2 mai 2016 Comentarii 0

Ministerul de Interne: sărbătorile pascale, cele mai sigure din ultimii cinci ani

Ministerul de Interne: sărbătorile pascale, cele mai sigure din ultimii cinci ani

Sărbătorile pascale de anul acesta au fost cele mai sigure din ultimii cinci ani, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog, într-o declarație de presă.

„În această dimineață ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a condus o ședință de evaluare a modului în care a fost asigurat climatul de ordine și siguranță publică pe perioada minivacanței de Paști. În urma analizei, principala concluzie este că MAI și-a realizat obiectivul de a asigura un nivel înalt de siguranță, sărbătorile pascale din acest an fiind cele mai sigure din ultimii cinci ani”, a declarat Monica Dajbog, purtător de cuvânt al instituției.

Reprezentantul MAI a menționat că faptele comise cu violență rămân în continuare pe un trend descendent în acest an, fiind înregistrat un singur caz de omor, față de șase în 2015 și câte două în 2014 și 2013.

„O situație similară se înregistrează și în cazul tentativelor de omor, astfel că în această perioadă nu s-a înregistrat nicio faptă față de două în 2015 și câte patru în 2013 și 2012. Și faptele de tâlhărie sunt sub media ultimilor ani, scăzând cu 34% față de 2012, cu 22% față de 2013 și cu 24% față de 2011. În ceea ce privește siguranța rutieră, în aceste zile au fost înregistrare mai puține accidente de circulație, numai 52 față de 75 în 2015, 72 în 2012 și 82 în 2011. Și numărul persoanelor rănite în accidente este sub media ultimilor ani, respectiv 51 de răniți față de 66 în 2015, (…) în urma accidentelor rutiere și-au pierdut viața 11 persoane, similar cu situația din 2014 și 2012, în condițiile în care anul trecut au fost 15 decese, iar în 2011 17”, a afirmat Dajbog.

În altă ordine de idei, ea a precizat că MAI a avut în stradă peste 29.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, un dispozitiv important de siguranță fiind asigurat în noaptea de Înviere pe principalele artere rutiere și în preajma fiecărei biserici fiind prezenți polițiști, jandarmi sau pompieri, fapt pentru care nu au fost înregistrate tulburări grave ale ordinii publice.

Post-ul Ministerul de Interne: sărbătorile pascale, cele mai sigure din ultimii cinci ani apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ministerul de Interne: sărbătorile pascale, cele mai sigure din ultimii cinci ani

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Primele declarații ale Simonei Halep, după ce a câștigat turneul de la Madrid. ”Este incredibil!” VIDEO

Primele declarații ale Simonei Halep, după ce a câștigat turneul de la Madrid. ”Este incredibil!” VIDEO – Simona Halep este în culmea fericirii, după ce a câștigat, sâmbătă, turneul WTA de …]

Sport 0 Comentarii

Germania – 26. Dortmund se ține scai de liderul Bayern Munchen. Rezultate / VIDEO

Germania – 26. Dortmund se ține scai de liderul Bayern Munchen. Rezultate / VIDEO – Bundesliga, etapa a 26-a Duminică Leverkusen – Hamburger SV 1-0 VIDEO Borussia Dortmund – Mainz …]

Sport 0 Comentarii

Cupa pentru toți. La finala Dinamo – CFR Cluj sunt invitați zeci de foști fotbaliști

Cupa pentru toți. La finala Dinamo – CFR Cluj sunt invitați zeci de foști fotbaliști – Foștii internaționali români și jucătorii cu minimum 300 de meciuri în Liga I au …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*