30 aprilie 2016 Comentarii 0

Ministrul Culturii va fi revocat. Vlad Alexandrescu denunțase intimidări venite din interiorul Guvernului

Ministrul Culturii va fi revocat. Vlad Alexandrescu denunțase intimidări venite din interiorul Guvernului

Premierul Dacian Cioloș a anunțat sâmbătă că ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, va fi revocat și că va trimite marți președintelui Klaus Iohannis propunerea pentru minister.

Vlad Alexandrescu anunțase că nu va demisiona înainte de Paște deoarece se teme că reforma pe care a început-o este în pericol. Ulterior, într-o scrisoare adresată membrilor Grupului pentru Dialog Social, ministrul Vlad Alexandrescu a acuzat că a fost intimidat de persoane din interiorul Guvernului.

„Prin multe decizii şi acţiuni ale mele, am deranjat grupuri de interese foarte variate. Unele au fost foarte vizibile, cum ar fi interesele de la Roşia Montană sau de la Cathedral Plaza din Bucureşti. Ele mi-au adus încercări directe de intimidare, am fost chemat în Parlament să dau socoteală, sunat de oameni politici. Când am oprit dărâmarea casei Nanu-Muscel din Piaţa Română, am fost sunat chiar de un coleg de Guvern, cu intimidare directă. Apoi, am fost convocat la ASE la o şedinţa de „înfierare” condusă de fostul rector al ASE, actualmente Preşedinte al Senatului ASE, acelaşi om care a interzis accesul la Biblioteca ASE pentru consultarea tezelor de doctorat susţinute în acea Universitate”, a scris Vlad Alexandrescu, într-o scrisoare adresată Grupului pentru Dialog Social.

Ministrul a revenit ulterior cu precizări și a spus că scrisoarea nu a fost destinată publicității și că textul a ajuns în presă fără voia sa.

Sâmbătă, premierul Dacian Cioloș a anunțat că îl va revoca din funcție pe Vlad Alexandrescu.

„Legat de ultimele discuții în jurul demisiei Ministrului Culturii: E păcat că domnul Alexandrescu a ales să termine în acest fel. E alegerea dumnealui. Iar dacă domnul Alexandrescu are ceva de spus, să o facă. Mă întreb de ce nu a făcut-o până acum, și de ce nu mi-a comunicat mie sau în guvern situațiile cu care susține că s-a confruntat. Viața merge înainte. Reformele vor continua și în cultură și în alte domenii. Doresc tuturor sa găsească înțelepciunea de a respecta Sărbătorile de Paști. Marți voi trimite domnului președinte revocarea din funcție a d-lui Alexandrescu și nominalizarea noului ministru. Căruia îi voi cere să continue reformele. În mod transparent și onest. Dar nimeni nu are proprietatea absolută a reformelor. Nici măcar eu. Fiecare însă, cred că trebuie să facem ceea ce ne dictează conștiința. Lumina Sărbătorilor de Paști să ne lumineze ființa. Și să așteptăm de la ceilalți să fie mai buni, prin efortul nostru al fiecăruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi înșine!”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Post-ul Ministrul Culturii va fi revocat. Vlad Alexandrescu denunțase intimidări venite din interiorul Guvernului apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ministrul Culturii va fi revocat. Vlad Alexandrescu denunțase intimidări venite din interiorul Guvernului

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Surpriză uriașă de Crăciun! O voleibalistă a fost cerută de căsătorie la finalul unui meci!

Surpriză uriașă de Crăciun! O voleibalistă a fost cerută de căsătorie la finalul unui meci! – Momente demne de o telenovelă, în Brazilia, la finalul unui meci de volei. Voleibalista …]

Sport 0 Comentarii

Napoli – Chievo 2-1. Chiricheș a marcat! ^Le-a făcut cadou oaspeților un gol! Higuain l-a salvat de la linșaj, egalând imediat!

Napoli – Chievo 2-1. Chiricheș a marcat! ^Le-a făcut cadou oaspeților un gol! Higuain l-a salvat de la linșaj, egalând imediat! – Vlad Chiricheș a intrat ca titular în meciul …]

Sport 0 Comentarii

Baschetbaliștii de la Steaua o susțin pe Halep: ”Hai, Simona!”

Baschetbaliștii de la Steaua o susțin pe Halep: ”Hai, Simona!” – Organizatorii US Open au anunţat, joi seară, că semifinalele la simplu feminin au fost reprogramate pentru vineri, iar conform …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*