12 aprilie 2016 Comentarii 0

Poţi primi bani dacă ai fermă cu porci fericiţi

Poţi primi bani dacă ai fermă cu porci fericiţi

Subvenţia pe fericire, Măsura 2015, este menţionată în Strategia agroalimentară a României, care se aplică deja. Se numesc măsuri superioare de bunăstare a animalelor şi sunt susţinute prin bani în cazuri specificate clar pentru fermieri, pe considerentul că animalele fericite dau produse de calitate superioară.

Pentru o fermă de porci, de pildă, se primesc 41,40 de euro/an/”unitate de vită” (UVM) în cazul porcilor graşi, dacă se măreşte cu cel puţin 10% spaţiul alocat fiecărui animal – ca să fie fericit.

Tot la bunăstare se referă şi asigurarea a minimum 11 ore/zi lumina artificiala cu o valoare a iluminarii de 50 lucsi, în spaţiile unde nu există suficientă lumină naturală. Iluminarea poate aduce fermierului alţi 19,10 euro/an/UVM subvenţie.

Mai departe, îmbunătăţirea conditiilor de bunăstare pe durata transportului însemnaă alţi 4,80 euro/an/UVM, iar reducerea noxelor cu 30% în coteţ, înseamnă subvenţie de 16,8 euro/an/UVM. În fine, subpachetul 6 al acestui tip special de subvenţie în zootehnie se referă la îmbunătăţirea condiţilor zonei de odihnă. Astfel, un porc gras trebuie să aibă un dormitor de cel puţin 1/3 din boxă, fără a se pune la socoteală aici spaţiul de hrănire. Îmbunătăţirea condiţiilor de odihnă a porcului aduce fermierului o subvenţie de 7,20 euro/an/UVM.

Solicitanţii Măsurii 215 trebuie să depună cerere la centrele A.P.I.A de care aparţin.

Post-ul Poţi primi bani dacă ai fermă cu porci fericiţi apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Poţi primi bani dacă ai fermă cu porci fericiţi

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

Dinamo a suferit prima înfrângere în Liga Națională. Oradea și Craiova, neînvinse

Dinamo a suferit prima înfrângere în Liga Națională. Oradea și Craiova, neînvinse – La Pitești, nou-promovata Dinamo a suferit primul eșec în liga națională masculină de baschet. CSM Oradea și …]

Sport 0 Comentarii

Anglia învinge în deplasare Germania cu 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0/ VIDEO

Anglia învinge în deplasare Germania cu 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0/ VIDEO – Echipa naţională a Angliei a reuşit să învingă, în deplasare, campioana mondială Germania cu …]

Sport 0 Comentarii

Vă mai aduceți aminte de Rada. Fostul stoper de la Craiova, Rapid, Steaua și CFR, gol pentru Bari

Vă mai aduceți aminte de Rada. Fostul stoper de la Craiova, Rapid, Steaua și CFR, gol pentru Bari – Fundaşul Ionuţ Rada (33 de ani) a marcat golul victoriei echipei …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*