19 aprilie 2016 Comentarii 0

O replică a Arcului de Triumf din Palmira, distrus de Statul Islamic, a fost instalată în Londra

O replică a Arcului de Triumf din Palmira, distrus de Statul Islamic, a fost instalată în Londra

O copie din marmură a Arcului de Triumf din Palmira a fost instalată în Traflagar Square din Londra. Monumentul din orașul sirian a fost distrus de Statul Islamic, după ce jihadiștii au cucerit orașul. Între timp, armata siriană a recuperat controlul asupra ruinelor din Palmira.

Replica Arcului de Triumf cântărește aproximativ 11 tone și are circa șase metri înălțime. La instalarea sa a fost prezent și primarul capitalei britanice, Boris Johnson.

„Antichități ca aceasta aparțin întregii umanități și este obligatoriu ca noi toți să ne străduim să salvăm tezaurul nostru comun”, a spus primarul Boris Johnson înaintea evenimentului de inaugurare a arcului de triumf.

După ce a cucerit orașul Palmira în centrul provinciei Homs în mai 2015, Statul Islamic a distrus unele dintre cele mai cunoscute monumente aflate în patrimoniul mondial UNESCO, inclusiv templul Baalshamin care avea o vechime de peste 2.000 de ani.

Realizată la dimensiuni de două treimi din monumentul original, replica de la Londra a fost realizată de Institutul pentru arheologie digitală, cu filiale la universitățile Oxford și Harvard, fiind folosită tehnologia de imagine digitală tridimensională.

<iframe src=”https://embed.theguardian.com/embed/video/uk-news/video/2016/apr/19/palmyras-arch-of-triumph-replica-erected-in-central-london-video” width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Post-ul O replică a Arcului de Triumf din Palmira, distrus de Statul Islamic, a fost instalată în Londra apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – O replică a Arcului de Triumf din Palmira, distrus de Statul Islamic, a fost instalată în Londra

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Liga 2, etapa a treia. Mediașul s-a împiedicat vineri de Pâncota. Meciurile de sâmbătă

Liga 2, etapa a treia. Mediașul s-a împiedicat vineri de Pâncota. Meciurile de sâmbătă – Etapa a treia a Ligii II a început vineri, când Gaz Metan Mediaș s-a împiedicat …]

Sport 0 Comentarii

Un sfert de salariu în plus pentru jucătorii Barcei, dacă fac tripla. Prime de 30.000.000 de euro!

Un sfert de salariu în plus pentru jucătorii Barcei, dacă fac tripla. Prime de 30.000.000 de euro! – FC Barcelona poate cuceri și în acest sezon tripla, campionat-Cupa Spaniei-Champions League, …]

Sport 0 Comentarii

Clubul olandez Twente a fost exclus trei ani din cupele europene

Clubul olandez Twente a fost exclus trei ani din cupele europene – Federaţia Olandeză de Fotbal (KNVB) a anunţat, marţi, că gruparea Twente nu va evolua în cupele europene în …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*