5 aprilie 2016 Comentarii 0

Mircea Pop, fost director general al CNADNR, în conflict de interese

Mircea Pop, fost director general al CNADNR, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Mircea Pop, fost director general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), a infracțiunii de conflict de interese.

Potrivit unui comunicat al ANI, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Mircea Pop a semnat actul adițional nr. 10/31.01.2013 având ca obiect „extinderea cu 29 luni a contractului de consultanță pentru furnizarea serviciilor de proiectare și supervizare a lucrărilor de construcție a autostrăzii Arad-Timișoara-Lugoj și a Variantei de ocolire Arad”.

Actul adițional respectiv viza suplimentarea activității personalului consultantului, precum și suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182 euro fără TVA (de la 10.227.694 euro fără TVA la 12.183.876 euro fără TVA), în condițiile în care SC DP Consult SA avea calitatea de subconsultant pentru autostrada Arad-Timișoara și varianta de ocolire Arad.

Mircea Pop a deținut calitatea de acționar majoritar al SC DP Consult SA, în perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012, și a obținut în anul 2012 venituri din dividende de la această societate în valoare de 1.343.222 lei.

Conform ANI, deși la data de 14 iunie 2012, Mircea Pop a cesionat acțiunile pe care le deținea la SC DP Consult SA, în perioada deținerii funcției de director general în cadrul CNADNR, acesta avea obligația de a nu participa la luarea unei decizii care să producă direct sau indirect un folos patrimonial pentru SC DP Consult SA.

Dispozițiile art. 301 din Codul penal arată că „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

foto: transilvaniareporter.ro

Post-ul Mircea Pop, fost director general al CNADNR, în conflict de interese apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Mircea Pop, fost director general al CNADNR, în conflict de interese

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Elan pentru Burleanu: ”Să ne luăm revanșa cu grecii în seara asta!”

Elan pentru Burleanu: ”Să ne luăm revanșa cu grecii în seara asta!” – Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat pentru Dolce Sport că naționala Greciei, deși are un parcurs dezastruos …]

Sport 0 Comentarii

Echipa României pentru meciul de Fed Cup cu Cehia. Simona Halep lipsește

Echipa României pentru meciul de Fed Cup cu Cehia. Simona Halep lipsește – România și-a stabilit echipa pentru meciul din Fed Cup cu Cehia, programat pe 6 și pe 7 …]

Sport 0 Comentarii

Speak și-a pierdut cumpătul din cauza unei fane, care îl hărțuia. „Miss hârtie igienică”. Artistul a șters imediat postarea

Speak și-a pierdut cumpătul din cauza unei fane, care îl hărțuia. „Miss hârtie igienică”. Artistul a șters imediat postarea – Sătul ca el și Adelina Pestrițu să fie jigniți de …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*