9 mai 2016 Comentarii 0

Ministrul Sănătății a demisionat

Ministrul Sănătății a demisionat

Scandalul infecțiilor din spitale a dus se pare la demisia ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, spun surse politice.

Decizia vine ca urmare a mai multor scandaluri apărute în domeniul Sănătății în timpul mandatului lui Patriciu Achimaș Cadariu.

Scandalul dezinfectanților

Săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, a stârnit un val de revoltă după ce a declarat într-o conferință de presă că din cele 3.526 de teste făcute pentru verificarea eficienței dezinfectanților folosiți în spitalele românești doar 5 % sunt neconforme. Șeful de la sănătate a explicat că probele au fost recoltate din mai multe spitale din țară, de pe diferite suprafețe care înainte au fost șterse cu dezinfectanți.

„Am ridicat 3.526 de probe, din care sub 5% sunt neconforme pentru diferite produse biocide testate. Testările s-a făcut în laboratoarele diferite, toate acreditate. Practic, se verifică pe suprafeţe, pe mâini, pe obiecte modul în care procesul de curăţenie şi dezinfecţie se realizează, în mod corespunzător, dacă produsul utilizat a avut efectul scontat în sensul distrugerii microorganismelor”, a declarat ministrul.

Cu toate acestea, la scurt timp, Ministerul Sănătății a făcut publică lista spitalelor unde au fost semnalate probleme în urma controalelor efectuate ca urmare a scandalului dezinfectanților. Nouă spitale din Capitală apar pe listă, printre care Spitalul de Urgență Pantelimon, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino și Spitalul Universitar de Urgență. Pe listă apare și Institutul Oncologic “Prof.dr. Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, unde manager este chiar ministrul Sănătății, Patrichiu Achimaș Cadariu.

Verificările au fost făcute în contextul în care jurnaliștii GSP au dezvăluit că Suprasept, biocidul folosit de firma care dezinfectează 2.000 de săli de operaţie din România, din peste 350 de spitale are o substanţă activă diluată de 10 ori. Suprasept, dezinfectantul Hexi Pharma folosit, conform etichetei, pentru ”instrumentarul şi echipamentele medicale prin imersie” şi pentru deliminarea bacteriilor din „blocurile operatorii, secţii de arşi, ATI, săli de tratament”. Dar şi pentru mesele de operaţie, podele şi pentru „dezinfecţia prin nebulizare.

Ambulanțe nechipate, cu medicamente expirate

În plin scandal al dezinfectanților diluați, moartea fotbalistului camerunez Patrick Ekeng a scos la iveală faptul că ambulanțele PULS nu erau dotate corespunzător, iar activitatea acestora a fost suspendată. În urma controlului, au fost găsite medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. Echipa de control a găsit, în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre medicamentele expirate s-au găsit și fiole de adrenalină, folosite pentru procedurile de resuscitare.

Copii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic. Cauza – încă necunoscută

Mai mult, în luna februarie, Patriciu Achimaș Cadariu a fost la un pas de a demisiona după ce premierul Dacian Cioloș s-a arătat nemulțumit de prestația ministrului Sănătății în cazul valului de copii bolnavi din Argeș. Cadariu a fost acuzat atunci că a avut o reacție întârziată în cazul copiilor diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic, mai exact abia la o săptămână de la apariția problemei. În plus, acesta nu a putut oferi niciun răspuns clar în fața jurnaliștilor, referitor la cauza îmbolnăvirii și modul în care ministerul pe care îl conduce a gestionat situația.

Post-ul Ministrul Sănătății a demisionat apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Ministrul Sănătății a demisionat

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

BC Pitești a bătut Mureș Tg. Mureș. După, după 22 de ani, din nou Dinamo – Steaua

BC Pitești a bătut Mureș Tg. Mureș. După, după 22 de ani, din nou Dinamo – Steaua – De vineri au început meciurile rundei a șaptea din Liga Națională masculină …]

Sport 0 Comentarii

”Cristina Neagu e peste Leo Messi! Pâi, argentinianul a fost golgheter la Mondial și MVP-ul vreunui turneu final?”. Două fete de la handbal se căsătoresc! Calificate la Olimpiadă de la Rio, tricolorele ajung luni, la 13.00, în țară!

”Cristina Neagu e peste Leo Messi! Pâi, argentinianul a fost golgheter la Mondial și MVP-ul vreunui turneu final?”. Două fete de la handbal se căsătoresc! Calificate la Olimpiadă de la …]

Sport 0 Comentarii

Manchester United și Manchester City se bat pe semnătura unui puști de 5 ani!

Manchester United și Manchester City se bat pe semnătura unui puști de 5 ani! – Anglia este la picioarele unui puști de 5 ani și 18 luni, care se anunță …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*