, deşi valorile termice se vor menţine uşor peste cele normale din punct de vedere climatologic, tendinţa lor va fi de scădere. Din 20 aprilie, vremea va fi caracterizată de temperaturi diurne sub cele obişnuite şi care se vor situa, în medie, între 15 şi 17 grade. Regimul termic nocturn nu va suferi modificări semnificative, iar minimele se vor încadra, în medie, între 6 şi 10 grade.

CRIŞANA

În prima săptămână de prognoză temperaturile diurne vor oscila de la o zi la alta, în medie între 16 grade şi 22 de grade, cu cele mai scăzute valori în 11 aprilie şi cele mai ridicate în 13 aprilie, iar temperaturile nocturne vor fi cuprinse între 7 şi 10 grade. Din 18 aprilie vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că, la sfârşitul intervalului se vor înregistra, în medie, maxime de 14…15 grade şi minime de aproximativ 4 grade.

TRANSILVANIA

Temperaturile diurne vor creşte în primele trei zile, în medie, de la 14 la 20 de grade, apoi vor scădea cu 3…4 grade, dar în weekend maximele vor reveni la valori mai mari decât cele normale în această perioadă. În a doua săptămână de prognoză vremea se va răci treptat, astfel că în 23 şi 24 aprilie, în orele prânzului se vor înregistra, în medie, 14 grade. Şi tendinţa regimul termic mediu nocturn este de scădere, de la 8 grade în primele nopţi, la aproximativ 2 grade la sfârşitul intervalului.

MARAMUREŞ

Valorile termice medii diurne vor oscila, în prima săptămână de prognoză, între 16 şi 20 de grade, apoi acestea vor începe să scadă, astfel că, spre sfârşitul intervalului se vor situa sub limitele climatologice specifice perioadei, adică în jurul a 14 grade. Regimul termic nocturn se va menţine relativ staţionar, la 8…9 grade, până joi, 14 aprilie, apoi temperaturile minime vor scădea spre 4 grade, valoare în jurul căreia acestea vor oscila până la sfârşitul intervalului de prognoză.

MUNTENIALa începutul intervalului, regimul termic diurn va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, apoi vremea va deveni caldă, îndeosebi în zilele de 13, 14 şi 17 aprilie, când se vor înregistra, în medie, maxime de 23 de grade. Din 18 aprilie vremea va intra într-un proces de răcire, iar valorile termice medii se vor situa sub cele climatologice specifice în ultima decadă a lunii aprilie, urmând a fi în jurul a 16 grade. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea se vor încadra, în medie, între 8 şi 10 grade în prima săptămână, apoi vor scădea până la 5 grade, la sfârşitul intervalului.

LA MUNTE

Valorile termice diurne se vor situa uşor peste cele normale în prima săptămână de prognoză, când se vor înregistra, în medie, până la 12…13 grade, apoi vremea se va răci treptat, astfel că în 23-24 aprilie maximele vor fi de aproximativ 6 grade.

Post-ul Meteorologii au făcut anunţul! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Meteorologii au făcut anunţul! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Liga 2, etapa 21-a. Marți seară se joacă incendiarul Gaz Metan – FC Brașov. Programul rundei

Liga 2, etapa 21-a. Marți seară se joacă incendiarul Gaz Metan – FC Brașov. Programul rundei – Liga 2 programează marți și miercuri o rundă intermediară, a 21-a. Primul meci …]

Sport 0 Comentarii

Telenovela Andrei Ivan continuă. ^Atacantul de la CS U Craiova s-a răzgândit și ar vrea să semneze cu Steaua!!!

Telenovela Andrei Ivan continuă. ^Atacantul de la CS U Craiova s-a răzgândit și ar vrea să semneze cu Steaua!!! – Steaua negociază de o lună transferul lui Andrei Ivan (19 …]

Sport 0 Comentarii

Gabi Tamaş confundă Cupa României cu Liga 1: “E bine că am luat un punct!”

Gabi Tamaş confundă Cupa României cu Liga 1: “E bine că am luat un punct!” – Dinamo şi Steaua au terminat nedecis, scor 0-0, meciul tur contând pentru semifinalele Cupei …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*