16 aprilie 2016 Comentarii 0

Mi-am bătut joc de viața iubitei mele și acum sufăr după ea

Mi-am bătut joc de viața iubitei mele și acum sufăr după ea

Laura a fost o… provocare pentru mine. Era „rățușca cea urâtă” care trebuia să treacă printr-un proces amplu de transformare pentru a ajunge în patul meu. Mi-a oferit nu doar virginitatea, ci și inima ei, iar preț de un an a trăit doar pentru mine. Abia când am pierdut-o mi-am dat seama că a fost singura femeie care m-a iubit cu adevărat.

Când a apărut la noi în firmă, Laura a trecut aproape neobservată. Nu era frumoasă, nu era elegantă, așa cum erau toate celelalte colege, care toate trecuseră prin patul meu, în schimb, era inteligentă și foarte bună în ceea ce făcea.

— Ați văzut-o cum arată? a zis vipera firmei, Lili, căreia nu-i scăpa nimic. Iți trezește mila! Unde or fi găsit-o? Parcă n-ar fi nici femeie, nici bărbat…

Nu știu cum, dar am ajuns să lucrăm la un proiect comun. Aveam de făcut niște drumuri împreună, niște întâlniri cu diverși clienți, așa că am avut ocazia să o cunosc mai bine. Era foarte bine pregătită, dar, din păcate pentru ea, nu ținea deloc la aspectul ei exterior. M-am simțit la un moment dat ispitit să-i dau niște sfaturi, ea le-a primit, ba chiar le-a și urmat, și în felul ăsta i-am schimbat puțin look-ul. Colegii noștri au observat imediat schimbarea și au bănuit, firește, că între noi e ceva. Bănuiala lor m-a întărâtat și mi-am pus în gând să o cuceresc pe Laura. A fost chiar mai ușor decât mă așteptam. Ea era atrasă de mine încă de la început, dar nu era genul care să-și afișeze sentimentele.

Atențiile mele, cele câteva invitații la o cafea, faptul că i-am recomandat o coafeză care să-i aranjeze părul și am dus-o prin magazine, sugerându-i să-și cum-pere una, alta, toate acestea i-au dat de înțeles că sunt interesat de ea, așa că a început să-și schimbe comportamentul față de mine. Mi-a povestit câte ceva des-pre viața ei, nu prea avea experiență în privința bărbaților, iar când mi-a spus că e fecioară, la 27 de ani, am fost în același timp și foarte încântat de perspectiva de a fi primul bărbat din viața ei, dar și puțin îngrijorat ca nu cumva să nu mai pot scăpa pe urmă de ea, așa cum mă debarasasem până atunci, fără probleme, de toate legăturile mele pasagere.

Până la urmă însă, orgoliul meu de mascul a fost mai puternic și m-am trezit cu ea în pat. Trebuie să recunosc că m-am purtat destul de civilizat, într-un fel îmi inspira, biata de ea, și milă. Cum e posibil, gândeam în sinea mea, ca o femeie, în zilele noastre, să fie încă fecioară la 27 de ani?

Faptul că am fost primul bărbat din viața ei a făcut-o să mă iubească cu un devotament aproape orb. Era în stare să-mi tolereze orice, făcea orice îi ceream, iar eu, trebuie să mărturisesc, am profitat din plin de asta. Știa când e ziua mea de naștere, sărbătorea o lună, două luni, trei luni și așa mai departe de la ziua când i-am vorbit pentru prima oară, de la ziua când am făcut dragoste pentru prima oară. Îmi gătea tot felul de mâncăruri sofisticate, dar eu, de cele mai multe ori, uitam sau n-aveam chef să dau curs invitației ei, așa că dădea totul la câinii din curtea blocului.

Nu protesta niciodată, îmi spunea doar cu tristețe în glas:

— Puteai să-mi spui că n-ai de gând să vii. Pentru mine n-aș fi gătit. Un sendviș mi-ar fi fost de ajuns.

