19 aprilie 2016 Comentarii 0

O berărie din Ierusalim a produs berea cu gustul din vremea lui Iisus / VIDEO

O berărie din Ierusalim a produs berea cu gustul din vremea lui Iisus / VIDEO

O fabrică de bere din Ierusalim a produs o bere artizanală cu un gust ce se spune că se aseamănă cu cel avut pe vremea lui Iisus. Berea este făcută de Herzl Brewery dintr-un grâu pe care geneticienii de la Universitatea Tel Aviv l-au identificat ca tulpina utilizată pentru bere în Țara Sfântă în urmă cu două milenii. Pentru că a ieşit o băutură slab alcoolizată s-ar putea explica de ce vinul a fost băutura sacră preferată a Bibliei.

Am găsit un articol despre nişte cercetători de la Universitatea din Tel Aviv, care studiau genomului bobului de grâu. Aceeași cereale le foloseam şi eu şi atunci mi s-au aprins beculeţele .Doar i-am contactat și în termen de câteva zile, am avut mai multe kilograme din aceste materiale, pe care tocmai am început să le procesez și în cele din urmă a ieşit berea de care vorbim.”a declarat pentru Reuters Itai Gutman, proprietarul berăriei Herzl.

Fabrica de bere a produs un lot redus de doar 20 de litri (cinci galoane), pentru prietenii şi apropiaţii proprietarului Itai Gutman.

Gustul a fost surprinzător, acest lucru este neaşteptat şi pentru noi. Avem acest tip de fructe roșii cu aromă de zmeură și nu există nici adaosuri de fructe în ea și este numai din cauza boabelor de grâu pe care le-am folosit„, a spus Gutman.

Specialiştii spun că berea probabil ar fi fost familiară lui Iisus și ucenicilor lui. Aceasta a fost adusă din Egipt de către vechii israeliți, potrivit Muzeului Evreiesc din Munchen, care va lua parte şi la festivitățile aniversare de la Munchen din iulie acest an,  unde se marchează 500 de ani de la legiferarea purității berii bavareze, legea care a reglementat industria berii din Germania.

Post-ul O berărie din Ierusalim a produs berea cu gustul din vremea lui Iisus / VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – O berărie din Ierusalim a produs berea cu gustul din vremea lui Iisus / VIDEO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Naționala de U19, scorul primei zilei la Campionatul European

Naționala de U19, scorul primei zilei la Campionatul European – Naționala de rugby de U19 a României a debutat cu o victorie la Campionatul European de U19, de la Lisabona. …]

Sport 0 Comentarii

Daniela Haralambie, locul 4 la sărituri cu schiurile, la CM de probe nordice şi schi fond pentru juniori

Daniela Haralambie, locul 4 la sărituri cu schiurile, la CM de probe nordice şi schi fond pentru juniori – Daniela Haralambie a ocupat locul al patrulea în proba feminină de …]

Sport 0 Comentarii

Transfer pe placul lui Gigi Becali? Neamțul Timo Gebhart are peste 10 desene de corp, între care, pe piept, o mână care ține o cruce, și Fecioara Maria, pe brațul stâng. ”Mama a dat ochii peste cap!” / FOTO

Transfer pe placul lui Gigi Becali? Neamțul Timo Gebhart are peste 10 desene de corp, între care, pe piept, o mână care ține o cruce, și Fecioara Maria, pe brațul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*