12 aprilie 2016 Comentarii 0

Panama Papers| Servicii secrete au apelat la serviciile firmei Mossack Fonseca

Panama Papers| Servicii secrete au apelat la serviciile firmei Mossack Fonseca

Noi dezvăluiri scandaloase în cadrul anchetei de amploare Panama Papers! Agenți secreți din mai multe țări, inclusiv intermediari ai CIA, au recurs la serviciile firmei Mossack Fonseca pentru a-și ascunde activitățile, relatează agenția France Presse, care citează cotidianul german Süddeutsche Zeitung.

„Agenții au deschis societăți fictive pentru a-și ascunde acțiunile… Printre aceștia se numără de asemenea intermediari apropiați CIA”, scrie cotidianul german, potrivit Agerpres.

Totodată, printre clienții firmei panameze aflată în centrul scandalului Mossack Fonseca figurează „unii actori” care s-au ocupat de vânzări secrete de arme către Iran în anii 1980 (afacerea numită „Iran-Contra”), un scandal implicând vânzări secrete de arme americane Teheranului având ca scop eliberarea de ostatici americani din Liban și a ajuta financiar „Contras” din Nicaragua, afirmă ziarul.

Ancheta a scos la iveală că „actuali sau foști înalți responsabili ai serviciilor secrete din cel puțin trei țări… Arabia Saudită, Columbia și Ruanda” figurează printre clienții cabinetului de avocatură din Panama.

Printre ei, șeicul Kamal Adham, fostul șef al informațiilor saudite decedat în 1999 și care „în anii ’70”, era văzut ca „unul dintre principalii interlocutori ai CIA” în Orientul Mijlociu, mai afirmă cotidianul din Munchen.

Panama Papers conţine informaţii despre mai mult de 200 de mii de entităţi offshore, conectate la persoane de pe tot mapamondul. Documentele oferă detalii privind afacerile secrete a 128 politicieni şi demnitari din întreaga lume.

Post-ul Panama Papers| Servicii secrete au apelat la serviciile firmei Mossack Fonseca apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Panama Papers| Servicii secrete au apelat la serviciile firmei Mossack Fonseca

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Petrolul joacă luni cu Montana. Concluziile lui Constantin Schumacher, după 12 zile de pregătire

Petrolul joacă luni cu Montana. Concluziile lui Constantin Schumacher, după 12 zile de pregătire – De sâmbătă, cei de la Petrolul şi-au schimbat cartierul general, părăsind Complexul Sportiv ”Mardan” şi …]

Sport 0 Comentarii

Șumi: ”Dacă nu iau eu titlul, să-l ia Dinamo! Sper să se joace pe teren!”

Șumi: ”Dacă nu iau eu titlul, să-l ia Dinamo! Sper să se joace pe teren!” – Marius Șumudică a surprins pe toată lumea la revenirea din cantonamentul din Cipru. Tehnicianul …]

Sport 0 Comentarii

Dumitru Dragomir și Mircea Sandu, chemați iarăși la tribunal, să dea cu subsemnatul în dosarul dezafilierii Craiovei / GALERIE FOTO

Dumitru Dragomir și Mircea Sandu, chemați iarăși la tribunal, să dea cu subsemnatul în dosarul dezafilierii Craiovei / GALERIE FOTO – Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*