Ministrul Justiţiei, despre crima din Calea Victoriei: „A murit încă o femeie din cauza violenței domestice”
29 aprilie 2016 Comentarii 0

Ministrul Justiţiei, despre crima din Calea Victoriei: „A murit încă o femeie din cauza violenței domestice”

Ministrul Justiţiei, despre crima din Calea Victoriei: „A murit încă o femeie din cauza violenței domestice”

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat, într-un mesaj pe pagina de Facebook, că violenţa domestică rămâne o problemă care poate fi rezolvată doar cu implicarea anumitor instituţii publice. De altfel, menţionează Raluca Prună, chiar ea le-a cerut acestora să vină cu un plan de prevenire a unor incidente nefericite precum cel de ieri, din Calea Victoriei.

Crima care a avut loc într-un magazin de pe Calea Victoriei, când o femeie a fost înjunghiată de fostul ei iubit, a făcut-o pe Raluca Prună să reacţioneze. Ministrul Justiţiei menşionează, într-un mesaj publicat pe Facebook, că astfel de incidente pot fi combătute doar cu ajutorul anumitor instituţii.

„A murit încă o femeie din cauza violenței domestice. Niciun comunicat de presă oricat de bine intenționat și oficial ar fi el nu va putea să schimbe asta. De mult prea multe ori, comunicatele de presă ale instituțiilor statului sunt defensive și scrise într-un limbaj care să prevină orice fel de posibilă interpretare malițioasă din partea mass-mediei și nu rareori orice fel de responsabilizare a acestor instituții.

Ivan Loredana a fost ucisă de fostul ei iubit, Tiberiu Radu, într-un magazin din centrul Capitalei, pe 28 aprilie

tiberiu_radu_loredana_ivan

Violența și în special violența domestică rămâne o problemă pe care mult prea mulți dintre noi nu vor să o vadă. Prea mulți își ascund lipsa de reacție în spatele unor justificări mai mult sau mai puțin penibile. Sistemul este încă disfuncțional pentru că nu reusește să prevină sau să sancționeze așa cum ar trebui abuzurile împotriva victimelor, în special femei și copii.

Încercăm să îl facem mai bun. Ar fi trebuit să fi încercat mai mult și în mod indirect ne simțim personal responsabili pentru tragedia de ieri. Am cerut instituțiilor pe care le conducem sau coordonăm să vină cu planuri pentru a preveni mai bine în viitor astfel de incidente.

Avem nevoie și de ajutor. Pentru că lucrurile nu se schimbă numai prin legi și politici publice ci și printr-o atitudine diferită a societății față de violență. Iar aici fiecare dintre noi putem să facem mai mult.

Vom căuta soluții pentru a responsabiliza mult mai bine în viitor oamenii din instituțiile care ar trebui să prevină și să intervină mult mai bine și rapid în cazul violenței domestice. O să facem publice planurile pe care le-am cerut instituțiilor abilitate și apoi măsurile pe care dorim să le luăm. Insă orice am face, nu vom putea să reușim mare lucru fără ajutorul celor din jurul nostru.

Semnez acest mesaj alături de colegii mei de la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale, România

Dragoş Pîslaru şi Valeriu Nicolae”, este mesajul lăsat, de ministrul Justiţiei, pe Facebook.

Post-ul Ministrul Justiţiei, despre crima din Calea Victoriei: „A murit încă o femeie din cauza violenței domestice” apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ministrul Justiţiei, despre crima din Calea Victoriei: „A murit încă o femeie din cauza violenței domestice”

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Leonardo DiCaprio se iubește cu un alt fotomodel Victoria’s Secret! E o olandeză super sexy|FOTO ÎN ARTICOL

Leonardo DiCaprio se iubește cu un alt fotomodel Victoria’s Secret! E o olandeză super sexy|FOTO ÎN ARTICOL – Acum că și-a luat obținut, în sfârșit, Oscarul mult râvnit, Leonardo DiCaprio …]

De 1 APRILIE, au curs păcălelile în online-ul românesc! Tu ai picat în plasă?

De 1 APRILIE, au curs păcălelile în online-ul românesc! Tu ai picat în plasă? – Publicațiile din România nu au ratat ocazia să se ”joace” cu cititorii lor de 1 …]

Sport 0 Comentarii

Timișoara Saracens învinge CSM București și vrea Cupa României

Timișoara Saracens învinge CSM București și vrea Cupa României – Chiar dacă este ”amenințată” cu tăierea finanțării din partea autorităților, chiar dacă a fost lipsită de 9 jucători, prezenți la …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*