25 aprilie 2016 Comentarii 0

(P) Licitaţiile online de utilaje – cât de avantajoase sunt pentru participanţi?

(P) Licitaţiile online de utilaje – cât de avantajoase sunt pentru participanţi?

Predominanţa online-ului îşi face simţită amprenta în orice sector de activitate. Progresul este asigurat de fiecare dată de identificarea într-un timp scurt a celor mai potrivite soluţii. Secolul vitezei în care ne aflăm, dominat de era tehnologiei şi a informaţiei, îşi face simţită prezenţa şi într-un domeniu în care analiştii nu preconizau o dezvoltare atât de extensivă: licitaţiile online de utilaje.

Conjunctura economică determină tot timpul identificarea celor mai rentabile soluţii pentru susţinerea ramurilor industriale şi de prelucrare, în condiţiile în care achiziţiile făcute în vederea reînnoirii totale a tehnologiilor nu sunt posibile de cele mai multe ori. Avantajele oferite de licitaţiile online de utilaje vin astfel ca o completare la necesarul industriaşilor de a obţine performanţă şi productivitate la costuri cât mai reduse.

Utilaje second hand licitate online – avantaje pentru cumpărători

Deşi termenul generic de „second hand” sugerează ideea de chilipir, calitatea nu are de suferit, în ciuda concepţiei generale. Pentru exemplificare, poate fi accesată cea mai cunoscută platformă de licitaţii online de utilaje second hand: Surplex.

Cu o experienţă de peste 15 ani în domeniu, compania oferă de fiecare dată cele mai potrivite şi accesibile soluţii în materie de utilaje şi echipamente industriale, agricole, pentru sectorul construcţiilor, pentru cel comercial şi nu numai.

Varietatea în opţiuni se remarcă: pot fi găsite astfel maşini de frezat, maşini de găurit cu coloană, centre de prelucrare sau mașini de frezat de vânzare la Surplex şi alte diferite utilaje pentru prelucrarea metalelor. Sectorul de prelucrare a lemnului este reprezentat la rândul său: nu lipsesc din oferta pentru licitaţii de utilaje specifice precum maşini de aplicat cant, prese pentru lemn şi furnir, utilaje pentru şlefuirea suprafeţelor şi multe, multe altele.

Cu privire la aspectul neîncrederii în calitatea utilajelor oferite, eventualii cumpărători sunt lămuriţi pe deplin. Acesta este şi unul dintre avantajele oferite: informaţiile detaliate şi complete legate de utilajele licitate. Vânzătorii pun la dispoziţie datele tehnice complete alături de parametrii de funcţionare normali; personalul specializat evaluează bunurile la valoarea reală şi oferă cele mai bune preţuri de pornire pentru fiecare utilaj în parte; fiecare produs este însoţit de imagini sau videoclipuri – după caz – care îi atestă capacitatea de funcţionare şi productivitatea. Prin toate aceste detalii, cumpărătorii sunt asiguraţi de calitatea oferită.

Un alt avantaj notabil pentru cumpărători este cel al costurilor: reînnoirea totală a unui parc industrial sau a unei linii de producţie implică o investiţie mult prea mare, motiv pentru care tot mai mulţi doritori se orientează către această piaţă accesibilă a utilajelor second hand, scoase la licitaţie.

    Avantajele ofertanţilor pe segmentul licitaţiilor online de utilaje

Incapacitatea de continuare a activităţii provoacă unele societăţi ce activează pe sectorul industrial să scoată la vânzare – direct sau prin licitaţie – linii de producţie integrale sau utilaje specifice. Avantajul rezultat de aici rezidă în faptul că apare posibilitatea eliminării acelui stoc nevandabil de utilaje industriale, care nu generează decât cheltuieli cu întreţinerea şi depozitarea.

Pe de altă parte, vânzătorii pot primi un preţ mult mai bun pe utilajele scoase la licitaţie prin intermediul platformelor online precum este şi Surplex. La vânzarea directă, preţul este unul fix sau uşor negociabil, în timp ce la o licitaţie participanţii pot să ofere o sumă mai mare decât cea aşteptată.

Modalitatea mult mai facilă de achiziţie, sistemul bine organizat şi costurile considerabil reduse sunt astfel avantajele pe care le oferă platformele de licitaţii de utilaje online. Astfel, în egală măsură pentru cumpărători, cât şi pentru ofertanţi, licitaţiile online oferă doar beneficii.

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Napoli – Chievo 2-1. Chiricheș a marcat! ^Le-a făcut cadou oaspeților un gol! Higuain l-a salvat de la linșaj, egalând imediat!

Napoli – Chievo 2-1. Chiricheș a marcat! ^Le-a făcut cadou oaspeților un gol! Higuain l-a salvat de la linșaj, egalând imediat! – Vlad Chiricheș a intrat ca titular în meciul …]

Sport 0 Comentarii

O femeie, antrenoare la o echipă de bărbați, într-o țară musulmană! ^BBC o consideră pe sudaneza Selma Al Majidi între 100 cele mai influente femei în 2015

O femeie, antrenoare la o echipă de bărbați, într-o țară musulmană! ^BBC o consideră pe sudaneza Selma Al Majidi între 100 cele mai influente femei în 2015 – Selma Al …]

Sport 0 Comentarii

22 de sportivi tricolori vor merge la Jocurile Olimpice de iarnă (tineret)

22 de sportivi tricolori vor merge la Jocurile Olimpice de iarnă (tineret) – Comitetul Executiv (CEx) al COSR a aprobat componența delegației României care va participa la cea de-a doua …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*