11 mai 2016 Comentarii 0

O femeie a devenit mamă la 72 de ani

O femeie a devenit mamă la 72 de ani

O femeie din India a devenit mamă pentru prima dată la vârsta de 72 de ani. Daljinder Kaur a născut luna trecută un băiat, după doi ani de tratamente într-o clinică specializată în fertilizarea in vitro din nordul Indiei. Femeia este căsătorită de aproape cinci decenii cu un bărbat în vârstă de 79 de ani.

Femeia din India a afirmat că nu se consideră prea bătrână pentru a deveni mamă, lucru pe care și l-a dorit dintotdeauna. Daljinder Kaur și Mohinder Singh Gill sunt căsătoriți de 46 de ani și au povestit că au fost pe punctul de a-și pierde speranța că vor deveni părinți. Ei au decis însă să încerce tratamentele de fertilizare in vitro, cu toate că în India acest tratament este considerat uneori “un blestem de la Dumnezeu”, relatează The Telegraph.

”Dumnezeu ne-a auzit rugile. Viaţa mea este completă acum. Îmi îngrijesc copilul singură, dar mă simt plină de energie. Soţul meu este şi el foarte atent şi mă ajută cât poate de mult”, a declarat Daljinder Kaur.

”Atunci când am văzut reclama din oraşul Amritsar pentru fertilizarea in vitro, ne-am spus că merită să facem o încercare, deoarece mi-am dorit foarte mult să am un copil al meu”, a adăugat ea.

În formularul de înscriere, Daljinder Kaur a spus că are ”aproximativ 70 de ani”. Asta deoarece femeia, precum multe persoane din India, nu are certificat de naștere. Ea a spus că este cu cinci ani mai tânără decât soțul ei, care are 79 de ani.

Bebeluşul, care a fost botezat Arman, a fost conceput prin fertilizare in vitro şi este sănătos. Micuțul s-a născut pe 19 aprilie și a cântărit doar două kilograme.

Cei doi soți sunt încrezători că pot avea grijă de fiul lor. Ei și-au dorit dintotdeauna un copil, însă până acum nu și-au permis să plătească pentru tratament. În anii 80, ei au adoptat un băiat, însă acesta a plecat la studii în Statele Unite și nu s-a mai întors.

Acesta nu este primul caz de sarcină dusă la termen la o astfel de vârstă în India. În 2008, o femeie în vârstă de 70 de ani a născut o fetiță după tratamente de fertilizare in vitro. Totodată, o femeie în vârstă de 66 de ani, care a urmat mers la o clinică specializată în fertilizarea in vitro, a născut tripleți.

Foto: North Foto

Post-ul O femeie a devenit mamă la 72 de ani apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – O femeie a devenit mamă la 72 de ani

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Zalăul a eliminat Galata după set de aur, Craiova și Galațiul merg și ele mai departe

Zalăul a eliminat Galata după set de aur, Craiova și Galațiul merg și ele mai departe – În Cupa CEV ambele echipe masculine au reuşit calificarea în optimi. SCM U. …]

Sport 0 Comentarii

Petre, tatăl lui Marian Cozma: ”A făcut infarct? Să mai facă patru, nenorocitul!”. ^Confirmă că n-a primit un șfanț de la criminali

Petre, tatăl lui Marian Cozma: ”A făcut infarct? Să mai facă patru, nenorocitul!”. ^Confirmă că n-a primit un șfanț de la criminali – Petre Cozma, tatăl fostului handbalist Marian Cozma, …]

Sport 0 Comentarii

Război electoral în familie! Soțul și soția se luptă pentru fotoliul de primar

Război electoral în familie! Soțul și soția se luptă pentru fotoliul de primar – Lupta electorală se anunță a fi spectaculoasă în comuna vâlceană Popești, acolo unde actualul primar, aflat …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*