4 mai 2016 Comentarii 0

Patronul Hexi Pharma a fost în vizorul DNA, în 2012. Plângerea a fost clasată în 2014

Patronul Hexi Pharma a fost în vizorul DNA, în 2012. Plângerea a fost clasată în 2014

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost în vizorul DNA, în urmă cu 6 ani, când a fost depusă o plângere împotriva sa. Plângerea a fost pasată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2, iar în 2014, procurorii de acolo au decis clasarea plângerii. Dezvăluirie au fost făcute de jurnalistul de investigații Cătălin Tolontan, pe blogul său.

O plângere împotriva lui Dan Condrea a fost înaintată la DNA, în ianuarie 2012. Persoana care a făcut plângerea denunța, cu detalii, patru licitații aranjate:  Spitalul Elias, Spitalul „Sf. Ioan”, Institutul pentru Ocrotirea mamei și copilului „Prof. Dr. Alfred Rusescu” și Spitalul Județean de Urgență Călărași.

O lună și jumătate mai târziu, plângerea împotriva patronului Hexi Pharma a fost transmisă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 2. Doi ani mai târziu, pe 29 septembrie 2014, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sectorului 2 au decis clasarea plângerii.

Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie pe blogul său că aceeași persoană a mai depus o plângere anul acesta, la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, împotriva lui Dan Condrea, pentru spălare de bani. Plângerea a fost trimisă la DIICOT „spre competentă soluționare”.

Ancheta pe larg, poate fi citită pe tolo.ro.

Ieri, Tolontan a dezvăluit că Dan Condrea își vindea, printr-o firmă off-shore, substanțele active la prețuri de șapte ori mai mari decât cele de pe piață. Își umfla astfel artificial costurile și, ca să facă bani în România, băga de 10 ori mai puțină substanță activă în Suprasept, Thor, Clorhexin și în alte produse.

Citește și: Noi dezvăluiri în ancheta dezinfectanților diluați din spitale: Patronul Hexi Pharma își vindea lui, printr-un off-shore, substanțele active de 7 ori mai scumpe!

Ministerul Sănătății urmează să anunțe astăzi rezultatele controalelor dispuse pe 28 aprilie în spitalele care au folosit dezinfectanți de la Hexi Pharma. Ieri, Ministerul Sănătății a trimis Corpul de control la Institutul Oncologic din București, pentru a face verificări în privința contractelor încheiate cu firma producătoare de dezinfectanți.

Citește și: Substanța dezinfectantă folosită în spitalele din țara, diluată de 10 ori | Ce spune firma producătoare

Citește și: EXCLUSIV | Nereguli grave în dosarul antisepticelor din spitale: N-au amendat firma pentru că n-au găsit sediul

Post-ul Patronul Hexi Pharma a fost în vizorul DNA, în 2012. Plângerea a fost clasată în 2014 apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Patronul Hexi Pharma a fost în vizorul DNA, în 2012. Plângerea a fost clasată în 2014

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Bute și-a găsit cu greu cuvintele după înfrângerea cu DeGale

Bute și-a găsit cu greu cuvintele după înfrângerea cu DeGale – Lucian Bute, 30 de ani, încă n-a digerat eșecul suferit în fața britanicului James DeGale (29 de ani). Gălățeanul …]

Sport 0 Comentarii

Tragedie în Sâmbăta Mare. Un pescar s-a înecat în râul Argeș

Tragedie în Sâmbăta Mare. Un pescar s-a înecat în râul Argeș – Un bărbat în vârstă de 60 de ani s-a înecat sâmbătă, în râul Argeș, după ce a fost …]

Sport 0 Comentarii

Cupa EHF, turul III, sâmbătă. SCM Craiova – Kragujevac (ora 18.00), Fram – HCM Roman (ora 19.00)

Cupa EHF, turul III, sâmbătă. SCM Craiova – Kragujevac (ora 18.00), Fram – HCM Roman (ora 19.00) – Fetele de la HCM Roman vor lupta pentru calificarea în optimile Cupei …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*