Povestea Astrei, echipa care mai are nevoie de un punct pentru titlu. De la muncitorii olandezi, la locul cumpărat de la Internațional Pitești. În 2005, echipa nu exista! Ping-pong-ul cu Petrolul și performanța lui Șumi
26 aprilie 2016 Comentarii 0

Povestea Astrei, echipa care mai are nevoie de un punct pentru titlu. De la muncitorii olandezi, la locul cumpărat de la Internațional Pitești. În 2005, echipa nu exista! Ping-pong-ul cu Petrolul și performanța lui Șumi

Povestea Astrei, echipa care mai are nevoie de un punct pentru titlu. De la muncitorii olandezi, la locul cumpărat de la Internațional Pitești. În 2005, echipa nu exista! Ping-pong-ul cu Petrolul și performanța lui Șumi

Astra Ploiești este un club care a fost înființat în anii 20 de muncitorii olandezi și britanici ce lucrau în industria petrolieră În Prahova. Maximul acestei echipe care evolua pe arena Columbia, proprietatea Rafinăriei 1 mai, a fost promovarea în Liga I, din sezonul 1997-1998, cu Gabi Stan antrenor și Marian Manea președinte. La un moment dat, pentru a accelera ”urcarea”, clubul a cumpărat un loc de Divizia B, de la Danubiana București, evoluând un sezon sub denumirea AS Ploiești Danubiana. Numai că Astra nu e acea Astră. Citiți o poveste complexă, cu intrigi și întorsături incredibile de situație.

Danubiana București din 1996 a murit cu zile. Din sezonul următor, AS Ploiești Danubiana a devenit Astra, Danubiana dispărând definitiv din nomenclatorul fotbalului nostru. Foto: ilfovsport.ro

Danubiana București din 1996 a murit cu zile. Din sezonul următor, AS Ploiești Danubiana a devenit Astra, Danubiana dispărând definitiv
din nomenclatorul fotbalului nostru. Foto: ilfovsport.ro

În 1998 Ioan Niculae cumpără Rafinăria și se trezește că are și o echipă în Liga I.

Sărim în 2003. Petrolul Ploiești promovează, cu Octavian Grigore antrenor. Astra e în Liga I. Cele două echipe fuzionează, rezultând un Certificat de Identitate Sportivă pe care activează și azi… Petrolul. Locul rămas liber e cumpărat de Oțelul Galați, cu 400.000 de euro.

În sezoanele 2003-2004 și 2004-2005, Astra nu există! În 2004, Petrolul începe stagiunea pe arena Astrei, apoi se mută pe ”Ilie Oană”.

În 2005, patronul Niculae se ceartă cu Liviu Luca, reprezentantul Petrom, finanțatorul Petrolului. Ia câțiva jucători de la echipă, între care Pastor sau portarul Olteanu, și cumpără un loc de Divizia B, de la Internațional Pitești! Un singur fotbalist a trecut de la Internațional la Astra, Murineanu!
Petrolul, care joacă pe ”Ilie Oană”, ratează promovarea, Astra – pregătită în acel sezon de Marin Dună, Petre Gigiu și Gigel Cosarek, retrogradează în Divizia C. Președinte era Mircea Stoenescu, din lotul Astrei făceau parte Zdrâncă, Petroiesc, Mihai Dăscălescu, Petre Tinel ori Baldovin. În ciuda retrogradării, Astra bate la începutul campionatului, 5-1, pe Rapid II, care era pregătită de … Marius Șumudică!
În Liga I urcă Universitatea Craiova, epoca Mititelu.

În 2006-2007, Astra joacă în ”C” și termină abia pe 4 într-o seria din care promovează Concordia Chiajna. E stagiunea în care la astrali încep să joace americani ori japonezi!

În vara lui 2007, Ploieștiul fierbe iar. În mai are loc o întâlnirea între reprezentanții Primăriei, Vivi Răchită și Marian Manea, ca reprezentanți ai Astrei, și se decide formarea unei noi echipe, CSM FC Ploiești, care începe sezonul de liga a treia pe poziția Astrei. În primul meci, CSM lui Răchită bate CF Predeal, pe ”Ilie Oană”, 1-0, gol al japonezului Takayuki Seto. ”Taka”, jucător care venea pe bicicletă la antrenamente la acea vreme, e și azi în lot. Are 222 de meciuri în Liga I, două sub recordul all-time al unui stranier, portughezul Cadu (CFR Cluj).

