Mirajul DROGURILOR! Cheloo, suspectat de consum şi trafic. Află ce impact are asta asupra fanilor
1 aprilie 2016 Comentarii 0

Mirajul DROGURILOR! Cheloo, suspectat de consum şi trafic. Află ce impact are asta asupra fanilor

Mirajul DROGURILOR! Cheloo, suspectat de consum şi trafic. Află ce impact are asta asupra fanilor

Psihologul Cezar Laurenţiu Cioc despică firul (din care se fac droguri) în patru şi explică motivele personale ale consumului de stupefiante, impactul asupra minţii şi vieţii sociale a consumatorului cât și riscurile fiziologice sau legale.

Psih.-Cezar-Laurentiu-Cioc-1

Zece percheziţii au zguduit săptămăna aceasta locaţii din Bucureşti şi Prahova într-un dosar de consum şi trafic de droguri. Mascaţii au descins şi la locuinţa rapperului Cheloo, membru al trupei Paraziţii, pe numele său real Cătălin Ștefan Ion unde se presupune că au găsit câteva sute de grame de cannabis.

În acest dosar se pare că sunt implicate peste 90 de persoane, fie traficanţi, fie consumatori. Cheloo este suspectat de procurori că ar fi fost sursa din care invitaţii la diverse petreceri şi-ar fi procurat drogurile.  Acesta a fost ridicat în final de mascaţi şi dus la audieri. Întrebat de reporteri de ce se află acolo, Cheloo a răspuns „la plimbare”. Când un ziarist a observat că zâmbeşte, Cheloo a răspuns că se simte „ca un lup când vede atâtea oi în jurul său”. Reporterii l-au întrebat şi dacă regretă ceva, iar rapperul a răspuns că are multe să-şi reproşeze. Să fi conştientizat acesta efectele negative ale traficului sau consumului drogurilor?

“O persoană publică în general are un mare impact asupra atitudinii şi comportamentului oamenilor care o admiră, aşa-zişii fani. Nici Cheloo nu face excepţie, Paraziţii fiind o formaţie care transmite mesaje de tip model pentru adolescenţii generaţiei după blocuri. E de-a dreptul periculos pentru acești adolescenţi şi tineri ca idolii lor să fie asociaţi cu ideea de droguri, pentru că ei copiază rapid atitudinea persoanei publice. Cu alte cuvinte, ca şi formator de opinie nu te joci doar cu viaţa ta, ci şi cu a celor care te ridică pe un piedestal”, susţine psihologul.

Ce sunt de fapt drogurile şi ce efecte au asupra consumatorilor!

“Conform anchetatorilor, în cazul lui Cheloo, este vorba de ceea ce se numeste cannabis. Acesta nu e nimic altceva decât cânepa, cea pe care Ion Creangă o călca în picioare în curtea mătuşii Mărioara fugind de la furat cireşe. Oamenii o cultivau atunci pentru că făceau din ea confecţii textile, saci (celebrii saci româneşti de cânepă) sau funii. Puțini ştiau atunci că din cânepă se prepară doua droguri frecvent folosite astăzi : marijuana şi haşişul.

Cânepa, pe numele ei stiinţific Cannabis Sativa, conţine o substanţă psihoactivă numită Tetrahidrocannabinol (se pronunţă mai uşor pe silabe) care excită sistemul nervos central oferind stări de euforie. Cannabisul determină dependenţă psihologică, nu chimică asupra creierului.

Consumatorii nu mai sunt, în timp, stimulaţi de normalitatea socială, ci simt că trăiesc doar prin senzaţiile tari oferite de dozele din ce în ce mai mari de Tetrahidrocannabinol. Ajungi sa nu te mai bucuri de venirea primăverii, de o conversație cu om plăcut, de o iesire la munte sau alte lucruri pe care le considerai banale”, mai adaugă specialistul.

Ce sunt drogurile de mare risc?

Drogurile de mare risc, ca heroina sau cocaina, crează o dependenţă chimică. Asta înseamnă că o persoană în momentul în care a început să consume una din aceste substante, sistemul nervos central (creierul adică) suferă modificări structurale ireversibile. Nu mai pot fi date inapoi şi nu te mai poţi opri din consum. Devii un sclav al unei substanţe. Nu mai deţii tu controlul asupra ta, ci substanţa.

Cocaina, de exemplu, este un alcaloid tropanic cristalin obţinut în principal din din frunzele de Erythroxylon coca, arbust originar din Muntii Anzi, America  de Sud. De aia Columbia si Venezuela sunt mari exportatoare ilegale, pentru că acolo creşte arbuştul în  mod natural.

Heroina e tot un drog de mare risc, dar obţinut pe alt principiu. Medical, ea este un opoid, adică un derivat din Opium. Planta în sine se numeste Papaver Somniferum (de aici și denumirea de Papaveracee) și în termeni cât mai simpli distruge fizic şi ireversibil creierul. E ca şi cum ţi-ar amputa un picior, iar apoi ai avea pretenţia să alergi ca înainte de amputare. Nu se mai poate!”, a încheiat Cezar Laurenţiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare și Dezvoltare a Potenţialului Uman din Bucureşti.

Cel mai mare scandal legat de consumul de droguri de mare risc l-a avut în prim-plan pe fiul omului de afaceri Ion Țiriac. Țiriac Jr. a fost achitat pe 18  octombrie 2007 de către Tribunalul București pentru toate faptele de care a fost acuzat de procurori în dosarul „Cocaina pentru VIP-uri” în care au mai fost implicate nume ca Ileana Lazariuc şi Raluca Sandu.

Post-ul Mirajul DROGURILOR! Cheloo, suspectat de consum şi trafic. Află ce impact are asta asupra fanilor apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Mirajul DROGURILOR! Cheloo, suspectat de consum şi trafic. Află ce impact are asta asupra fanilor

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Șumudică a luat foc: ”Când aveam nevoie de jucători, i-am trimis cu naționala în Turcia. Acum îi ia pe alții. Unii cu munca de jos, alții iau caimacul. Cum să nu-l iei pe Alibec la națională?”

Șumudică a luat foc: ”Când aveam nevoie de jucători, i-am trimis cu naționala în Turcia. Acum îi ia pe alții. Unii cu munca de jos, alții iau caimacul. Cum să …]

Sport 0 Comentarii

Veste bună pentru Andreea Marin. A câştigat procesul cu firma care a strâns banii de pe bilete la concertul Angelei Gheorghiu

Veste bună pentru Andreea Marin. A câştigat procesul cu firma care a strâns banii de pe bilete la concertul Angelei Gheorghiu – Veste bună pentru Andreea Marin, la mai bine …]

Sport 0 Comentarii

Jale în Ilfov! Două echipe de Liga I vor face disponibilizări masive

Jale în Ilfov! Două echipe de Liga I vor face disponibilizări masive – După 2-2 cu FC Botoșani, nou-promovata FC Voluntari a anunțat pe site-ul oficial că va renunța la 9 …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*