Operații estetice… de sezon: i-au reconstruit ciocul unei berze
11 aprilie 2016 Comentarii 0

Operații estetice… de sezon: i-au reconstruit ciocul unei berze

Operații estetice… de sezon: i-au reconstruit ciocul unei berze

O barză întoarsă recent din țările calde a revenit la Cristian, Brașov, a avut nevoie de o intervenție mai puțin obișnuită. 

Orly, așa cum au botezat-o membrii asociației Prietenii Berzelor, se întoarce de câțiva ani numai la cuibul său din Cristian. De această dată însă, călătoria de mii de kilometri pe care a făcut-o peste iarnă i-a lăsat și urme adânci.

reconstructie cioc barza (3)

Barza a venit în urmă cu două săptămâni cu aripa dreaptă luxată și fără vârful mandibulei superioare, așa că a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă cea mai mare problemă era că nu putea mânca. ”Pentru că nu se putea hrăni singur am fost nevoiți să-l hrănim noi. Dar cu ajutorul prietenilor noștri Karina Barb și Liviu Tioc – cărora le mulțumim – Orly are acum un cioc nou nouț. Dar cel mai important este ca acum poate mânca singur”, au povestit reprezentanții asociației Prietenii Berzelor. Ciocul a fost reconstruit cu migală după o tehnică asemănătoare celei pe care o folosesc și doamnele la salon pentru a-și alungi unghiile.

reconstructie cioc barza (4)

Pe lângă zburătoarele pe care le îngrijește, asociația a implementat și un sistem de supraveghere în unele cuiburi, pentru ca cei interesați de viața berzelor să poată urmări de când depun ouă și până ce noua familie pleacă din nou în țările calde. Imaginile pot fi urmărite aici. 

reconstructie cioc barza (1)

foto: Asociația Prietenii Berzelor

Post-ul Operații estetice… de sezon: i-au reconstruit ciocul unei berze apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Operații estetice… de sezon: i-au reconstruit ciocul unei berze

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

De vineri, la Arad, România – Slovenia, în Cupa Davis. ”Suntem cu gândul la Rio”

De vineri, la Arad, România – Slovenia, în Cupa Davis. ”Suntem cu gândul la Rio” – România va avea un atu important în meciul cu Slovenia, de la Arad, care …]

Sport 0 Comentarii

Vești bune pentru Dănuț Lupu. ”Starea lui de sănătate s-a ameliorat. Vorbește zilnic cu soția și cu fiul”

Vești bune pentru Dănuț Lupu. ”Starea lui de sănătate s-a ameliorat. Vorbește zilnic cu soția și cu fiul” – Veștile despre starea de sănătate a fostului fotbalist Dănuț Lupu (48 …]

Sport 0 Comentarii

Anghel Iordănescu a convocat 16 stranieri pentru amicalul cu Italia

Anghel Iordănescu a convocat 16 stranieri pentru amicalul cu Italia – Selecţionerul Anghel Iordănescu a trimis, luni, telegrame de convocare pentru 16 jucători care evoluează la cluburi din afara țării …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*