PAȘTE 2016: HRISTOS A ÎNVIAT! Așa petrec românii de Paște, pe 1 MAI! FOTO&VIDEO
1 mai 2016 Comentarii 0

PAȘTE 2016: HRISTOS A ÎNVIAT! Așa petrec românii de Paște, pe 1 MAI! FOTO&VIDEO

PAȘTE 2016: HRISTOS A ÎNVIAT! Așa petrec românii de Paște, pe 1 MAI! FOTO&VIDEO

Românii sărbătoresc Paștele în 2016 pe 1 MAI, zi care, în alți ani, reprezenta startul distracțiilor de pe litoral sau de la munte. Cum zeci de mii de oameni se află la malul mării sau în stațiunile montane, după noaptea de Înviere, când au luat Lumina Sfântă și au spus ”HRISTOS A ÎNVIAT”, s-a dat startul petrecerilor.

Sâmbătă noapte, la ora 12:00, preoţii din întreaga țară au ieşit din altarele bisericilor pentru a le transmite credincioşilor mesajul „Hristos a înviat” şi pentru a le oferi Lumina Sfântă. La Catedrala Patriarhală, Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim a fost oferită la slujba de Înviere de la ora 24.00 de către Patriarhul Daniel. Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost dusă şi în Transilvania, Banat, Moldova şi Bucovina cu trei avioane de mici dimensiuni, conform unui comunicat transmis de Patriarhia Română.

BUZĂU: Peste 10.000 de buzoieni au participat sâmbătă noaptea la ceremonia tradițională de Înviere organizată la Catedrala Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei din centrul municipiului. Prima parte a slujbei,care a culminat cu împărțirea luminii sfinte aduse de la Ierusalim, a fost oficiată în aer liber de un sobor de preoți condus de IPS Ciprian.

DSC_0713
DSC_0722
DSC_0723
DSC_0725
DSC_0728
DSC_0739

DOBROEȘTI, ILVOF: Oamenii au participat la slujba de Înviere din comuna Dobroești.

GABI2927
GABI2928
GABI2930

SINAIA: Turiştii români şi străini care au ales să petreacă Paştele pe Valea Prahovei, au mers la Mănăstirea din Sinaia să ia Lumina Sfântă şi să se roage pentru sănătate şi iertare. La miezul nopţii, mii de credincioşi au umplut curtea lăcaşului sfânt. După ce au luat lumină, turiştii s-au retras în unităţile de cazare, unde au fost întâmpinaţi de hotelieri cu bucate tradiţionale şi vin roşu. După ce au gustat din bucatele tradiţionale pregătite de hotelieri, mulţi turişti au şi început petrecerile de Paşte în restaurante, acolo unde s-au distrat până în zorii zilei.

IMG_9886
IMG_9901
IMG_9905
IMG_9912
IMG_9916
IMG_9918

FĂGET: Zeci de clujeni au participat la Slujba de Înviere oficiată la Biserica Soborul Maicii Domnului din Făget. Preotul le-a vorbit credincioşilor despre importanţa Învierii lui Iisus Histos şi le-a cerut acestora să petreacă sărbătorile “la biserică, nu numai acasă, nu numai lângă masă, nu numai şezând în fotoliu”.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ffwd8HL10x4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

CONSTANȚA: Credincioșii au luat Lumina Sfântă, apoi au mers acasă, unde au ciocnit ouă roșii și au mâncat Pască sau au continuat petrecerile în cluburile din Mamaia.

constanta
constanta3
constanta4

Post-ul PAȘTE 2016: HRISTOS A ÎNVIAT! Așa petrec românii de Paște, pe 1 MAI! FOTO&VIDEO apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – PAȘTE 2016: HRISTOS A ÎNVIAT! Așa petrec românii de Paște, pe 1 MAI! FOTO&VIDEO

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Gabriel Torje, îngrijorat că meciul decisiv cu Finlanda din preliminariile CE se va disputa fără spectatori. ^”Fotbalul fără suporteri e fără sare şi piper!”

Gabriel Torje, îngrijorat că meciul decisiv cu Finlanda din preliminariile CE se va disputa fără spectatori. ^”Fotbalul fără suporteri e fără sare şi piper!” – România îşi joacă şansele de …]

Sport 0 Comentarii

WTA Madrid. Cinci românce joacă azi, la turneul din capitala Spaniei. Acum, Kasatkina – Țig / LIVESCORE

WTA Madrid. Cinci românce joacă azi, la turneul din capitala Spaniei. Acum, Kasatkina – Țig / LIVESCORE – WTA MADRID – primul tur Simplu Daria Kasatkina – PATRICIA MARIA ȚIG …]

Sport 0 Comentarii

Decizie neașteptată la ASA: ”Mutu nu va mai fi antrenor”. Până vineri au tehnician cu licență PRO

Decizie neașteptată la ASA: ”Mutu nu va mai fi antrenor”. Până vineri au tehnician cu licență PRO – Adrian Mutu (37 de ani) a condus-o pe ASA Tg. Mureș în …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*