19 aprilie 2016 Comentarii 0

Pe 23 aprilie, Editura Litera vă invită la a patra ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise!

Pe 23 aprilie, Editura Litera vă invită la a patra ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise!

Pe 23 aprilie se sărbătorește în lumea întreagă Ziua Mondială a Cărții. În România, Editura Litera organizează pentru al patrulea an consecutiv Noaptea Cărților Deschise, cel mai important eveniment dedicat lecturii.

Anul acesta, toți iubitorii cărților sunt invitați să participe la o întâlnire specială, cu trei din cele șapte arte – literatura, teatrul și cinematografia!

Sâmbătă, începând cu ora 19, în Parcul Lumea Copiilor din Tineretului, vă așteaptă 10 000 de cărți-cadou, un spectacol de statui vivante, precum și o proiecție de film în aer liber, ecranizare după un roman celebru.

Cele 10 000 de cărți oferite în cadrul evenimentului reprezintă o selecție a celor mai bune romane din colecțiile consacrate ale editurii Litera: Învierea, de Lev Tolstoi, Educația sentimentală de Gustave Flaubert, Anii de Virginia Woolf, Oameni din Dublin de James Joyce, Olive Kitteridge de Elizabeth Strout, Portret al artistului la tinerețe de James Joyce, Petrecerea de Halloween (Hercule Poirot) de Agatha Christie, America de Franz Kafka, Hannibal de Nic Fields, Gențiane de Cella Serghi, Înălțimea sa, soția mea de Victoria Alexander, Îndrăgostită de soțul potrivit de Victoria Alexander, Imperiul pierdut de Clive Cussler, Moștenirea Stonehenge de Sam Christer ș.a.
Cărțile pentru copii își așteaptă și ele micii cititori pasionați: cărți Disney cu Winnie de Pluș, Doctorița Plușica, Regatul de Gheață etc., dar și povești românești precum Amintiri din copilarie de Ion Creangă sau Doi feți cu stea în frunte de Ioan Slavici ș.a.

Iubitori de carte și arte, vă așteptăm la Noaptea Cărților Deschise! Veniți să manifestăm pașnic pentru cultură, suntem din ce în ce mai mulți!

Mică statistică despre piața de carte
●    Un român cheltuie pentru cărți mai puțin de 5 euro într-un an, cel mai scăzut prag din Europa.
●    Piața de carte din România se ridică la 60 milioane de euro, în timp ce în Ungaria (țară de trei ori mai mică decât România) este de 200 de milioane de euro, iar în Germania de 7 miliarde de euro.
●    Un index al practicilor culturale (care reflectă participarea la o serie de activități din acest domeniu) situează pe primul loc Suedia (43%), apoi Danemarca (36%) și Olanda (34%).  România se află spre finele clasamentului  cu un procent de 7%.

Noaptea Cărților Deschise este un eveniment prin care dorim să atragem atenția asupra importanței cititului, mai ales în rândul tinerilor. Fiecare cititor câștigat este un pas către o repoziționare favorabilă a țării noastre pe harta culturală europeană.

Post-ul Pe 23 aprilie, Editura Litera vă invită la a patra ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise! apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Pe 23 aprilie, Editura Litera vă invită la a patra ediție a evenimentului Noaptea Cărților Deschise!

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Sînmărtean face jocurile la Al-Ittihad: o pasă de gol în 44 de minute / VIDEO

Sînmărtean face jocurile la Al-Ittihad: o pasă de gol în 44 de minute / VIDEO – Lucian Sînmărtean a jucat doar 44 de minute în derby-ul dintre Al-Ittihad și Al Hilal, …]

Sport 0 Comentarii

Corupţie la nivel înalt. Vicepreşedintele FIFA riscă până la 15 de ani de închisoare

Corupţie la nivel înalt. Vicepreşedintele FIFA riscă până la 15 de ani de închisoare – Uruguayanul Eugenio Figueredo, fostul președinte al Confederației sud-americane de fotbal și vicepreședinte al Federației Internaționale …]

Sport 0 Comentarii

Mircea Rednic îl pedepsește pe Andrei Marc: ”Este la a doua abatere” / VIDEO

Mircea Rednic îl pedepsește pe Andrei Marc: ”Este la a doua abatere” / VIDEO – Mircea Rednic l-a pus la punct pe Andrei Marc, după ce fundașul său a spus la finalul …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*