16 aprilie 2016 Comentarii 0

Ministerul Educației a comunicat săptămâna aceasta! Anunțul pe care trebuie să îl știe toate cadrele didactice

Ministerul Educației a comunicat săptămâna aceasta! Anunțul pe care trebuie să îl știe toate cadrele didactice

Reforma în educație este în toi, iar cadrele didactice sunt invitate să participe activ la acest process. Profesorii care doresc să participe la realizarea programelor şcolare de gimnaziu pot face asta înscriindu-se până pe 4 mai, pe platforma MONMedu. Programele trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2016.

Ministerul Educaţiei a demarat înscrierile pentru profesorii care doresc să facă parte din grupurile de lucru care vor elabora conţinutul programelor şcolare pentru fiecare materie care se regăseşte în noul plan-cadru aprobat luna aceasta de minister. Mai exact, profesorii vor elabora conţinutul care va ghida predarea materiilor la ore dar şi realizarea manualelor şcolare, adică ce vor studia elevii la aceste materii şi ce competenţe şi cunoştinţe ar trebui să dobândească până la sfârşitul anului şcolar.
Înscrierile se fac pe platforma MONMedu până pe 4 mai, iar programele trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2016, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.
Evaluarea portofoliilor profesionale şi a proiectelor inovative de programă şcolară va avea loc în perioada 5-15 mai, iar componenţa grupurilor de lucru va fi anunţată pe data de 20 mai. Profesorii selectaţi vor desfăşura activităţile de proiectare a programelor şcolare pentru gimnaziu. Elaborarea programelor şcolare pentru clasele V-VIII este planificată a fi finalizată în luna decembrie 2016.
Pentru a facilita accesul tuturor cadrelor didactice la informaţie şi pentru a evita orice posibile neînţelegeri referitoare la candidatura şi selecţia profesorilor în grupurile de lucru, Ministerul Educaţiei face o serie de precizări. Astfel, „în cadrul fişei de evaluare, punctajul general acordat portofoliului profesional al candidatului este egal cu punctajul general acordat proiectului inovativ de programă şcolară, respectiv câte 50 de puncte pentru fiecare criteriu (din totalul de 100 de puncte posibile)”, se arată în comunicat.
Ministerul Educaţiei mai spune că pune accentul pe originalitatea proiectelor, iar în cazul unor eventuale suspiciuni, proiectele aflate în această situaţie vor fi verificate cu scopul de depista şi evita orice abateri de la normele de etică în elaborarea propunerilor.

Post-ul Ministerul Educației a comunicat săptămâna aceasta! Anunțul pe care trebuie să îl știe toate cadrele didactice apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ministerul Educației a comunicat săptămâna aceasta! Anunțul pe care trebuie să îl știe toate cadrele didactice

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Steaua s-a orientat spre încă un jucător de la Pandurii. Cei trei nemțeni semnează azi!

Steaua s-a orientat spre încă un jucător de la Pandurii. Cei trei nemțeni semnează azi! – “La iarnă o să vedeţi ce transferuri tari fac. Aduc 20 de jucători, fac …]

Sport 0 Comentarii

Steaua a depășit la 7m pe HC Vaslui, în Cupă. Victorii pentru Dinamo, Dunărea Călărași și Odorhei

Steaua a depășit la 7m pe HC Vaslui, în Cupă. Victorii pentru Dinamo, Dunărea Călărași și Odorhei – Joi seară au avut loc alte patru optimi de finală ale Cupei …]

Sport 0 Comentarii

România a învins la limită Franța, la futsal

România a învins la limită Franța, la futsal – Naţionala de futsal a României a disputat un meci amical cu echipa similară a Franţei, în cadrul unei duble întâlniri programate …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*