10 mai 2016 Comentarii 0

ONU propune un pact mondial pentru rezolvarea crizei migranților

ONU propune un pact mondial pentru rezolvarea crizei migranților

Organizația Națiunilor Unite a propus luni statelor membre un „pact mondial” pentru rezolvarea celei mai grave crize migratorii de după Al Doilea Război Mondial. Acesta ar trebuo să prevadă o împărțire mai echitabilă a responsabilităților, reducând povara ce apasă în prezent asupra țărilor în curs de dezvoltare.

 
ONU estimează că, la nivel mondial, există 20 de milioane de refugiați — din care 86% trăiesc în state în curs de dezvoltare—, alte 40 de milioane fiind strămutate în propriile țări. Acestor refugiați li se alătură 244 milioane de migranți care trăiesc și muncesc într-o altă țară decât cea în care s-au născut, informează Agerpres.

Planul ONU prevede negocierea condițiilor în care cel puțin 10% dintre refugiați vor putea fi relocați într-un alt stat în fiecare an. „Prin împărțirea în mod echitabil a responsabilităților, nu ar mai exista crize în țările de primire”, a menționat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Pactul ar urma să fie adoptat cu ocazia unui summit al ONU ce va avea loc pe 19 septembrie și va fi urmat a doua zi de o conferință a donatorilor, organizată de președintele american Barack Obama pe marginea Adunării Generale a Națiunilor Unite. Statele participante ar urma să anunțe numărul de refugiați pe care sunt dispuse să-l accepte și orice altă formă de ajutor pe care îl pot acorda.

Conform Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, un număr redus de state găzduiesc în prezent cea mai mare parte a refugiaților. Peste jumătate dintre aceștia se află în Turcia, Pakistan, Liban, Iran, Etiopia, Iordania, Kenya și Uganda.

Post-ul ONU propune un pact mondial pentru rezolvarea crizei migranților apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – ONU propune un pact mondial pentru rezolvarea crizei migranților

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Condamnatul Adi Mutu, doar rezervă în FC Pune – Kerala

Condamnatul Adi Mutu, doar rezervă în FC Pune – Kerala – INDIAN SUPER LEAGUE FC PUNE – KERALA BLASTERS 3-2 / LIVE (ora 15.30) Kalu Uche (16 și 23), Tuncay Șanli …]

Sport 0 Comentarii

Șoc la ASA. Antrenorul Vasile Miriuță va fi demis. ^ Tehnicianul nu va rămâne fără echipă!

Șoc la ASA. Antrenorul Vasile Miriuță va fi demis. ^ Tehnicianul nu va rămâne fără echipă! – Vicecampioana României, ASA Târgu Mureș, scârțâie în campionat, pierzând în ultima etapă, scor …]

Sport 0 Comentarii

Olandezul Wouter Poels (Sky) a câștigat prima etapă și a îmbrăcat tricoul galben. Nechita, pe 144, Novak – ultimul

Olandezul Wouter Poels (Sky) a câștigat prima etapă și a îmbrăcat tricoul galben. Nechita, pe 144, Novak – ultimul – Ciclistul olandez Wouter Poels (Sky) a câștigat miercuri prima etapă …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*