24 aprilie 2016 Comentarii 0

Nadia face calcule, înainte de Rio. Am putea merge cu două gimnaste la Jocurile Olimpice

Nadia face calcule, înainte de Rio. Am putea merge cu două gimnaste la Jocurile Olimpice

Nadia Comăneci crede că la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia) din acest an, România va putea fi prezentă cu două gimnaste.

Astfel, conform calculelor Zeiţei de la Montreal, România ar putea participa la marea sărbătoare a sportului mondial cu Larisa Iordache şi Cătălina Ponor.

„Regulamentele spun că fiecare gimnast, care la mondialele care dau calificările la Olimpiadă, obține aur, argint sau bronz la aparate, este calificat direct. Nu s-a inclus individual compus în regulă fiindcă nimeni nu și-a închipuit că sportivii la individual compus nu vor avea echipă cu care să participe la Olimpiadă”, a declarat, pentru gsp.ro, Nadia Comăneci.

Cea mai bună gimnastă a secolului XX a continuat: „Nu avem nimic de pierdut, pentru că Larisa oricum și-a câștigat pe drept aceasta medalie la Glasgow și poate nu vom mai fi noi în situația de a decide cine merge la Rio, Larisa sau Ponor. Va fi un memoriu pe care Federația Română de Gimnastică îl va înainta la Federația Internațională pentru a încerca să „îndoim” această lege, de așa natură încât Larisa, cu bronzul de la individual compus să fie acceptată automat la Olimpiadă”.

În acest moment singurul gimnast român sigur de participarea la JO de la Rio de Janeiro este Marian Drăgulescu. De asemenea, din partea României, în Brazilia va mai merge sigur o gimnastă, care ar putea fi Larisa Iordache sau Cătălina Ponor.

De-a lungul timpului, la Jocurile Olimpice, gimnastica a adus cele mai multe medalii României: 71 (25 aur, 20 argint şi 26 de bronz).

 

Post-ul Nadia face calcule, înainte de Rio. Am putea merge cu două gimnaste la Jocurile Olimpice apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Nadia face calcule, înainte de Rio. Am putea merge cu două gimnaste la Jocurile Olimpice

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Adi Mutu a slăbit 4 kg în 10 zile! Sâmbătă a jucat 60 de minute pentru ASA Tg. Mureș, în remiza cu Liberec. ”Simt că îmi lipsește vâna. O să dau mai multe goluri ca Marica, dar sper să prindem Euro amândoi!”

Adi Mutu a slăbit 4 kg în 10 zile! Sâmbătă a jucat 60 de minute pentru ASA Tg. Mureș, în remiza cu Liberec. ”Simt că îmi lipsește vâna. O să …]

FOTO EXCLUSIV /Când nu poartă ie și bundiță, ce ascunde sub blăniță?

FOTO EXCLUSIV /Când nu poartă ie și bundiță, ce ascunde sub blăniță? – Solistul de muzică bănățeană Raul Bordea știe cel mai bine cum se joacă o ”bătută” tradițională. Interpretul …]

Sport 0 Comentarii

Cupa EHF: Dinamo – Granollers. Meci cu miză uriașă, în Sala Polivalentă. ”Câinii” au pierdut dramatic / GALERIE FOTO

Cupa EHF: Dinamo – Granollers. Meci cu miză uriașă, în Sala Polivalentă. ”Câinii” au pierdut dramatic / GALERIE FOTO – CUPA EHF DINAMO – Granollers 26-27 De la meciurile cu …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*