Pluto, mesaj de dragoste către Pământ!
16 iulie 2015 Comentarii 0

Pluto, mesaj de dragoste către Pământ!

Pluto, mesaj de dragoste către Pământ – NASA a publicat o fotografie a planetei Pluto, observându-se clar imaginea unei inimi pe suprafața sa – „Pluto trimite mesaj de dragoste către Pământ”. Unii entuziaști au comparat imaginea cu personajul animal Pluto.

NASA a reușit în premieră să exploreze planeta Pluto, cea mai mică planetă a sistemului solar. New Horizons a străbătut distanța de aproximativ 5 miliarde de kilometri până la Pluto în mai mult de 9 ani.

Pe Pluto s-au descoperit munți de gheață, formați acum 100 de milioane de ani, care se înalță la peste 3000 de metri.

“New Horizon da deja rezultate absolut impresionante. Datele obținute sunt extraordinare, iar Pluto și Charon sunt pur si simplu fascinante. Apa înghețată este suficient de puternică să susțină munți uriași și cred că asta vedem noi. Este prima dată când vedem așa ceva. Metanul și nitrogenul formează împreună un strat de acoperire, munții sunt din gheață” a declarat pentru The Guardian, Alan Stem, coordonatorul misiunii.

Pluto a fost până acum singura planetă care nu fusese vizitată de o sondă a NASA, New Horizon ajungând la cea mai mică distanță deasupra corpului ceresc – 12 mii si 500 km. Sonda a survolat planeta cu 14 km pe secundă.

În 1930, astronomul american Clyde Tombaugh a descoperit planeta iar acum un recipient cu cenușa acestuia se află la bordul sondei, urmând să devină primele rămășițe umane care vor părăsi sistemul solar.

Sonda New Horizons este alimentată cu energia nucleară provenită din descompunerea plutoniului și dispune decombustibil nuclear ce va fi suficient până la jumătatea anilor 2030.

‘In urmatorii 20 de ani (New Horizons) va transmite date despre Centura Kuiper si apoi vom avea sansa de a iesi din heliosfera si de a patrunde in spatiul interstelar si de a prelua date si de acolo”, declară Alan Stem.

The following two tabs change content below.

Roxana T.

Roxana T. - lucrează la compania Ştiri Alba, din luna August 2008. A terminat Facultatea de Relatii Economice Internaţionale şi se ocupa de secţiunea Ştiri Internaţionale.

Stiri asemanatoare:

Actualitate 0 Comentarii

Veste bună! Nu mai trebuie să păstrăm ambalajele produselor cumpărate pentru a beneficia de garanție

Veste bună! Nu mai trebuie să păstrăm ambalajele produselor cumpărate pentru a beneficia de garanție – Românii care în ultimi ani au păstrat ambalajele produselor cumpărate pentru a putea beneficia …]

Actualitate 0 Comentarii

TRAGEDIE: Un renumit tehnician dentar din Alba Iulia și-a pierdut viața pe pârtia de schi de la Voineasa

TRAGEDIE: Un renumit tehnician dentar din Alba Iulia și-a pierdut viața pe pârtia de schi de la Voineasa – Un bărbat din Alba Iulia și-a pierdut viața, vineri, în stațiunea …]

Actualitate 0 Comentarii

Sesiune solemnă omagială dedicată Marii Uniri de la 1918 la Academia Română. Alba Iulia reprezentată de rectorul Daniel Breaz

Sesiune solemnă omagială dedicată Marii Uniri de la 1918 la Academia Română. Alba Iulia reprezentată de rectorul Daniel Breaz – Academia Română organizează vineri, 27 noiembrie 2015, sesiunea solemnă omagială …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*