Eu îi răspundeam, invariabil:

— Am uitat.

Sau chiar mai rău decât atât:

— Mi-a fost lene să mă mai îmbrac.

Am preferat să mă uit la televizor, deși nu era nimic interesant.

Uneori mă scotea din sărite că nici măcar nu se înfuria și nu striga la mine, așa cum aș fi făcut eu dacă aș fi fost în situația ei. Cel mai rău era însă faptul că, aproape imediat după ce m-am culcat cu ea, am început să mă plictisesc…

Ba chiar atenția îmi fusese captată deja de o nouă apariție în firmă, o tipă cu forme bine puse în evidență și care era pe gustul meu. Ester îmi făcea avansuri în văzul lumii, fără nicio jenă, iar eu nu eram dispus să ratez o asemenea șansă. în urma reușitei proiectului la care lucrasem cu Laura, șeful nostru ne-a mai repartizat și alte proiecte împreună. Am fost plecați și în provincie, și în străinătate, iar eu m-am purtat ca și cum relația noastră mergea înainte.

Nu eram genul să refuze vreo ocazie care mi se ivea, așa că am lăsat-o să creadă că totul era ca înainte. Mă mai duceam din când în când și pe la ea, iar ea, ca de obicei, nu-mi făcea niciodată niciun reproș. Relația cu Ester era însă mult mai fierbinte, iar stilul ei provocator era greu să treacă neobservat. Se repezea de gâtul meu în plină zi și mă săruta pe gură în văzul tuturor. Am zărit-o de câteva ori pe Laura roșind și retrăgându-se la ea în birou, în timp ce ceilalți șușoteau pe la colțuri.

Cu timpul însă, Ester a început să devină tot mai posesivă, iar Laura, până la urmă, și-a călcat pe inimă și mi-a vorbit:

— Nu-mi place să mă amestec în viața ta, dar, fiind vorba și de viața mea, aș vrea să știu dacă între tine și Ester e ceva serios.

— între mine și Ester? Poate doar în imaginația ei. Nici vorbă!

— Așadar, între noi totul e la fel ca mai înainte?

Ce-i puteam răspunde? Ce fusese între noi înainte? Pentru mine, nimic. Iar ce fusese pentru ea, oricum nu mă interesa.

— Da, sigur.

De ce să rup orice relație cu ea când noi colaboram acum tot mai des? De ce să nu profit de atenția pe care mi-o acorda, de bunătățile pe care mi le pregătea și de diminețile de sâmbătă și duminică când mă simțeam ca un pașă – îmi aducea micul dejun la pat, mă spăla pe cap, mă usca, îmi făcea masaj? și făceam dragoste doar dacă voiam eu. Ce-și poate dori un bărbat mai mult? Când n-aveam chef, nu mă duceam.

Insistența Esterei a început să mă enerveze, era prima oară când o femeie îmi impunea ce să fac și se străduia să mă înhațe. Ester avea însă meritele ei, despre care mi-e greu să vorbesc, era o adevărată femeie, ce mai, așa că nici să renunț la ea nu-mi venea. Au urmat un nou proiect, o nouă deplasare cu Laura, o nouă apropiere între noi și o mare surpriză pentru mine.

— Valentin, mi-a spus ea în prima seară, suntem împreună de mai bine de un an, eu te iubesc mai mult decât îmi iubesc viața și sunt de acord să-ți las libertatea de care știu că ai nevoie, dar n-ai vrea măcar să locuim împreună? Nu-ți poți imagina cât de fericită m-ai face dacă ai accepta…

Eram foarte surprins de îndrăzneala ei.

Știa cât țineam la libertatea mea și totuși îmi propunea așa ceva. „Ca orice femeie, mi-am spus, are și ea nevoie de o garanție, cât de cât.” Ce mă costa să-i promit? Pe urmă, n-aveam decât să retractez.

