Parlamentarii greci au aprobat măsurile economice convenite cu Eurogrup
16 iulie 2015 Comentarii 0

Parlamentarii greci au aprobat măsurile economice convenite cu Eurogrup

Parlamentarii greci au aprobat măsurile economice convenite cu Eurogrup – 229 de parlamentari au votat in favoarea adoptării masurilor de austeritate cerute de creditorii internaționali, iar 64 s-au pronunţat împotrivă. Şase deputaţi s-au abţinut de la vot, iar unul a absentat.

Parlamentul grec a adoptat, după dezbateri tensionate, o serie de reforme dure, cerute de creditorii internaționali pentru a acorda un nou împrumut elenilor.

Ajutorul financiar oferit de Eurogrup este în valoare de 86 de miliarde de euro.

Preşedintele Parlamentului, Zoe Konstantopoulou s-a declarant profund nemulțumită de noile reforme, denunțând măsurile ca fiind un genocide social.

Zeci de anarhisti au demonstrat impotriva austeritatii în timp ce problema era dezbătută în parlament. Demonstrațiile au escaladat spre sfârșit și cel puțin 40 de persoane au fost arestate.

Premierul Alexis Tsipras consideră că noile măsuri, deși incorecte, trebuie acceptate.

Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

Accident rutier la Drâmbar. În urma impactului, un autoturism a fost proiectat în gardul unui imobil

Accident rutier la Drâmbar. În urma impactului, un autoturism a fost proiectat în gardul unui imobil – Două șoferițe din Alba s-au ales cu o sperietură zdravănă sâmbătă, după ce …]

Actualitate 0 Comentarii

STUDIU: Muzica îi ajută pe bebeluși să învețe să vorbească mai repede

STUDIU: Muzica îi ajută pe bebeluși să învețe să vorbească mai repede – Muzica îi ajută pe bebeluși să învețe să vorbească, conform unui studiu publicat în SUA, care a …]

Actualitate 0 Comentarii

Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Luminată. Ce este interzis să faci în aceste zile

Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Luminată. Ce este interzis să faci în aceste zile – În Săptămâna Luminată, cea care urmează după sfânta zi de Paște, există mai multe tradiții …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*