4163-185330-16trafic

În acel sezon, CSM FC promovează cu un record istoric în ”B”, 95 de puncte din 102 posibile (doar două egaluri, la Filipești și la Buftea, și un eșec, la Conpet Ploiești). Din lot fac parte regretatul portar Iatan, Ovidiu Mihalache, azi la CSMS Iași, Cataramă, Cristi Vlad, Seto, Rohat, Daniel Chiriță ori Ștefan Ciobanu. În campionat, CSM FC Ploiești bate cu 5-1, pe Electromagnetica, pe Dodu Berceni, echipa lui… Mariuș Șumudică! 

lupii4

În 2008, CSM FC Ploiești începe sezonul cu Răchită pe bancă. În runda a doua bate Petrolul, pe Ilie Oană, cu 3-2. E celebrul meci, în care CSM FC e încurajată cu urale ”Petrolul, Petrolul”, iar cei care poartă numele Petrolul sunt tratați cu ”M…e!”.

IMG_5493.jpg

În iarnă, CSM FC, care bătuse cu 1-0 (gol Marius Alexe) echipa lui Șumudică, Progresul, devine FC Ploiești. Răchită e demis, după ce proiectul cu autoritățile locale pică, iar la formație vine Șumi, care îi aduce, între altele, pe Paulinho ori Oprsal! Ceahlăul și FC Ploiești acced în Liga I! FC Ploiești promovează matematic după un 2-1 la moldoveni, goluri Păun și Mihalache.

În vara lui 2009, FC Ploiești devine Astra în Liga I. Echipa se mută, în 2012, la Giurgiu, și azi mai are nevoie de un punct pentru a fi campioană. Cu patronul aflat între gratii, clubul are șansa unui titlu istoric. În singurul an în istorie în care nu și-a schimbat antrenorul în timpul unui sezon. Au fost vremuri când au fost dați afară și 6.

Iar Șumudică a venit la Astra după ce a avut două oferte nematerializare: Valerii Moraru, patronul Rapidului, l-a uitat într-un mall, Petrolul l-a chemat, dar nu l-a mai sunat.

VLAD (47)

Omul de afaceri Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie, la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul „Mită la PSD”. El ar putea fi eliberat condiționat luna viitoare.

ioan_niculae

 

Post-ul Povestea Astrei, echipa care mai are nevoie de un punct pentru titlu. De la muncitorii olandezi, la locul cumpărat de la Internațional Pitești. În 2005, echipa nu exista! Ping-pong-ul cu Petrolul și performanța lui Șumi apare prima dată în Libertatea.ro.


Sursa: SportNews – Povestea Astrei, echipa care mai are nevoie de un punct pentru titlu. De la muncitorii olandezi, la locul cumpărat de la Internațional Pitești. În 2005, echipa nu exista! Ping-pong-ul cu Petrolul și performanța lui Șumi

The following two tabs change content below.
Ştiri Alba, un portal de ştiri Online - citeşte zilnic cele mai noi ştiri online, din România şi în special din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Sebeş şi Ocna Mureş. Website-ul Ştiri Alba, a fost creat de o echipa de programatori din Alba Iulia şi în timp, va deveni un adevarat website de ştiri online! Vă mai aşteptăm pe website-ul nostru stiri-alba.com!

Stiri asemanatoare:

Sport 0 Comentarii

UEFA a comunicat datele calendarului 2016-2017 în cupele europene. Când intră în competiție echipele românești

UEFA a comunicat datele calendarului 2016-2017 în cupele europene. Când intră în competiție echipele românești – UEFA a comunicat datele care formează calendarul competițional 2016-2017 în ceea ce privește cupele …]

Sport 0 Comentarii

Sărbătoare la IPJ Brașov! Un agent a împlinit… 7 ani

Sărbătoare la IPJ Brașov! Un agent a împlinit… 7 ani – Taz, unul dintre câinii-polițiști de bază ai județului Brașov, a fost sărbătorit ieri, cu ocazia împlinirii vârsta de 7 …]

Sport 0 Comentarii

Teste în regim de urgență la toate produsele de dezinfectat din spitale

Teste în regim de urgență la toate produsele de dezinfectat din spitale – Ministerul Sănătății a decis extinderea în regim de urgență a prelevării testelor de sanitație privind utilizarea tuturor …]

0 Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fiţi primul care comentează la acest articol!

Lăsaţi un comentariu


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/stiriab/public_html/design/functions/filters.php on line 221


*