9 mai 2016 Comentarii 0

(P) Trei locuri de poveste pe care trebuie să le vezi în Corfu

(P) Trei locuri de poveste pe care trebuie să le vezi în Corfu

Insula Corfu este o adevărată bijuterie în materie de frumuseţi naturale, printre care se numără plajele exotice scăldate de cele mai limpezi ape şi atracţiile culturale şi istorice. Corfu este un loc încărcat cu o istorie lungă şi tradiţii bogate, rămase în urma cuceritorilor care au sosit aici de-a lungul timpului, britanici, francezi şi venețieni, care şi-au lăsat o amprentă evidentă asupra culturii locale.

Castelul Gardiki

Poziţionat într-un decor idilic, deasupra satului Gardiki, în apropiere de satul Agios Mattheos, castelul Gardiki este unul dintre simbolurile insulei, fiind renumit pentru fortificaţiile sale de neînvins. Parţial distrus acum, fortul a apărat locuitorii din Corfu cu succes de-a lungul secolelor, fiind construit de acelaşi arhiepiscop care a construit şi magnificul castel bizantin Angelokastro sau ”Castelul Îngerului”, situat în cel mai înalt vârf al insulei, în apropiere de staţiunea Paleokastritsa, pe un teren deosebit de abrupt şi de stâncos. În prezent, meterezele sale sunt impecabil conservate şi este o adevărată încântare să vizitezi castelul din mijlocul plantaţiilor de măslini şi edificiile antice presărate în jurul construcţiei, fiecare unic în caracteristicile sale arhitecturale.

Mouse Island

Cunoscută şi sub numele de Pontikonisi, aceasta este o imagine iconică pentru Corfu, fiind probabil unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe insulă, un loc feeric de o frumuseţe incredibilă fiind o mică insulă aflată la doar doi metri deasupra apei, presărată cu copaci. Insula găzduieşte Mănăstirea Pantocrator, unul dintre cele mai mici edificii de cult din Corfu. Aici a fost filmată o scenă din filmul 007, dintre agentul James Bond împreună cu Melina, în anul 1981, din partea „For your eyes only”.

Mirtiotissa Beach

Corfu se mândreşte cu o mulţime de plaje minunate, însă dintre acestea iese în evidenţă Mirtiotissa, cu farmecul său unic. Plaja este destul de izolată şi poţi ajunge aici pe un drum abrupt, pe care-l poți parcurge în circa 45 de minute prin satul Pelekas. Chiar şi aşa, mersul pe jos printre plantaţiile de măslini este unul foarte plăcut, iar destinaţia finală merită tot efortul, pentru că te poţi relaxa în voie pe plaja mărginită de stânci acoperite de păduri de pini.

Sejur Corfu

Hotel Lido Corfu Sun 3*- de la 306 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Post-ul (P) Trei locuri de poveste pe care trebuie să le vezi în Corfu apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – (P) Trei locuri de poveste pe care trebuie să le vezi în Corfu

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Spital din Siria, bombarbat. 14 oameni au murit

Spital din Siria, bombarbat. 14 oameni au murit – Cel puțin 14 civili au fost uciși miercuri seară într-un raid aerian al forțelor guvernamentale siriene contra unui spital și unui …]

Sport 0 Comentarii

Beyonce nu este pe placul tututor. Cum a fost filmat un bărbat la un concert al artistei | VIDEO

Beyonce nu este pe placul tututor. Cum a fost filmat un bărbat la un concert al artistei | VIDEO – Beyonce este una dintre cele mai iubite cântărețe, însă se …]

Sport 0 Comentarii

Din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor la meciul cu Iașiul, ^Dinamo riscă o amendă de până la 70.000 de lei. Și în Ungaria e la fel!

Din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor la meciul cu Iașiul, ^Dinamo riscă o amendă de până la 70.000 de lei. Și în Ungaria e la fel! – Meciul Dinamo – …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*