5 aprilie 2016 Comentarii 0

Panică la Spitalul de Psihiatrie din cauza legii antifumat!

Panică la Spitalul de Psihiatrie din cauza legii antifumat!

Legea antifumat are un efect cât se poate de neașteptat… Angajații spitalului de Psihiatrie Socola, din Iași, se tem de o revoltă a pacienților cu afecțiuni psihice și cer Ministerului Sănătății o derogare de la nouă lege.

Noile reguli intrate în vigoare la mijlocul lunii martie, care interzic fumatul în spațiile publice, îi obligă pe bolnavii de la Socola să fumeze în exteriorul unității. Din această cauză, pacienții sunt duși pe rând la fumat, de către infirmieri sau asistenți, iar acest lucru pare să devină pentru aceștia din urmă o corvoadă.

La Spitatul de Psihiatrie din Iași sunt internații 1.000 de pacienți, iar 90% dintre aceștia fumează. De multe ori, în schema de tratament, țigările sunt recomadate că o metodă de calmare.

”Lipsa fumatului creează o stare de agitație în rândul bolnavilor care pot deveni agresivi. Există riscul că personalul medical să fie agresat fizic, există riscul de altercații între bolnavi”, a declarat Gabriel Oprișanu, manager Institutul de Psihiatrie Socola.

Mai mult decât atât, medicii se tem că bolnavii ar putea fuma pe ascuns, existând astfel pericolul unui incendiu în spital. ”Efectele pot fi dintre cele mai diverse, mai ales că legea asta a venit din senin, fără nici un fel de alternative pentru astfel de pacienți. Marea majoritate a schizofrenicilor fumează peste un pachet pe zi, iar în cazul în care se interzice acest lucru aceștia pot devin agresivi, agitați, tulburați și sunt greu de stăpânit. Mulți dintre ei văd fumatul că pe o a doua natură a lor”, a explicat medicul Ovidiu Alexinschi.

Pentru a evită o revoltă în rândul pacienților managerul unității a făcut o cerere către Ministerul Sănătății pentru introducerea unui amendament în legea antifumat, care să permite amenajarea unor locuri speciale în care bolnavii să poată fuma.

Post-ul Panică la Spitalul de Psihiatrie din cauza legii antifumat! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Panică la Spitalul de Psihiatrie din cauza legii antifumat!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Meciul Steaua – Rapid, din ”sferturile” Cupei UEFA 2006, ar putea fi reeditat

Meciul Steaua – Rapid, din ”sferturile” Cupei UEFA 2006, ar putea fi reeditat – Meciul de fotbal Rapid – Steaua din sferturile de finală ale Cupei UEFA din 2006 ar …]

Sport 0 Comentarii

Mastercheful de la mijlocul terenului. ^Fostul jucător de prim eşalon Daniel Minea a ajuns bucătar în Anglia

Mastercheful de la mijlocul terenului. ^Fostul jucător de prim eşalon Daniel Minea a ajuns bucătar în Anglia – Mijlocaş central cu o bună viziune a jocului, cerebral şi mereu implicat …]

Sport 0 Comentarii

Hagi, înnebunit. A scos un jucător din interviu: ”Ușcheala, mă, de aici! Cine ți-a dat voie să vorbești cu ei?” | VIDEO

Hagi, înnebunit. A scos un jucător din interviu: ”Ușcheala, mă, de aici! Cine ți-a dat voie să vorbești cu ei?” | VIDEO – La finalul partidei Steaua – Viitorul 3-0, …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*