Paradă grandioasă în Moscova. Rusia celebrează Ziua Victoriei | FOTO și VIDEO
9 mai 2016 Comentarii 0

Paradă grandioasă în Moscova. Rusia celebrează Ziua Victoriei | FOTO și VIDEO

Paradă grandioasă în Moscova. Rusia celebrează Ziua Victoriei | FOTO și VIDEO

Sărbătoare în Moscova. Rusia sărbătorește astăzi, 9 mai, Ziua Victoriei, prilej cu care a fost organizată o defilare militară impresionantă. Parada a fost deschisă de președintele rus, Vladimir Putin, cu un discurs în care a adus omagiu veteranilor și militarilor țării.

“Anul acesta marchează 75 de ani de la începutul celui de al Doilea Război Mondial. În acel moment, viaţa poporului sovietic s-a schimbat. Prioritatea noastră era să ne apărăm patria”, a spus liderul de la Kremlin, potrivit Sputnik News. Liderul de la Kremlin a vorbit  și despre terorismul cu care se confruntă astăzi mai multe țări.  “În prezent, civilizaţia se confruntă cu o nouă ameninţare. Suntem pregătiţi să construim un bloc nou internaţional de securitate pentru a înfrânge terorismul”, a insistat Putin. “Astăzi este ziua Marii Victorii, ura!”, a încheiat Putin.

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova, Vladimir Putin

După discurs, fanfara militară a intonat imnul naţional. A urmat apoi startul focial al defilării. Aproximativ 10.000 de militari au participat la această paradă grandioasă. Totodată, 135 de vehicule militare au traversat Piața Roșie, în timp ce 71 de avioane au zburat pe deasupra ei.

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova  Paradă de Ziua Victoriei în Moscova

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova

Printre echipamentele militare care au defilat pentru prima oară în Piaţa Roşie se află avioane de luptă de tip Su-35. De asemenea, la paradă vor fi prezente tancuri de tip T-14 Armata, transportoare blindate, vehicule de luptă Kurganeţ şi tunuri Koaliţia-SV.

Paradă de Ziua Victoriei în Moscova

Evenimentele anuale care sărbătoresc victoria URSS asupra naziştilor, în cel de-al Doilea Război Mondial, numit şi Mare Război Patriotic în Rusia,  au devenit o ocazie ca industria militară rusă să îşi etaleze echipamentul.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/fYLdQa-4M3o” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Post-ul Paradă grandioasă în Moscova. Rusia celebrează Ziua Victoriei | FOTO și VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Paradă grandioasă în Moscova. Rusia celebrează Ziua Victoriei | FOTO și VIDEO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Război electoral în familie! Soțul și soția se luptă pentru fotoliul de primar

Război electoral în familie! Soțul și soția se luptă pentru fotoliul de primar – Lupta electorală se anunță a fi spectaculoasă în comuna vâlceană Popești, acolo unde actualul primar, aflat …]

Sport 0 Comentarii

Liderul Astra a început în forță cantonamentul din Cipru / GALERIE FOTO

Liderul Astra a început în forță cantonamentul din Cipru / GALERIE FOTO – Liderul Ligii 1, Astra Giurgiu, a efectuat miercuri dimineața primul antrenament din stagiul centralizat de pregătire pe …]

Sport 0 Comentarii

Încă o situație halucinantă în sportul românesc! Condamnat definitiv, dar menținut şef de federaţie

Încă o situație halucinantă în sportul românesc! Condamnat definitiv, dar menținut şef de federaţie – O nouă premieră se înregistrează în sportul românesc, după ce, în 2014, am avut primul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*