30 aprilie 2016 Comentarii 0

Paște 2016. Povestea Învierii lui Iisus Hristos

Paște 2016. Povestea Învierii lui Iisus Hristos

În duminica de Florii, Iisus a intrat în Cetatea Ierusalim, fiind primit de discipolii săi şi de locuitori cu osanale şi frunze de palmier, aceasta fiind singura dată când Hristos a acceptat să fie aclamat drept un Împărat.

Zilele următoare intrării lui Iisus Hristos în Ierusalim sunt ultimele din viaţa de om a Mântuitorului, timp în care le-a oferit ucenicilor săi ultimele porunci şi sfaturi, ştiind ce va urma. În primele trei zile ale Săptămânii Mari a adus Cuvântul Domnului în Cetatea Ierusalimului, în Miercurea Mare fiind vândut de Iuda pe 30 de arginţi gărzilor.

OBICEIURI și TRADIȚII SĂPTĂMÂNA MARE: Ce să faci în Săptămâna Patimilor!

În Joia Mare a avut loc Cina cea de Taină, când Iisus şi-a adunat apostolii şi le-a oferit pâine şi vin, corpul şi sângele său, anunţându-i că va fi ucis. În aceeaşi seară, în Grădina Ghetsimani, unde s-a dus cu ucenicii săi să se roage, a fost luat de gărzile Cetăţii şi dus la judecată.

Ziua următoare, la judecată, a fost găsit vinovat de către iudei, şi a fost condamnat la crucificare de către Ponţiu Pilat, cu toate că el nu îi găsise nicio vină. Iisus şi-a purtat crucea în spate până pe Dealul Golgota, unde a fost răstignit între doi tâlhari, cu o plăcuţă deasupra capului pe care scria ‘Iisus Nazarineanul Regele Iudeilor’. Aici, Hristos moare, iar în acel moment s-a cutremurat pământul, iar soarele s-a întunecat.

În aceeaşi seară, trupul lui Iisus a fost luat de Iosif şi Nicodim din Arimateea, care îl îngroapă într-un mormânt săpat în piatră. În dimineaţa zilei de Duminică, Maria, mama lui Iisus, şi Maria Magdalena merg la mormânt, însă nu-l mai găsesc acolo, semn că Hristos a Înviat.

Post-ul Paște 2016. Povestea Învierii lui Iisus Hristos apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Paște 2016. Povestea Învierii lui Iisus Hristos

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Una caldă, două reci: Dulgheru s-a calificat în sferturi la Auckland, dar Begu și Niculescu au fost eliminate de la Shenzen

Una caldă, două reci: Dulgheru s-a calificat în sferturi la Auckland, dar Begu și Niculescu au fost eliminate de la Shenzen – Alexandra Dulgheru, locul 69 mondial, s-a calificat în …]

Sport 0 Comentarii

În plin scandal al pariurilor în fotbalul românesc, încă un mare fost fotbalist și-a legat numele de o casă celebră și îndeamnă să se joace legal!

În plin scandal al pariurilor în fotbalul românesc, încă un mare fost fotbalist și-a legat numele de o casă celebră și îndeamnă să se joace legal! – Unibet, agenția de …]

Sport 0 Comentarii

Secretarul general al federaţiei din Guatemala a fost arestat în Florida

Secretarul general al federaţiei din Guatemala a fost arestat în Florida – Hector Trujillo, secretar general al federaţiei din Guatemala şi judecător al Curţii Constituţionale, a fost arestat, vineri, la …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*