3 mai 2016 Comentarii 0

Paște 2016: 9 din 10 români au ales destinații interne

Paște 2016: 9 din 10 români au ales destinații interne

Aproape 116.000 de turiști români care și-au petrecut minivacanța de Paște si 1 Mai în stațiuni din țară și străinătate, potrivit unei analize realizate de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Aceștia au cheltuit 47 de milioane de lei (peste 10,4 milioane de euro), mai puțin cu 38% față de anul trecut, când cheltuielile cumulate cu ocazia celor două sărbători au ajuns la 65 de milioane de lei. Principalul motiv pentru această cădere a cheltuielilor a constat în faptul că, anul acesta, cele două sărbători s-au suprapus, față de anul trecut când au fost la o distanță de trei săptămâni.

Aproape 107.000 de români au ales țara

Mai bine de 90% (107.000) dintre românii care au dorit să își petreacă sărbătorile pascale în altă parte decât acasă, au ales destinații stațiuni din țară, în timp ce, mai puțin de 10.000 de conaționali s-au distrat peste hotare, se mai arată în informațiile FPTR.

În topul preferințelor românilor s-au aflat, în aceste zile, stațiunile rurale, cu 50.000 de locuri vândute, urmate de cele montane, cu 22.000 de locuri vândute și de cele balneare, cu 14.000 de locuri.

Mamaia, rămâne în topul preferințelor

Pe litoralul românesc, numărul turiştilor a scăzut față de anul trecut deoarece prognoza meteo a fost nefavorabilă, iar mulţi dintre aceștia au preferat să sărbătorească Paştele în familie. Așa se face că, în această perioadă, numărul turiștilor de pe litoral nu a depășit 20.000.

Cum era și de așteptat, cea mai vizitată stațiune de pe malul mării a fost Mamaia care a avut un grad de ocupare de aproximativ 90% în nordul stațiunii și 60% în rest. Turiștii au preferat Mamaia datorită posibilităților variate de distracție, iar cluburile și barurile au fost principalele atracții. În acest an, de 1 Mai, pe litoral au fost puse la dispoziția turiștilor aproximativ 30.000 de locuri de cazare în structurile clasificate, din totalul de 98.448, locuri clasificate.

În comparație cu nordul litoralului, în structurile de cazare din sud, gradul de ocupare a fost mult mai scăzut de aproximativ 30%. Cererea a fost mai mică față de anul trecut în unitățile clasificate deschise în această perioadă.

Bulgaria și Grecia, destinațiile preferate

Pe partea de turism extern, cele mai căutate destinații de către turiștii români pentru petrecerea minivacanței de Paște/1 Mai au fost Bulgaria, Grecia și Ungaria. Spre deosebire de anii trecuți, o parte din români și-au îndreptat atenția și către destinațiile exotice precum Bali, Thailanda sau chiar Brazilia.

 

 

Post-ul Paște 2016: 9 din 10 români au ales destinații interne apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Paște 2016: 9 din 10 români au ales destinații interne

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Supriză pentru fani. O fostă concurentă de la Mireasă pentru fiul meu e gravidă

Supriză pentru fani. O fostă concurentă de la Mireasă pentru fiul meu e gravidă – Deşi nu vrea să vorbească deloc despre faptul că va avea un copil, imaginile postate …]

Sport 0 Comentarii

Ștefan Iovan îi învață pe arabi să vorbească românește

Ștefan Iovan îi învață pe arabi să vorbească românește – Victor Pițurcă și secunzii săi români au reușit într-un timp relativ scurt să creeze o atmosferă propice performanței la Al …]

Sport 0 Comentarii

Dinamo trage de Andrei Peteleu, Steaua încheie fără Gabi Enache campania de transferări

Dinamo trage de Andrei Peteleu, Steaua încheie fără Gabi Enache campania de transferări – Dinamo se întărește, pentru a nu se face de râs în play-off-ului Ligii 1! Mircea Rednic a pus …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*