5 mai 2016 Comentarii 0

Panama Papers lovește din nou! După Ion Țiriac și Cristi Borcea, încă un greu din sportul românesc și-a ascuns în paradisuri fiscale

Panama Papers lovește din nou! După Ion Țiriac și Cristi Borcea, încă un greu din sportul românesc și-a ascuns în paradisuri fiscale

După Ion Țiriac și Cristi Borcea, încă un personaj central din sportul românessc apare în dosarul Panama Papers. Întâmplător sau nu, și acesta este tot de la Dinamo (se știe că și Țiri a activat, ca sportiv, la gruparea păstorită de Ministerul de Interne). O investigație Digi 24 a scos la iveală noi nume de politicieni și oameni de afaceri descoperiți în scandalul Panama Papers, așa cum a fost denumită scurgerea de informații din paradisul fiscal.

Nicolae Badea şi Fathi Taher, doi dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din România, a căror avere totală ajunge la aproape 100 de milioane de euro, controlează împreună firma GRIRO SA. Fabrica face echipamente grele pentru rafinării şi are comenzi doar pentru export. Primul este cel care a condus clubul Dinamo, înainte să-i predea frâiele lui Ionuț Negoiță.

Fathi Taher, om de afaceri de origini iordaniene, a cumpărat, în 2004, fosta fabrică de utilaj greu Griviţa. Achiziţia de 12 milioane de euro a fost făcută prin intrermediul companiei iordaniene, Quatron International Investment CO. În 2006, în acţionariatul companiei, devenită GRIRO SA, este cooptat, printr-o majorare de capital, un offshore din Panama, Rhapsody Services Limited. Societatea anonimă panameză deţine 31,84% din acţiunile GRIRO, iar Quatron International Investment CO – 35,2%. Taher a dat târcoale și pe la Dinamo, în baza prieteniei cu Badea, dar și pe la Rapid.

„Rhapsody din Panama nu e din Panama, proprietarul e din Dubai. Dumneavoastră aţi văzut Panama, mergeţi mai departe şi o să găsiţi că proprietarul offshore-ului din Panama e o firmă din Dubai. Relaţia cu Dubai e domnul Badea”, s-a apărat Fathi Taher.

Nicolae Badea, fost ginere al liderului comunist Ion Dincă, zis ”Teleagă”, are afaceri în alimentaţie, IT, imobiliare, industria hotelieră. A devenit cunoscut după ce a fost acţionar şi administrator la clubul de fotbal Dinamo Bucureşti. Avocata Livia Oana Badea, soţia lui, apare la Registrul Comerţului ca reprezentant al offshore-ului Rhapsody Services Limited. Contactat de Digi24, Nicolae Badea nu a negat că ar fi în spatele off-shore-ului panamez. (…)

Offshore-ul panamez Rhapsody Services Limited mai este acţionar în alte 12 firme româneşti: GRIRO SA, GRIRO Tower, Electrotrade România SRL, KlimaTech Distribution SRL, Dinamic Construction Design SRL, ASGO Telecom SRL, Sphera Software SRL, Expotek SRL, ALL COM Servicii SA, Info Rural SA, Elicom SRL şi Elicom Connect SRL. Companiile activează în domeniile construcţii grele, imobiliare, telecomunicaţii, internet, construcţii, comerţ cu electronice şi electrocasnice. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Post-ul Panama Papers lovește din nou! După Ion Țiriac și Cristi Borcea, încă un greu din sportul românesc și-a ascuns în paradisuri fiscale apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Panama Papers lovește din nou! După Ion Țiriac și Cristi Borcea, încă un greu din sportul românesc și-a ascuns în paradisuri fiscale

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Accident pe DN1! Traficul a fost deviat, după ce două autovehicule s-au ciocnit!

Accident pe DN1! Traficul a fost deviat, după ce două autovehicule s-au ciocnit! – Traficul rutier a fost deviat sâmbătă pe lângă podul de la Otopeni, după ce două maşini …]

Sport 0 Comentarii

Daneza Caroline Wozniacki și-a deschis frigiderul

Daneza Caroline Wozniacki și-a deschis frigiderul – Caroline Wozniacki, în prezent numărul 11 WTA, este una dintre cele mai deschise jucătoare din circuitul profesionist de tenis. Amabilă, pusă pe glume, …]

Sport 0 Comentarii

Atac dur la șefii ”lupilor”: ”E pe la echipă unul care a fost șoferul lui Walter”. Reacția actualului manager sportiv de la Petrolul. Se apropie falimentul, au dispărut și plasmele din lojele stadionului!

Atac dur la șefii ”lupilor”: ”E pe la echipă unul care a fost șoferul lui Walter”. Reacția actualului manager sportiv de la Petrolul. Se apropie falimentul, au dispărut și plasmele …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*