13 aprilie 2016 Comentarii 0

Ministrul afgan al Apărării: „ Al-Qaida pregătește atacuri de proporții în Occident”

Ministrul afgan al Apărării: „ Al-Qaida pregătește atacuri de proporții în Occident”

Oficiali ai apărării de top din Afganistan au avertizat că gruparea teroristă Al-Qaida e în continuare „foarte activă” și reprezintă în continuare o ”mare amenințare”.

„Al-Qaida continuă să fie o ameninţare majoră pentru Afganistan. Aceștia sunt extrem de activi, dpeun eforturi intense în secret, se regrupează şi se pregătesc să dea atacuri majore în Occident”, a declarat Masoom Stanikzai, ministrul afgan al Apărării în exerciţiu pentru CNN.

„Ei lucrează în spatele altor rețele, oferindu-le sprijin și experiența pe care au avut-o în diferite locuri și își dublează resurse și colectează și alte lucruri. Așa funcționează acum, nu prea mai vorbesc, nu mai fac declarații de presă. Sunt o mare amenințare, ” a mai spus acesta. Distrugerea unei baze Al-Qaida din provincia afgană Kandahar, în care erau circa 150 de combatanţi, a forţat organizaţia teroristă să se regrupeze, afirmă generalul american Jeff Buchanan, adjunctul şefului Statului Major al forţelor SUA din Afganistan.
„Sunt mii de membri Al-Qaida şi suntem preocupaţi de ce sunt capabili să facă. Principalul obiectiv al reţelei teroriste rămâne atacarea Occidentului”, a precizat și un oficial de la Pentagon.
Organizaţia teroristă Al-Qaida, activă în zonele tribale din Pakistan şi în sudul Afganistanului, este în concurenţă cu reţeaua teroristă Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak. Al-Qaida a revendicat atentatele comise în septembrie 2001 în oraşele americane Washington şi New York.

Post-ul Ministrul afgan al Apărării: „ Al-Qaida pregătește atacuri de proporții în Occident” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ministrul afgan al Apărării: „ Al-Qaida pregătește atacuri de proporții în Occident”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Ionuț Negoiță acuză dur arbitrajul, după eliminarea lui Dinamo din Cupa Ligii: ”Niște șmecheri. Steaua nu ne-a vrut în finală”

Ionuț Negoiță acuză dur arbitrajul, după eliminarea lui Dinamo din Cupa Ligii: ”Niște șmecheri. Steaua nu ne-a vrut în finală” – Bucuriei la Chiajna, tristețe la Dinamo, după semifinala Cupei …]

Sport 0 Comentarii

Blonda are lipici la mașini! Roxana Nemeș va prezenta Raliul Aradului

Blonda are lipici la mașini! Roxana Nemeș va prezenta Raliul Aradului – Roxana Nemeș revine în forță, dar nu pe plan muzical. Frumoasa blondă va prezenta pe 13 și 14 …]

Sport 0 Comentarii

România – Finlanda (joi, 21.45, TVR 1), PRELIMINARII EURO 2016. Adi Mutu îi vrea spartani pe “tricolori” în meciul cu Finlanda. Mesajul ”Briliantului”. Mățel, Hoban, Sânmărtean și Maxim, anunțați titulari de Tata Puiu. Bilete epuizate, stadion plin, metroul circulă până la 1.00! / LIVE BLOG&FOTO

România – Finlanda (joi, 21.45, TVR 1), PRELIMINARII EURO 2016. Adi Mutu îi vrea spartani pe “tricolori” în meciul cu Finlanda. Mesajul ”Briliantului”. Mățel, Hoban, Sânmărtean și Maxim, anunțați titulari …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*