28 aprilie 2016 Comentarii 0

Neurochirurgul Leon Dănăilă îi sfătuiește pe tineri să urmeze doar meseria care le place

Neurochirurgul Leon Dănăilă îi sfătuiește pe tineri să urmeze doar meseria care le place

Într-un interviu acordat recent, acad. prof. dr Leon Dănăilă, omul care a scăzut rata mortalităţii în operaţiile pe creier de la 50-60% la doar 3-4%, fiind primul medic din România care a făcut intervenții pe creier cu laser, îi sfătuiește pe tineri să urmeze meseria care le place și nu pe cea pe care le-o impun părinții.

Este considerat cel mai bun neurochirurg din Europa și, mai mult decât atât, figurează alături de Einstein printre cele 500 de genii ale secolului 21. Într-unul dintre cele mai recente interviuri, chirurgul care a făcut peste 40.000 de operații pe creier, a ținut să-i sfătuiască pe tinerii români să nu se facă medici doar pentru că asta doresc părinții lor, ci să-și urmeze cale și meseria pe care și-o doresc.

”Eu am făcut în viață ceea ce mi-a plăcut, am făcut ce am vrut în domeniul care mi-a plăcut. Eu cred că acesta este cel mai important lucru în viață. Să faci ceea ce îți place, nu după indicațiile părinților, să faci ceea ce-ți place pentru că atunci faci cu pasiune maximă, faci cu drag, faci cu dăruire. Dacă te faci medic pentru ca te împing părinții să te faci medic, pentru că și ei sunt medici, vei face medicină din obligație nu din pasiune. Dar dacă vei face ce-ți place, vei face cu pasiune și atunci vei deveni cu adevărat util și folositor țării și oamenilor. Eu asta le-aș spune tinerilor. Să facă ce le place”, a declarat acad. prof. dr Leon Dănăilă într-un interviu acordat eHealth.

Mai mult decât atât, acesta a povestit că în vremea studenției era atât de îndrăgostit de medicină încât își petrecea nopțile părin spitale și îi ruga pe profesorii săi să-l lase și pe el să văd ce se întâmplă în gardă, în urgență, la operații. Și așa a reușit să învețe meseria pe care o face impecabil de foarte mullți ani.” Am avut și norocul de a intra în operații cu cei mai buni profesori și cu cei mai buni medici. Stăteam după  medicii mari și învățam de la ei… Am învățat multe…  Cel mai important este un anume soi de experineță, ceea ce a înseamnat foarte mult pentru ceea ce urma să fac eu. Asta le-aș spune tinerilor studenți de azi să facă”, a precizat neurochirurgul.

citește și: http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/salvat-mii-de-vieti-si-refuzat-sa-plece-din-tara-la-mai-bine-el-este-romanul-care-revolutionat-neuroghirurgia-afla-i-povestea-trista-de-viata-1457830

Post-ul Neurochirurgul Leon Dănăilă îi sfătuiește pe tineri să urmeze doar meseria care le place apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Neurochirurgul Leon Dănăilă îi sfătuiește pe tineri să urmeze doar meseria care le place

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Boala femeilor neiubite afectează femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 50 de ani. Află cum o recunoşti

Boala femeilor neiubite afectează femeile cu vârste cuprinse între 15 şi 50 de ani. Află cum o recunoşti – Citeste materialul aici Post-ul Boala femeilor neiubite afectează femeile cu vârste …]

Sport 0 Comentarii

Minerii şi energiticienii vor ajunge luni dimineaţă în Capitală pentru a protesta față de situația Complexului Energetic Oltenia!

Minerii şi energiticienii vor ajunge luni dimineaţă în Capitală pentru a protesta față de situația Complexului Energetic Oltenia! –  50 de mineri şi energiticieni au plecat în urmă cu o …]

Sport 0 Comentarii

CSM Ploiești a învins Focșaniul, în play-off-ul Ligii naționale masculine de handbal

CSM Ploiești a învins Focșaniul, în play-off-ul Ligii naționale masculine de handbal – Handbaliştii de la CSM Ploieşti au câştigat, miercuri seară, meciul extrem de important cu CSM Focşani, din …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*