Parlamentarii greci au aprobat măsurile economice convenite cu Eurogrup
16 iulie 2015 Comentarii 0

Parlamentarii greci au aprobat măsurile economice convenite cu Eurogrup

Parlamentarii greci au aprobat măsurile economice convenite cu Eurogrup – 229 de parlamentari au votat in favoarea adoptării masurilor de austeritate cerute de creditorii internaționali, iar 64 s-au pronunţat împotrivă. Şase deputaţi s-au abţinut de la vot, iar unul a absentat.

Parlamentul grec a adoptat, după dezbateri tensionate, o serie de reforme dure, cerute de creditorii internaționali pentru a acorda un nou împrumut elenilor.

Ajutorul financiar oferit de Eurogrup este în valoare de 86 de miliarde de euro.

Preşedintele Parlamentului, Zoe Konstantopoulou s-a declarant profund nemulțumită de noile reforme, denunțând măsurile ca fiind un genocide social.

Zeci de anarhisti au demonstrat impotriva austeritatii în timp ce problema era dezbătută în parlament. Demonstrațiile au escaladat spre sfârșit și cel puțin 40 de persoane au fost arestate.

Premierul Alexis Tsipras consideră că noile măsuri, deși incorecte, trebuie acceptate.

Grecia are o datorie totală de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE).

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

Zi de doliu național, joi, în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles

Zi de doliu național, joi, în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles – Guvernul a decis ca joi, 24 martie, să fie declarată zi de doliu național în România, în …]

Actualitate 0 Comentarii

Cod galben de ceață în Alba și în alte șapte județe din centrul și vestul țării

Cod galben de ceață în Alba și în alte șapte județe din centrul și vestul țării – Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineața, o atenționare nowcasting Cod galben …]

Politică 0 Comentarii

PNL Alba nu are datorii rămase din campaniile electorale, dar plătește restanţele istorice de la nivel național

PNL Alba nu are datorii rămase din campaniile electorale, dar plătește restanţele istorice de la nivel național – La doar câteva luni înainte de alegerile locale, principalele partide politice din …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*