5 aprilie 2016 Comentarii 0

Panică la Spitalul de Psihiatrie din cauza legii antifumat!

Panică la Spitalul de Psihiatrie din cauza legii antifumat!

Legea antifumat are un efect cât se poate de neașteptat… Angajații spitalului de Psihiatrie Socola, din Iași, se tem de o revoltă a pacienților cu afecțiuni psihice și cer Ministerului Sănătății o derogare de la nouă lege.

Noile reguli intrate în vigoare la mijlocul lunii martie, care interzic fumatul în spațiile publice, îi obligă pe bolnavii de la Socola să fumeze în exteriorul unității. Din această cauză, pacienții sunt duși pe rând la fumat, de către infirmieri sau asistenți, iar acest lucru pare să devină pentru aceștia din urmă o corvoadă.

La Spitatul de Psihiatrie din Iași sunt internații 1.000 de pacienți, iar 90% dintre aceștia fumează. De multe ori, în schema de tratament, țigările sunt recomadate că o metodă de calmare.

”Lipsa fumatului creează o stare de agitație în rândul bolnavilor care pot deveni agresivi. Există riscul că personalul medical să fie agresat fizic, există riscul de altercații între bolnavi”, a declarat Gabriel Oprișanu, manager Institutul de Psihiatrie Socola.

Mai mult decât atât, medicii se tem că bolnavii ar putea fuma pe ascuns, existând astfel pericolul unui incendiu în spital. ”Efectele pot fi dintre cele mai diverse, mai ales că legea asta a venit din senin, fără nici un fel de alternative pentru astfel de pacienți. Marea majoritate a schizofrenicilor fumează peste un pachet pe zi, iar în cazul în care se interzice acest lucru aceștia pot devin agresivi, agitați, tulburați și sunt greu de stăpânit. Mulți dintre ei văd fumatul că pe o a doua natură a lor”, a explicat medicul Ovidiu Alexinschi.

Pentru a evită o revoltă în rândul pacienților managerul unității a făcut o cerere către Ministerul Sănătății pentru introducerea unui amendament în legea antifumat, care să permite amenajarea unor locuri speciale în care bolnavii să poată fuma.

Post-ul Panică la Spitalul de Psihiatrie din cauza legii antifumat! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Panică la Spitalul de Psihiatrie din cauza legii antifumat!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

România – Italia, din preliminariile CM 2017, se joacă la Călărași

România – Italia, din preliminariile CM 2017, se joacă la Călărași – Federația Română de Handbal va pune de vineri în vânzare biletele la meciul de handbal România – Italia, …]

Sport 0 Comentarii

Șocant! Un copil de șapte ani a fost ridicat de la joacă și executat de Statul Islamic. Motivul este unul halucinant

Șocant! Un copil de șapte ani a fost ridicat de la joacă și executat de Statul Islamic. Motivul este unul halucinant – Un băiat în vârstă de șapte ani a …]

Sport 0 Comentarii

Lovitură pentru Astra lui Șumudică: a mai pierdut un jucător

Lovitură pentru Astra lui Șumudică: a mai pierdut un jucător – Steaua a câștigat derby-ul etapei cu Astra, 2-0, și s-a apropiat la trei puncte de liderul Ligii 1. La …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*