5 aprilie 2016 Comentarii 0

Panama Papers | Franţa reintroduce Panama pe lista neagră a paradisurilor fiscale

Panama Papers | Franţa reintroduce Panama pe lista neagră a paradisurilor fiscale

Franța a anunțat că va reintroduce Panama pe lista neagră a paradisurilor fiscale, care permit cetăţenilor unor alte state să evite plata taxelor prin înfiinţarea unor firme paravan şi companii offshore. Decizia a fost luată în urma dezvăluirilor făcute de ancheta de amploare – Panama Papers. 

”Panama este un stat care vrea să pară că respectă principiile internaţionale legate de taxare şi din acest motiv a fost scoasă iniţial de pe lista neagră. Însă, Franţa a decis să reitroducă Panama pe lista statelor necooperante, cu toate consecinţele impuse celor care fac afaceri în Panama”, a precizat ministrul de Finanţe, Michel Sapin, potrivit News.ro.

Pe lista cetăţenilor francezi numiţi în dezvăluirile Panama Papers se numără şi Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste Frontul Naţional. Membri din cercul de apropiaţi ai preşedintei Frontului Naţional Marine Le Pen, inclusiv omul de afaceri Frédéric Chatillon şi expertul contabil Nicolas Crochet, au folosit un adevărat sistem de ascundere a averilor, organizat în centre offshore din Asia şi Caraibe.

Un sistem offshore sofisticat a fost creat între Hong Kong, Singapore, Insulele Virgine Britanice şi Panama. El a fost utilizat pentru scoaterea unor sume de bani din Franţa, cu ajutorul unor firme paravan şi facturi false, cu scopul evitării serviciilor franceze de luptă împotriva spălării banilor.

Baza de date PanamaPapers conţine informaţii despre mai mult de 200 de mii de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Documentele oferă detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni şi demnitari din întreaga lume. Peste 11 milioane de documente arată cum o industrie globală, formată din case de avocatură şi mari bănci, vinde secrete fiscale politicienilor, evazioniştilor şi traficanţilor de droguri, precum şi miliardarilor sau celebrităţilor.

Post-ul Panama Papers | Franţa reintroduce Panama pe lista neagră a paradisurilor fiscale apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Panama Papers | Franţa reintroduce Panama pe lista neagră a paradisurilor fiscale

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Serie A: Tătărușanu – titular în Sassuolo – Fiorentina, Chiricheș – rezervă la Napoli – Inter

Serie A: Tătărușanu – titular în Sassuolo – Fiorentina, Chiricheș – rezervă la Napoli – Inter – SERIA A – etapa a 14-a Sassuolo – Fiorentina (ora 20.00) Napoli – …]

Sport 0 Comentarii

S-a întâmplat în Spania! România a dat cu Lorca de pământ!

S-a întâmplat în Spania! România a dat cu Lorca de pământ! – Reprezentativa feminină a României a câștigat la scor ultima partidă de verificare în stagiul de pregătire desfășurat la …]

Sport 0 Comentarii

Rednic, despre derby: ”VICTORIE, trebuie să ne păstrăm şansele pentru play-off”

Rednic, despre derby: ”VICTORIE, trebuie să ne păstrăm şansele pentru play-off” – Antrenorul formaţiei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că echipa sa are doar varianta …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*