— Bine, sigur! Dacă vrei tu, putem încerca, de ce nu?

Mi-a sărit fericită de gât și m-a acoperit de sărutări. Mă miram de fiecare dată cât de ușor o puteam face fericită. știam că nu avusese parte de prea multă atenție din partea familiei, o crescuse tatăl ei, care se recăsătorise și avusese alți copii, deci ea fusese, într-un fel, a cincea roată la căruță. înțelegeam că avea multă dragoste de dăruit, o acceptam cu plăcere și nici nu mă constrângea la nimic. Doamne, cu cât de puțin se mulțumea!

Ceea ce am făcut însă două luni mai târziu nu cred că am să-mi pot ierta niciodată. Am plecat la un sfârșit de săptămână cu Ester la munte, Laurei i-am spus că mă duc la părinții mei, și ea, firește, n-a comentat. Stabiliserăm că mă voi muta la ea atunci când voi crede eu de cuviință, așa că discuția se încheiase. După ce ne-am întors de la munte, Ester a dormit la mine.

Se comporta de parcă era la ea acasă, iar asta nu-mi plăcea în mod deosebit. Mai mult, peste vreo două zile, m-am trezit cu ea la ușa mea, ceea ce contravenea total obiceiurilor mele.

— Ce-i cu tine aici?

— Am venit să-ți spun ceva important.

— De ce nu m-ai sunat, așa cum te-am rugat?

— Ești cu cineva?

— Nu, dar știu că așa-ți spusesem, să mă anunți când vrei să vii.

— E prea important ce voiam să-ți spun. Nu suporta nicio amânare.

— Intră! Mă pregăteam să plec. Spune-mi cei ai să-mi spui și ne vedem altă dată.

— Te întâlnești cu toanta de Laura?

— Nu e treaba ta cu cinemăîntâlnesc!

— Ba cred că da. Sunt însărcinată cu copilul tău. și n-am de gând să renunț la el, pricepi?

— Dacă îți imaginezi că șantajul e o soluție în cazul meu, te înșeli! N-am de gând să mă însor cu tine, cred că ți-e clar!

— Ba cred că ai să o faci. Eu nu sunt ca proastele cu care ai avut de-a face până acum, te-ai folosit de ele și la revedere, mă înțelegi? Am să-ți fac viața un calvar. Habar nu ai de ce sunt în stare. Iar după ce nasc, am să-ți las copilul la ușă și n-ai decât să te descurci cu el.

Nu mai fusesem niciodată într-o astfel de situație și nu știam cum să reacționez. Am preferat să-mi acord puțin timp de gândire, așa că am încercat să o potolesc pe nebună și i-am spus că, probabil, o să accept.

Peste câteva zile, patronul firmei ne-a anunțat că, la ora 12, trebuie să ne strângem în sala de protocol, pentru că vrea să facă niște anunțuri. Ne-am strâns cu toții acolo, am văzut pe masă niște sticle de șampanie și nu înțelegeam ce se întâmplă.

— Vreau să vă dau niște vești bune. Firma noastră se bucură de succes, am primit noi proiecte, am mărit schema, o să mai facem angajări. Avem în schemă și un post nou, de director executiv, iar în urma rezultatelor pe care cu toții le-ați obținut, m-am gândit că cea mai indicată persoană să dețină acest post este Laura. Felicitări!

Toți rămăseseră cu gura căscată. Nimeni nu se bucura pentru ea, în afară de șeful nostru. Laura, luată prin surprindere, se aștepta ca măcar eu să fiu alături de ea. Dar eu aveam alte probleme. Așa că am băut paharul de șampanie și, tocmai când voiam să ne vedem de treabă, am auzit glasul Esterei.

— Vreau și eu să vă anunț ceva, dacă tot sunteți cu toții aici: eu și Valentin ne-am logodit. Vrem să ne căsătorim de Anul Nou. Ce ziceți de asta?

