13 aprilie 2016 Comentarii 0

PAPA FRANCISC MERGE ÎN INSULA LESBOS SĂ SE ÎNTÂLNEASCĂ CU MIGRANŢII / VIDEO

PAPA FRANCISC MERGE ÎN INSULA LESBOS SĂ SE ÎNTÂLNEASCĂ CU MIGRANŢII / VIDEO

Papa Francis , a anunțat miercuri că se va întâlni cu migranții blocați pe insula grecească Lesbos sâmbătă 16 aprilie.  Papa va călători în Lesbos timp de o zi, sâmbătă, împreună cu Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului  şeful spiritual al creștinilor ortodocși din lume, și Ieronymos al II-lea, șeful Bisericii Ortodoxe a Greciei. Vizita lui își propune să demonstreze sprijinul pentru refugiați și să atragă atenția asupra crizei imigranților din Europa. Sute de mii de refugiați, mulți care fug de război din Siria, s-au înecat  între insulele din Marea Egee pe parcursul anului trecut, declanșând cea mai mare criză umanitară din Europa ultimelor generații. În cadrul unui plan recent, Uniunea Europeană a început repatrierea noilor veniți Turcia în această lună.

Sâmbăta viitoare voi călători în insula Lesbos, locul prin care, în ultimele luni, mulți migranți au tranzitat în drumul spre Europa Occidentală.
Voi merge împreună cu frații mei, Patriarhul Constantinopolului Bartolomeu și Arhiepiscopul Atenei și a toată Grecia, Ieronymos, pentru a arăta apropierea și solidaritatea noastră pentru migranți cât și pentru cetățenii din Lesbos și tot poporul grec.
Ei sunt întotdeauna calzi şi primitori şi au urări de bun venit.
Eu vă rog ca rugăciunile voastre să mă însoțească și mă rog la lumina și puterea Duhului Sfânt și la Sfânta Fecioara Maria” a spus Papa Francisc ]n cadrul audienéi generale de miercuri.

Papa a vorbit în mod repetat, în sprijinul refugiaților și a îndemnat bisericile romano-catolice din Europa să ia în familii migranții. Prima sa călătorie după ce a devenit Suveran Pontif în 2013 a fost pe insula siciliană Lampedusa, care, la fel ca Lesbos, a primit mai multe mii de migranți.

Post-ul PAPA FRANCISC MERGE ÎN INSULA LESBOS SĂ SE ÎNTÂLNEASCĂ CU MIGRANŢII / VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – PAPA FRANCISC MERGE ÎN INSULA LESBOS SĂ SE ÎNTÂLNEASCĂ CU MIGRANŢII / VIDEO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

”Killer”-ul lui Gâlcă, portarul Arlauskis, s-a accidentat și va lipsi o lună de pe teren

”Killer”-ul lui Gâlcă, portarul Arlauskis, s-a accidentat și va lipsi o lună de pe teren – Portarul lituanian Giedrius Arlauskis, ajuns în această iarnă la Espanyol, la solicitarea va lipsi …]

Sport 0 Comentarii

Uitat de lume… Bărbat găsit MORT ÎN CASĂ, după JUMĂTATE DE AN de la deces

Uitat de lume… Bărbat găsit MORT ÎN CASĂ, după JUMĂTATE DE AN de la deces – Descoperire șocantă într-un sat din județul Vaslui! Un bărbat a fost găsit mort în …]

Sport 0 Comentarii

A găsit în parc acest animăluț cu păr. Acasă, mama lui a realizat ce pericol uriaș l-a păscut

A găsit în parc acest animăluț cu păr. Acasă, mama lui a realizat ce pericol uriaș l-a păscut – Mai multe pe realitatea.net Post-ul A găsit în parc acest animăluț …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*