12 aprilie 2016 Comentarii 0

Poţi primi bani dacă ai fermă cu porci fericiţi

Poţi primi bani dacă ai fermă cu porci fericiţi

Subvenţia pe fericire, Măsura 2015, este menţionată în Strategia agroalimentară a României, care se aplică deja. Se numesc măsuri superioare de bunăstare a animalelor şi sunt susţinute prin bani în cazuri specificate clar pentru fermieri, pe considerentul că animalele fericite dau produse de calitate superioară.

Pentru o fermă de porci, de pildă, se primesc 41,40 de euro/an/”unitate de vită” (UVM) în cazul porcilor graşi, dacă se măreşte cu cel puţin 10% spaţiul alocat fiecărui animal – ca să fie fericit.

Tot la bunăstare se referă şi asigurarea a minimum 11 ore/zi lumina artificiala cu o valoare a iluminarii de 50 lucsi, în spaţiile unde nu există suficientă lumină naturală. Iluminarea poate aduce fermierului alţi 19,10 euro/an/UVM subvenţie.

Mai departe, îmbunătăţirea conditiilor de bunăstare pe durata transportului însemnaă alţi 4,80 euro/an/UVM, iar reducerea noxelor cu 30% în coteţ, înseamnă subvenţie de 16,8 euro/an/UVM. În fine, subpachetul 6 al acestui tip special de subvenţie în zootehnie se referă la îmbunătăţirea condiţilor zonei de odihnă. Astfel, un porc gras trebuie să aibă un dormitor de cel puţin 1/3 din boxă, fără a se pune la socoteală aici spaţiul de hrănire. Îmbunătăţirea condiţiilor de odihnă a porcului aduce fermierului o subvenţie de 7,20 euro/an/UVM.

Solicitanţii Măsurii 215 trebuie să depună cerere la centrele A.P.I.A de care aparţin.

Post-ul Poţi primi bani dacă ai fermă cu porci fericiţi apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Poţi primi bani dacă ai fermă cu porci fericiţi

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Blocat de către UEFA. ^Gigi Becali nu își poate lua ”jucăriile” când vrea de la FC Steaua București

Blocat de către UEFA. ^Gigi Becali nu își poate lua ”jucăriile” când vrea de la FC Steaua București – Războiul declanșat între FCSB și oficiali Armatei pe tema mărcii Steaua, …]

Sport 0 Comentarii

Paire și Robredo au făcut fazele primei zile de la US Open / VIDEO

Paire și Robredo au făcut fazele primei zile de la US Open / VIDEO – Francezul Benoit Paire a produs surpriza primei zile de concurs la US Open, primul turneu …]

Sport 0 Comentarii

Patrick Petre semnează contractul oferit de Dinamo sau va fi suspendat

Patrick Petre semnează contractul oferit de Dinamo sau va fi suspendat – Ionuț Negoiță, acționarul majoritar al lui Dinamo, i-a transmis un avertisment clar mijlocașului Patrick Petre (18 ani): semnează …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221

*