30 aprilie 2016 Comentarii 0

Pastorala PATRIARHULUI DANIEL: «De PAȘTI să fim vestitorii iubirii, păcii şi bucuriei, într-o lume tot mai confuză şi tristă»

Pastorala PATRIARHULUI DANIEL: «De PAȘTI să fim vestitorii iubirii, păcii şi bucuriei, într-o lume tot mai confuză şi tristă»

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, le amintește astăzi credincioșilor că Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a bisericii, iar până la Înălţare, bucuria biruinţei vieţii asupra morţii se exprimă prin mărturisirea de credinţă ”Hristos a înviat!”, ”Adevărat a înviat!”.

”Sărbătoarea Sfintelor Paşti este cea mai mare sărbătoare a Bisericii, o revărsare abundentă de lumină şi bucurie. Sărbătoarea Sfintelor Paşti este o pregustare sau o arvună a bucuriei veşnice şi a luminii neînserate din Împărăţia cerurilor, din Ierusalimul ceresc. De aceea, în biserică toate veşmintele de Paşti sunt luminoase, iar întunericul din noaptea de Înviere este biruit de mulţimea luminilor sau lumânărilor aprinse”, așa cum scrie acesta în Pastorala Pastorala Învierii Domnului.

Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe oameni de Sfintele Paşti să fie vestitori ai iubirii, păcii şi bucuriei, într-o lume tot mai confuză şi tristă, confruntată adesea cu dezbinarea, violenţa, sărăcia şi suferinţa, cu boala şi cu multe forme ale morţii fizice şi spirituale. Sărbătoarea Paştilor este un îndemn al păcii şi bucuriei, al faptelor bune şi al rugăciunii în special pentru copiii orfani, bătrânii singuri, bolnavii neajutoraţi şi familiile îndoliate, mai transmite patriarhul.

Rugăciuni pentru românii aflați departe de casă

”Să nu uităm în rugăciunea şi în iubirea noastră nici pe românii care se află printre străini, dar trăiesc cu dorul de ţară, de cei dragi rămaşi acasă. Îi aşteptăm cu bucurie să revină şi să rămână definitiv în ţară, deoarece fără ei multe localităţi din România sunt triste şi neajutorate”, adaugă patriarhul.

Întâistătătorul BOR îi îndemnă pe români să păstreze dreapta credinţă şi vieţuirea creştină “în faţa multor rătăciri şi ispite care se înmulţesc astăzi”.

”Să ne rugăm Domnului Hristos Cel Înviat să ne ajute să păstrăm dreapta credinţă şi vieţuirea creştină în faţa multor rătăciri şi ispite care se înmulţesc astăzi, să iubim şi să ajutăm Biserica poporului român în lucrarea ei pastorală, misionară şi socială de îndrumare şi ajutorare a familiilor sărace care au mulţi copii, să sprijinim educaţia şi formarea spirituală a copiilor şi a tinerilor, pentru ca aceştia să simtă iubirea familiei, a Bisericii şi a şcolii pentru ei, mai ales că anul acesta, 2016, a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox. Credinţa vie în Învierea lui Hristos şi în învierea de obşte în Ziua de Apoi a tuturor oamenilor nu este pentru Biserică doar o predică frumoasă, ci ea cere şi o pregătire anevoioasă”, mai spune PF Daniel în Pastorală.

Post-ul Pastorala PATRIARHULUI DANIEL: «De PAȘTI să fim vestitorii iubirii, păcii şi bucuriei, într-o lume tot mai confuză şi tristă» apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Pastorala PATRIARHULUI DANIEL: «De PAȘTI să fim vestitorii iubirii, păcii şi bucuriei, într-o lume tot mai confuză şi tristă»

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Noul ministru al Sportului a depus documentația noului stadion al lui Dinamo: ”30.000 de locuri, fără pistă”

Noul ministru al Sportului a depus documentația noului stadion al lui Dinamo: ”30.000 de locuri, fără pistă” – Elisabeta Lipă, noul ministru al Tineretului și Sportului, și fost președinte al …]

Sport 0 Comentarii

Peter Prevc, omul care ”fuge” de primul loc, învingător în etapa a treia a Turneului celor 4 Trambuline. Va fi, în fine, regele icarilor moderni?

Peter Prevc, omul care ”fuge” de primul loc, învingător în etapa a treia a Turneului celor 4 Trambuline. Va fi, în fine, regele icarilor moderni? – Slovenul Peter Prevc (23 …]

Marea Britanie, în sărbătoare! Regina Elisabeta a II-a a împlinit 90 de ani. O mulțime de oameni i-au urat „La mulţi ani”| FOTO și VIDEO

Marea Britanie, în sărbătoare! Regina Elisabeta a II-a a împlinit 90 de ani. O mulțime de oameni i-au urat „La mulţi ani”| FOTO și VIDEO – Sărbătoare în Marea Britanie! …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*