Numire la Cotroceni!Iohannis și-a luat consilier un om de al lui Ponta!FOTO!
5 mai 2016 Comentarii 0

Numire la Cotroceni!Iohannis și-a luat consilier un om de al lui Ponta!FOTO!

Numire la Cotroceni!Iohannis și-a luat consilier un om de al lui Ponta!FOTO!

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a numit în funcția de Consilier Prezidenţial, Departamentul Politică Externă, pe domnul Bogdan Lucian Aurescu, începând cu data de 6 mai a.c.

Bogdan Aurescu este un diplomat de carieră român, ministru al afacerilor externe al României între 24 noiembrie 2014 și 17 noiembrie 2015 în guvernul Victor Ponta.

Din iunie 2012 până pe 24 noiembrie 2014 a fost secretar de stat pentru afaceri strategice. Are gradul diplomatic de ambasador.

În perioada 2004-2009 a fost Agentul României pentru Curtea Internațională de Justiție, coordonând activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internațională de Justiție privindDelimitarea Maritimă în Marea Neagră, finalizat la data de 3 februarie 2009 cu un câștig de 79,34% din suprafața în dispută, adică 9700 km² de platou continental și zonă economică exclusivă care au revenit României). De atunci este cunoscut în spațiul public drept “eroul de la Haga”.

În perioada 2010-2011 a fost negociator-șef pentru România al Acordului româno-american privind apărarea antirachetă și al Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI dintre România și SUA. Implicarea României va avea loc începând cu Faza a II-a a programului EPAA. Aceasta presupune găzduirea pe teritoriul românesc, la Deveselu, județul Olt, de interceptori tereștri, respectiv rachete de interceptare SM3-IB (Standard Missile 3, tip Block IB), care vor deveni operaționali începând cu finele anul 2015.

De asemenea, din 2012 este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultății de Drept din Universitatea din București.

Vobește fluent limbile engleză și franceză.

Bogdan_Aurescu_(cropped)

Post-ul Numire la Cotroceni!Iohannis și-a luat consilier un om de al lui Ponta!FOTO! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Numire la Cotroceni!Iohannis și-a luat consilier un om de al lui Ponta!FOTO!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Liga Campionilor, optimile de finală: AS Roma – Real Madrid și Gent – Wolfsburg / LIVESCORE

Liga Campionilor, optimile de finală: AS Roma – Real Madrid și Gent – Wolfsburg / LIVESCORE – LIGA CAMPIONILOR, optimi de finală, tur: MIERCURI, 17 februarie Ora 21.45, Dolce 1: …]

Sport 0 Comentarii

Riderul Mani Gyenes, primit cu tort și aplauze la locul de muncă. ”Am căzut, m-a durut capul…” / VIDEO

Riderul Mani Gyenes, primit cu tort și aplauze la locul de muncă. ”Am căzut, m-a durut capul…” / VIDEO – Motociclistul Emanuel Gyenes, care s-a clasat în acest an pe …]

Sport 0 Comentarii

Minaur Baia Mare a rămas fără antrenor: lipsa banilor l-a gonit pe danezul Lars Walther

Minaur Baia Mare a rămas fără antrenor: lipsa banilor l-a gonit pe danezul Lars Walther – Campioana României la handbal masculin a suferit un șoc considerabil, cu numai câteva zile …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*