13 mai 2016 Comentarii 0

O familie din Cluj a fost despăgubită după ce Primăria a uitat să o notifice acum 4 ani că i-a acordat o locuinţă ANL

O familie din Cluj a fost despăgubită după ce Primăria a uitat să o notifice acum 4 ani că i-a acordat o locuinţă ANL

Familia Potra, din Cluj-Napoca, a dat în judecată Primăria şi Consiliul Local, în urmă cu patru ani, cerând despăgubiri morale şi contravaloarea chiriei plătite de-a lungul vremii, după ce autorităţile locale au uitat să le comunice că au obţinut o locuinţă ANL.

Familia din Cluj a plătit ani la rând chirie din cauza faptului că Primăria nu i-a anunţat că a obținut o locuință ANL, instituţia fiind nevoită acum să plătească oamenilor 14.000 de euro reprezentând chirii şi daune morale.

În motivarea acţiunii, reclamanţii au arătat că în 1986 li s-a atribuit în baza Legii 5/1973 o locuinţă situată în Cluj-Napoca şi că în anul 2003 locuinţa a fost retrocedată fostului proprietar. Ulterior, reclamanţii au încheiat cu proprietarul un contract de închiriere valabil până în aprilie 2009, notează monitorulcj.ro, dar în octombrie 2008 au fost notificaţi să părăsească locuinţa. Atunci, s-au adresat Primăriei municipiului Cluj-Napoca pentru obţinerea unei locuinţe din fondul locativ de stat, însă cererea lor a fost soluţionată abia după patru ani şi numai după ce s-au adresat instanţelor de judecată.

În 2012, Curtea de Apel Cluj, printr-o sentinţă definitivă, a obligat Primăria şi Consiliul Local Cluj să aprobe şi să le repartizeze o locuinţă corespunzătoare, însă această repartiţie nu le-a fost comunicată niciodată, astfel că “nepunerea în acestui act administrativ, prin exces de putere, reprezintă o încălcare gravă a drepturilor lor. Poziţia 2, obţinută legal şi de necontestat de către familie, a devenit obligatoriu de respectat”, au decis judecătorii.

Post-ul O familie din Cluj a fost despăgubită după ce Primăria a uitat să o notifice acum 4 ani că i-a acordat o locuinţă ANL apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – O familie din Cluj a fost despăgubită după ce Primăria a uitat să o notifice acum 4 ani că i-a acordat o locuinţă ANL

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Steaua și-a asigurat prezența în play-off-ul Campionatului Național

Steaua și-a asigurat prezența în play-off-ul Campionatului Național – CSA Steaua București și-a asigurat prezența în faza play-off a Campionatului Național de hochei pe gheață, joi, după ce a învins-o …]

Sport 0 Comentarii

Aniversare 30 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni – Sevilla 86

Aniversare 30 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni – Sevilla 86 – Clubul Sportiv al Armatei ”Steaua București” organizează marți, la ora 18.30, la Sala de Marmură a …]

Sport 0 Comentarii

FRF a anunțat prețurile biletelor pentru amicalul de lux cu Spania. Cel mai ieftin costă 50 de lei

FRF a anunțat prețurile biletelor pentru amicalul de lux cu Spania. Cel mai ieftin costă 50 de lei – ACTUALIZARE / Site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro anunță că biletele de 50 de lei și …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*