O operă a lui Brâncuși, model pentru un zgârie-nori din Australia
7 aprilie 2016 Comentarii 0

O operă a lui Brâncuși, model pentru un zgârie-nori din Australia

O operă a lui Brâncuși, model pentru un zgârie-nori din Australia

“Pasărea în spaţiu”, opera aparținând lui Constantin Brâncuși, a fost sursa inspirației pentru un zgârie-nori din Australia.

Clădirea din Melbourne va avea de 64 de etaje şi va fi înaltă 208 metri. Construcția inspirată de opera lui Brâncuşi va fi construită pe King Street în Melbourne, iar pe cele 64 de etaje se vor regăsi nu mai puţin de 440 de apartamente.

Imobilul va încorpora și tematica sculpturii din care arhitectul s-a inspirat, astfel că nu va fi doar un simplu spaţiu de locuit, ci va oferi zone comune în interiorul clădirii pentru rezidenţi să interacţioneze şi să socializeze, informează gorjeanul.ro

Construcția va avea o piscină, bibliotecă, sală de sport, restaurant privat, cramă şi sală de poker și va fi împărțită în trei părți. La bază se vor afla restaurantele şi magazinele, în timp ce celelalte două secţiuni ale turnului includ o zonă centrală, de tranziţie, şi o secţiune superioară care se extinde spre cer şi oferă vedere la Grădinile Flagstaff din Melbourne.

Despre Constantin Brâncuși

Constantin Brâncuși (1876- 1957) a fost un sculptor român cu contribuții covârșitoare la înnoirea limbajului și viziunii plastice în sculptura contemporană. Constantin Brâncuși a fost ales membru postum al Academiei Române. Francezii și americanii îl desemnează, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunțându-l după regulile de pronunțare ale limbii franceze.

Din 1963 până azi au apărut în toate părțile lumii peste 50 de cărți și monografii și mii de studii și articole despre Brâncuși, stabilind în mod definitiv locul lui ca artist genial și chiar ca „unul din cei mai mari creatori ai tuturor timpurilor”.

brancusi

Post-ul O operă a lui Brâncuși, model pentru un zgârie-nori din Australia apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – O operă a lui Brâncuși, model pentru un zgârie-nori din Australia

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Speak și-a pierdut cumpătul din cauza unei fane, care îl hărțuia. „Miss hârtie igienică”. Artistul a șters imediat postarea

Speak și-a pierdut cumpătul din cauza unei fane, care îl hărțuia. „Miss hârtie igienică”. Artistul a șters imediat postarea – Sătul ca el și Adelina Pestrițu să fie jigniți de …]

Sport 0 Comentarii

Caz halucinant în Botoșani: arbitru bătut de către ambele formații!

Caz halucinant în Botoșani: arbitru bătut de către ambele formații! – Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județeane de Fotbal Botoșani a luat o decizie unică in istoria fotbalului mic: …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*