Colegii nu mai conteneau cu felicitările, eu n-am fost tocmai încântat de gestul ei, dar mi-am spus că poate mai câștig puțin timp. De Laura uitasem complet. A doua zi, șeful nostru m-a chemat la el în birou.

— Valentin, tu ești a doua persoană la care mă gândisem pentru postul de direc-tor executiv. Cum Laura a plecat de la noi, postul e al tău.

— Ce spuneți?

— Laura și-a depus ieri, după ședință, demisia și, pentru că motivele invocate erau de ordin personal, n-am putut să o resping, așa că am semnat-o. Deci postul ei este acum al tău.

A fost primul moment în care mi-am adus aminte de existența Laurei. Am pus mâna pe telefon și am sunat-o. Niciun răspuns. Am sunat-o pe telefonul mobil: număr nealocat. Nu înțelegeam nici eu de ce, dar mă cuprinsese o panică teribilă. M-am dus repede la ea acasă, niciun răspuns. Am sunat la vecini, mi s-a spus că s-a mutat, dar nimeni nu știa unde. Abia după ce a plecat, am înțeles ce im-portantă era prezența Laurei pentru mine. Era prima femeie care mă iubise cu adevărat, necondiționat, iar eu nu făcusem altceva decât să-i calc sufletul în picioare. Iar gestul Esterei, după ce eu o lăsasem să înțeleagă că sunt dispus să locuim împreună, a fost până și pentru ea prea mult. A dispărut din viața mea pentru totdeauna, ca și când nici n-ar fi existat vreodată.

Zile întregi am umblat ca năuc să o găsesc. Imi aminteam clipele minunate petrecute împreună, devotamentul cu care mă îngrijise când am avut gripă, bucuria cu care sărbătorea toate aniversările noastre și, mai ales, Crăciunul. Egoismul și mândria mea prostească mă ajutaseră să pierd ceea ce avusesem mai scump. Am știut de când am cunoscut-o că ea e altfel, dar n-am făcut nimic să o păstrez, dimpotrivă, i-am cerut mai mult și mai mult, fără să mă gândesc că poate și ea se va sătura într-o bună zi. Ester nu era însărcinată, firește, îmi jucase o farsă. Ne-am despărțit imediat, dar după plecarea Laurei mi-a pierit cheful de a-mi întrece propriile performanțe, mi-am petrecut timpul mai mult singur și am așteptat zile întregi lângă telefon. Până acum, nu a sunat. Dar eu nu mi-am pierdut speranța.


 

Povestea de viață prezentată în acest material este ficțională. Unele întâmplări sunt inspirate din viața reală, dar numele personajelor și anumite aspecte au fost modificate.

Post-ul Mi-am bătut joc de viața iubitei mele și acum sufăr după ea apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Mi-am bătut joc de viața iubitei mele și acum sufăr după ea

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

O jurnalistă britanică îl acuză pe Donald Trump: “Îmi datorează 20 de lire”

O jurnalistă britanică îl acuză pe Donald Trump: “Îmi datorează 20 de lire” – Donald Trump este acuzat că nu își plătește datoriile. O jurnalistă britanică susține că l-a împrumutat …]

Sport 0 Comentarii

România a învins în Grecia, 3-1 în preliminariile Euro 2017

România a învins în Grecia, 3-1 în preliminariile Euro 2017 – Naționala feminină de fotbal a României a învins formația Greciei cu scorul de 3-1 (2-0), vineri, la Katerini, într-un …]

Sport 0 Comentarii

Bătălia celor 10.000 de cai putere va avea loc pe 19-20 septembrie la Prejmer în penultima etapă a CN de Drift

Bătălia celor 10.000 de cai putere va avea loc pe 19-20 septembrie la Prejmer în penultima etapă a CN de Drift – Cei mai buni piloţi profesionişti de drift din …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*